Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Anouk!

Hi lieve Girlscenelezeressen, nice to meet you all! Net als Marjolein ben ik ook een nieuw gezicht en een nieuwe stagiaire van Girlscene. Mijn naam is Anouk Kwant, ik ben 21 jaar en woon in Barneveld. Over twee weken verhuis ik naar Amsterdam: ik kan niet wachten. Nog enthousiaster ben ik over deze stageplek bij Girlscene! Verwacht van mij de komende vijf maanden artikelen over beauty, food, health, lifestyle en DIY's.

Dit jaar hoop ik mijn Communicatie bachelor af te ronden en dan heb ik in totaal vijf jaar gestudeerd, waarvan twee jaar Journalistiek. Ik wil lekker aan het werk: schrijven, reportages maken en mij bezighouden met lifestyle en de laatste trends. Verwacht van mij de komende vijf maanden artikelen over beauty, food, health en lifestyle op Girlscene. Vorig jaar heb ik bij de redactie van het tijdschrift van Jamie Oliver stage gelopen. Ik ben een echte foodie en ik word zielsgelukkig van een lekker stuk cheesecake. En carrotcake…


Sinds een halfjaar werk ik als bruidsvisagist in regio Barneveld. Ik vind het een voldoening om mensen mooi(er) te maken, speciaal voor hun grote dag. Mijn moeder is ook visagist, dus ik heb het zeker niet van een vreemde ;-). In het weekend werk ik als gastvrouw bij een partycentrum. Feestjes bouwen en mensen een fijne avond bezorgen is ook mijn ding. En ook doe ik communicatie werkzaamheden voor een bedrijf dat zich specialiseert in medische apparaten.

Graag breng ik tijd door met mijn vriendinnetjes, vriendje en familie. Ik ben een koopjesjager en ik loop graag rommelmarkten en kringloopwinkels af. Mijn favoriete stad is Londen! Een tip van mij: ga naar de wijk Shoreditch als je gek bent op vintage en alternatieve winkeltjes. Sla vooral de Borough food market niet over als je in Londen bent.

Gekke weetjes over mij:
– Ik heb synesthesie: ik zie alle letters en cijfers in kleur. Als je synesthesie hebt, dan is je waarneming van je zintuigen erg sterk, zo sterk waarnemingen zich kunnen vermengen. Je neemt meerdere impulsen tegelijk waar en dus kan je bijvoorbeeld kleuren proeven! Als je hier meer over wilt weten, kan ik er een keer over schrijven. Laat maar weten!
– Ik probeer altijd minimaal één vintage kledingstuk of vintage accessoire te dragen. Kleding en accessoires uit de jaren ’60 en ’70 zijn mijn favoriet. Ik hou van items met een verhaal. Ooit maakte ik voor de weddingblog Velvetine een vintage DIY. Girlscene heeft hier jaren geleden een bericht van gemaakt.
– Ik geniet van fietsen door Amsterdam. Maar niet als het regent natuurlijk.
– Een droom van mij is om (voor een paar maanden) biologische groente op de markt in Frankrijk te verkopen. Zo kan ik de Franse taal bijspijkeren en het design en styling van de marktkraam verzorgen.
– Ik denk de hele dag aan cheesecake.
– De lente is mijn favoriete seizoen.
– Een droom van mij is om mijn eigen onderneming te starten.

Ik hoop dat je me nu iets beter kent en ik hoop jou als lezer ook beter te leren kennen. Reageer vooral op artikelen en start de discussie. Je leest snel meer van mij!

Liefs,
Anouk