8 redenen waarom je kledingkast overvol is

Fashion door Thari

Hoe meer kleding, hoe beter! Dat is het motto van de meeste vrouwen als het om kleding gaat. Toch is het lastig om zoveel kleding te hebben. Je kledingkast puilt helemaal uit, maar toch klaag je dat je veel te weinig kleding hebt. Maar hoe komt het eigenlijk dat je veel te veel kleding hebt, maar nooit iets hebt om te dragen? Girlscene zet 8 redenen op een rijtje.

1. Je houdt van shoppen
Liefdesverdriet? Shoppen. Een goed cijfer gehaald? Shoppen. Sale? Shoppen. Er is altijd wel een reden om te shoppen. Dat is dan ook direct de grootste oorzaak van een overvolle kledingkast. Zorg dus dat je niet meer zo vaak gaat winkelen om onnodige aankopen te voorkomen.

2. Je koopt iets dat je maar een keer nodig hebt
Voor een feestje koop je soms iets wat je daarna nooit meer kunt gebruiken. Je kunt het daarna in je kast hangen terwijl je weet dat je het nooit meer gaat dragen, maar je kunt het dan beter direct wegdoen. Misschien kan een van je vriendinnen het gebruiken of kun je het verkopen via internet of op een rommelmarkt.

3. Je hebt veel kleding die niet past
Waarschijnlijk ben je de afgelopen jaren een stuk langer geworden, waardoor je oude kleding niet meer past. Het lijkt dus misschien of je heel veel kleding hebt, maar er is waarschijnlijk heel veel bij dat je niet meer past. Ook kleding die je net een maatje te klein hebt gekocht omdat je dacht dat je er ooit wel in zou passen, kun je beter wegdoen. Hierdoor lijkt het alleen maar of je heel veel kleding hebt en de kans is klein dat je er ooit in past.

4. Kleding die je kocht op aandringen van anderen
Advies van een verkoopster, vriendin of van je moeder is fijn, maar het belangrijkst is dat je het zelf mooi vindt. Laat je voortaan niet meer overhalen door een opdringerige verkoopster of je moeder die vindt dat het je zo leuk staat, want als je het zelf niet mooi vindt draag je het waarschijnlijk toch nooit.

5. Je wil altijd het perfecte kledingstuk
Je hebt al minstens tien zwarte blouses in je kast hangen, maar je bent ervan overtuigd dat je die ene ook nog moet hebben omdat die net een beetje anders is. Waarschijnlijk draag je bijna altijd hetzelfde zwarte blousje, dus die andere negen kun je beter wegdoen. Het neemt alleen maar ruimte in beslag in jouw kast als je het toch niet draagt.

6. Je kunt geen afscheid nemen van kleding
Een versleten spijkerbroek of een topje dat niet meer mooi zwart is kun je beter weggooien. Kleding slijt nu eenmaal, hoe jammer je dat ook vindt. Als het kapot is en je het niet meer kunt dragen dan heb je er niets aan. Gooi het weg zodat je plaats kunt maken voor nieuwe items.

7. Je hebt overal een herinnering aan
Het is leuk om kleding te bewaren waar je een speciale herinnering aan hebt, maar je kunt niet alles bewaren. Bewaar alleen kledingstukken die echt belangrijk voor je zijn en berg ze netjes op. 

8. Je denkt dat het nog wel ooit van pas komt
Je hebt wel tien outfits voor het geval je ooit gaat klussen of schilderen en je hebt vijftien comfy truien die je niet meer mooi vindt, maar alleen op vrije dagen draagt. De kans is klein dat je de komende tijd tien outfits nodig hebt om te klussen, dus je kunt beter een selectie maken en de rest weggooien.

Heb jij ook altijd een overvolle kast en heb je nooit iets om te dragen?

Bron: divine caroline

Beeld: thinkstockphotos