Lifestyle

10x kinderseries uit de jaren '90

19

Ken jij dat schattige intromuziekje nog van de Dinobabies nog? Of danste jij vroeger ook raar mee op het intronummer van Brum de gele auto? En ken jij het liedje van Ernst en Bobbie uit je hoofd? Je bent vast niet de enige. Als je begin jaren 90 geboren bent, zullen deze 15 kinderseries je vast bekend voorkomen. Kijk je mee? Oh, en stuur dit artikel door naar je basisschool vriendinnen!Rescue Rangers
Knabbel en Babbel waren samen met hun vriendjes de helden van de stad. Geen mysterie was te moeilijk voor de eekhoorntjes en hun rescue team! Ze vlogen in een vliegtuig, gemaakt van een opgeblazen ballon. De Rescue Rangers behandelden misdaden die voor de menselijke politie 'te klein' zijn om op te lossen.ZigZag
Groep-achters van verschillende basisscholen namen de strijd tegen elkaar op. Het rode team en het blauwe team voerden drie opdrachten uit waar ze een aantal munten mee konden verdienen. Zie en hoor jij ook het moment voor je dat de teams de munten in het beeld hielden: 1 (ka-ching), 2 (ka-ching) munten! Het team dat won ging naar huis met de enige echte ZigZag-beker.
 

Kabouter Plop
Plopperde-plop! Luierde-lui! Klusserde-klus! Kwebbelde-kweb! Kabouter Plop was razend populair en ook jij hebt vast een paar afleveringen versleten toen je jonger was. 
 


Loenatik
Ken jij de hysterische Bep Brul en chagerijnige Mevrouw de Haas nog? De vijf bewoners, de verpleegster en de directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael maken heel wat avonturen mee. 

Pokémon
Stond jij ook te handje-klappen met (glitter) Pokémon kaarten op het schoolplein en zong jij de uithaal van de introsong: Gotta catch them aaall, POKÉMON! ook keihard mee? En gooide jij je onzichtbare Pokéball na het horen van 'Pikachu, ik kies jou!' ook naar de televisie? 

Pingu
Die pinguins van klei staan ook vast op jouw netvlies gebrand. Mwap-mwap en de klapperende voetjes op de grond kenmerken deze kinderserie.


Dinobabies
'Dinobabies spelen want ze hebben alle tijd. 't Is een groepje van vier jongens en een hele lieve meid. Dinobabies maken elke keer van alles mee. Dinobabies zijn OK!' Het groepje jonge dinosauriërs beleven de grootste en spannendste avonturen. 
 

Ernst, Bobbie en de rest
Ken je de 'Boink' nog? Iedere aflevering begon met de nieuwslezer die een nieuwsbericht uitzond via het tv'tje uit Bobbies tas. De nieuwslezer kwam iedere keer weer met een nieuw probleem dat Ernst en Bobbie moesten oplossen.

Brum
Dit schattige gele oldtimertje ken jij vast nog wel! Het autootje vervult de rol van superheld en lost problemen op van mensen in nood. 
 

Otje
Het jonge meisje Otje leeft samen met haar vader Tos. Hij is een goede kok, maar zijn papieren zijn kwijt. Zijn werkgever maakt misbruik van hem, betaalt hem weinig, omdat hij nergens anders aan de bak kan. Otje kan praten met dieren. Ken jij het nog?

Komen deze kinderseries jou bekend voor?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved