6x groentesap recepten voor groentjes

Food door Marjolein

Groentesapjes zijn helemaal hot, maar het klinkt niet erg verleidelijk. Veel mensen drinken een vruchtensapje bij het ontbijt maar het is veel gezonder om dit te vervangen door groentesap. Groentesap bevat veel minder suikers en veel meer vezels. In een vorig artikel las je al waarom groentesappen zo gezond zijn. Deze keer zet Girlscene zet de lekkerste groentesap recepten voor je op een rij!

Recept 1 - Beginnerssapje
2 sinaasappels
1 citroen
een handje verse spinazie

Omdat je in dit recept de spinazie niet goed proeft is het goed sapje om mee te beginnen. Als je niet gewend bent aan groentesap kan het soms heftig zijn om gelijk met een heftige smaak te beginnen. Laat je niet afschrikken door het felgroene kleurtje, je proeft bijna niets van de spinazie!

Recept 2 - Wortelsap

250 gram wortelen
1 citroen
1 appel

Niet iedereen vindt wortelsap even lekker, als je de wortelsmaak te heftig vindt kun je kiezen om er bijvoorbeeld nog een sinaasappel aan toe te voegen. 

Recept 3 - Zomers
1 rode grapefruit (geschild)
2 sinaasappels (geschild) 
1 bosje verse munt 
1/5 krop romaine sla

Dit is een echt zomers sapje, je krijgt veel groente binnen maar toch proef je er bijna niets van. De schil van de grapefruit kun je het best eraf snijden voordat hij in de blender of sapcentrifuge gaat, zo gaat er weinig sap verloren.

Recept 4 - Bietensap
1 grote verse biet
1/2 appel
1/2 citroen
2 schijven ananas

Als je niet dol op bietjes bent is dit sapje waarschijnlijk niets voor jou. Dit is zo'n sapje waar je de groente écht in proeft. Als je toch een gokje wil wagen kun je bijvoorbeeld kokoswater of koude groene thee toevoegen om de smaak iets milder te maken.

Recept 5 - Fris 
1/2 komkommer
1/2 appel
1 kiwi
muntblaades

Dit sapje is een echte dorstlesser. Het is een dun sapje dus vooral erg lekker als verfrisser na het sporten. Als je het sapje te dun vindt kun je er een avocado aan toevoegen zodat het iets romiger wordt.

Recept 6 - Tropisch
1 mango
1 avocado
muntblaadjes
1 handje spinazie

Helaas duurt het nog even totdat we weer van de zon kunnen genieten, maar met dit sapje proef je de zomer alvast een beetje. Dit recept is lekker romig door de avocado en de mango dus in de blender zal het zonder water misschien iets te dik zijn. 

Tip!
Alle recepten kun je in de sapcentrifuge, maar ook in de blender bereiden. Als je deze recepten in de blender bereidt lijkt het resultaat meer op een smoothie, door wat water, kokoswater of koude groene thee toe te voegen krijg je een dunner sapje. Het is verstandig om de sapjes met een rietje te drinken omdat de zuren je tanden aan kunnen tasten.

* Alle recepten zijn voor één groot glas.

Drink jij vaak groentesappen? Welke is jouw favoriet?

Beeld: Thinkstock