Lifestyle

10x kinderseries uit de jaren '90

19

Ken jij dat schattige intromuziekje nog van de Dinobabies nog? Of danste jij vroeger ook raar mee op het intronummer van Brum de gele auto? En ken jij het liedje van Ernst en Bobbie uit je hoofd? Je bent vast niet de enige. Als je begin jaren 90 geboren bent, zullen deze 15 kinderseries je vast bekend voorkomen. Kijk je mee? Oh, en stuur dit artikel door naar je basisschool vriendinnen!Rescue Rangers
Knabbel en Babbel waren samen met hun vriendjes de helden van de stad. Geen mysterie was te moeilijk voor de eekhoorntjes en hun rescue team! Ze vlogen in een vliegtuig, gemaakt van een opgeblazen ballon. De Rescue Rangers behandelden misdaden die voor de menselijke politie 'te klein' zijn om op te lossen.ZigZag
Groep-achters van verschillende basisscholen namen de strijd tegen elkaar op. Het rode team en het blauwe team voerden drie opdrachten uit waar ze een aantal munten mee konden verdienen. Zie en hoor jij ook het moment voor je dat de teams de munten in het beeld hielden: 1 (ka-ching), 2 (ka-ching) munten! Het team dat won ging naar huis met de enige echte ZigZag-beker.
 

Kabouter Plop
Plopperde-plop! Luierde-lui! Klusserde-klus! Kwebbelde-kweb! Kabouter Plop was razend populair en ook jij hebt vast een paar afleveringen versleten toen je jonger was. 
 


Loenatik
Ken jij de hysterische Bep Brul en chagerijnige Mevrouw de Haas nog? De vijf bewoners, de verpleegster en de directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael maken heel wat avonturen mee. 

Pokémon
Stond jij ook te handje-klappen met (glitter) Pokémon kaarten op het schoolplein en zong jij de uithaal van de introsong: Gotta catch them aaall, POKÉMON! ook keihard mee? En gooide jij je onzichtbare Pokéball na het horen van 'Pikachu, ik kies jou!' ook naar de televisie? 

Pingu
Die pinguins van klei staan ook vast op jouw netvlies gebrand. Mwap-mwap en de klapperende voetjes op de grond kenmerken deze kinderserie.


Dinobabies
'Dinobabies spelen want ze hebben alle tijd. 't Is een groepje van vier jongens en een hele lieve meid. Dinobabies maken elke keer van alles mee. Dinobabies zijn OK!' Het groepje jonge dinosauriërs beleven de grootste en spannendste avonturen. 
 

Ernst, Bobbie en de rest
Ken je de 'Boink' nog? Iedere aflevering begon met de nieuwslezer die een nieuwsbericht uitzond via het tv'tje uit Bobbies tas. De nieuwslezer kwam iedere keer weer met een nieuw probleem dat Ernst en Bobbie moesten oplossen.

Brum
Dit schattige gele oldtimertje ken jij vast nog wel! Het autootje vervult de rol van superheld en lost problemen op van mensen in nood. 
 

Otje
Het jonge meisje Otje leeft samen met haar vader Tos. Hij is een goede kok, maar zijn papieren zijn kwijt. Zijn werkgever maakt misbruik van hem, betaalt hem weinig, omdat hij nergens anders aan de bak kan. Otje kan praten met dieren. Ken jij het nog?

Komen deze kinderseries jou bekend voor?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

19 reacties

 • 4 jaar geleden GoldenFreddy09

  Ik ken ze bijna allemaal. Ik had zelfs een Bobbie-pet😂

 • 4 jaar geleden Lelie

  knofje vond ik vroeger altijd zo leuk

 • 4 jaar geleden DinjaDONUT

  Pikatchu ook echt :')

  Het is Pikachu. Zo van: "Pika-pika".

 • 4 jaar geleden Pretty

  Rescue Rangers was vroeger echt mijn favo programma! Samen met Pinky and the Brain hahahaha

 • 4 jaar geleden Oxelsnor

  Dinobabies & otje ftw !

 • 4 jaar geleden Likeable

  Je schrijft Pikachu, niet pikatchu😂😉 Verder leuk artikel

 • 4 jaar geleden Alisa Bosnaa

  TELEKIDS!

 • 4 jaar geleden Nataliasmit

  haha lache! En vet toevallig heb ik twee dagen terug net zo'n soort artikeltje geplaatst bij member blog haha. Maar dan met liedjes die ik vroeger veel luisterde toen ik een jaar of 9/10 was. Dus ook weer 8 jaar terug. Nostalgieee!! Grappig dit

 • 4 jaar geleden Julia

  Jaaa ik keek ze bijna allemaal. En Loenatik, helemaal vergeten, dat keek ik ook echt altijd.

 • 4 jaar geleden Supercalifragilistic

  Dinobabies

 • 4 jaar geleden Mint

  Ik ken alleen Ernst bobbie en de rest, en Pokemon :') Pokemon bestaat nog steeds trouwens!

 • 4 jaar geleden passiefruit

  jaa op 2 na keek ik ze allemaal haha. Vooral Otje en rescue rangers waren geweldig

 • 4 jaar geleden Koetje

  Brummm

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  ik ken ze allemaal nog wel

  ernst bobbie en de rest

 • 4 jaar geleden Traveler

  Volgens mij keek ik te weinig tv vroeger want ik ken ze niet allemaal, haha!

 • 4 jaar geleden lautje

  Omg, Pingu :,)

 • 4 jaar geleden Kraplapje

  Hahaha goeie ouwe tijd! Laatst waren Roos en haar mannen nog eenmalig terug bij Vila Achterwerk. Ik heb gegierd! Een van die mannen is Luther uit Penoza, dat is toch hilarisch!

 • 4 jaar geleden Moonlight

  Haha heel veel hiervan keek ik ook altijd

 • 4 jaar geleden Iris

  Wow sommige programma's was ik echt helemaal vergeten. Grappig om weer te zien haha

 1. 1