Lifestyle

Sparen of besparen? Wij vroegen het jullie!

Onlangs gingen Girlscene’s Shelley en Vivian de straat op om verschillende meiden en jongens een aantal vragen te stellen. We legden het vast op video om erachter te komen waarop jullie gaan besparen dit jaar en of jullie nog voor iets speciaals gaan sparen in 2015. Want als we het nieuwe jaar inluiden, willen we toch ons best doen om minder geld uit te geven, zodat we kunnen sparen voor iets dat nog op onze 'wishlist' staat. Ben je al nieuwsgierig? Kijk dan maar snel mee naar Girlscene’s nieuwe video!

Op het moment dat je geld uitgeeft, ga je toch altijd bij jezelf denken: ‘had ik deze broek wel echt nodig?’. Maar dat schuldgevoel verdwijnt gelukkig na een paar dagen en vervolgens loop je op school heerlijk rond in je nieuwe broek. Niks mis mee, maar je had het geld ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld die trip naar New York dat je al een tijdje op je bucketlist hebt staan. Komt dit bekend voor? Je bent niet de enige. 

2015 is het jaar waarin je toch besluit om te besparen op kleding, zodat je een stapje dichterbij dat tripje naar New York bent. Maar waar besparen andere meiden en jongens dit jaar op? En is er nog iets waarvoor zij aan het sparen zijn? Girlscene zocht dit voor je uit en legde dit vast op video. Kijk dus maar snel mee!


Watch on YouTube

Zoals je ziet heeft iedereen plannen om te sparen, maar is het best moeiljk om het vol te houden. Hieronder lees je nog wat tips om het sparen makkelijker te maken: 
– Vergelijk jezelf met leeftijdsgenoten om erachter te komen of je écht te veel uitgeeft. Door te zien waar jij gemiddeld meer aan uitgeeft weet je dus ook waar je op kunt besparen. Vergelijk jezelf hier
– Wil je weten hoeveel leeftijdgenoten gemiddeld maandelijks op hun spaarrekening zetten? Klik dan hier. Zo weet jij naar wel bedrag je ongeveer kunt streven. 
– Slimme bespaartips op het gebied van kleding, school, uitgaan en meer? Hier vind je een overzicht. 

Waar bespaar jij op?

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀