Girls Issues: Hoe krijg ik mijn beschadigde krullen weer gezond?

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die wil weten hoe ze haar beschadigde krullen weer mooi krijgt.

Hoi Girlscene!

Ik heb een vraag over mijn haren. Van nature heb ik een bos krullen op mijn hoofd en met krullen bedoel ik echt veel en grote krullen. Vroeger was ik hier jammer genoeg niet zo blij mee. Het probleem is nu dus dat ik een paar jaar lang mijn haren kapot heb gemaakt door veel haarlak te gebruiken en het bijna nooit los te dragen. Maar nu, een paar jaar later dus, vind ik krullen eigenlijk heel erg mooi en probeer ik ze zoveel mogelijk te laten zien. Het enige nadeel is dat al mijn krullen echt droog en suf zijn. Als ze opdrogen pluizen ze helemaal! Ik ben echt ten einde raad, want hoe graag ik mijn haar ook los wil dragen, het kan gewoon niet. Ik heb ook geen kapper in de buurt die iets weet van krullen.
Ik weet niet hoe ik ze nu nog terug gezond kan krijgen, zodat ik het los kan dragen. Weten jullie misschien welke producten ik moet gebruiken? En hoe ik mijn haar nu moet behandelen? Alvast heel erg bedankt!

Liefs AnoniemLieve anoniem,

Hoe mooi krullen ook zijn, ze vergen nou eenmaal veel werk. Helaas zijn jouw krullen beschadigd doordat je vroeger te veel haarlak hebt gebruikt en ze altijd vast hebt gedragen. Maar geef de hoop niet op, jouw mooie krullen kunnen weer terugkomen! 

 Was je haar niet te vaak. Een of twee keer per week je haar wassen is voldoende. Je haar droogt juist uit door het vaker te wassen. De andere keren kun je onder de douche je haar wel nat maken maar het niet wassen met shampoo. De keren dat je het wel wast met shampoo kun je het beter één keer wassen met shampoo in plaats van twee keer. Omdat krullend haar vaak breekbaarder is dan steil haar kun je ook proberen om je haar te drogen met een microvezel handdoek. Deze absorbeert water sneller waardoor het niet nodig is om je haar droog te wrijven. 

 Vermijd sulfaten. Veel shampoos bevatten sulfaten, dit zijn reinigers die een ontvettende werking hebben. Dit soort shampoos wassen dus ook natuurlijke oliën weg waardoor je haar nog droger wordt. L'Oréal heeft een fijne sulfaatvrije shampoo en conditioner die Girlscene heeft getest. Daarnaast is het ook handig om een leave-in conditioner te dragen, deze voedt je haar gedurende de dag en zorgt ervoor dat je krullen niet gaan pluizen. 

Weinig borstelen. Borstel je haar niet als het droog is, hierdoor borstel je jouw krullen 'los' waardoor het er droger uitziet en je haar sneller breekt. Je kunt het beste jouw haar onder de douche borstelen terwijl er conditioner in zit. Hierdoor is je haar makkelijker te kammen en breekt het minder snel. 

 Satijnen kussensloop. Een katoenen kussensloop absorbeert de natuurlijke oliën uit je haar, satijnen kussenslopen doen dit niet waardoor je haar een stuk minder droog wordt. Een satijnen kussensloop is veel minder ruw als een katoenen sloop, hierdoor sta je op met minder klitten.

 Bescherm met föhnen. Hitte van een föhn zorgt ook voor uitdroging van je haar, daarom is het belangrijk dat je altijd op een koude stand föhnt. Probeer alleen de bovenkant van je haar te föhnen en de puntjes aan de lucht te laten drogen omdat deze vaak al droger zijn dan de rest van je haar. 

Hopelijk krijg je snel jouw bos krullen terug met deze tips!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girl Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.