9 redenen waarom het oké is dat je nog nooit een relatie hebt gehad

Lifestyle door Emma

Iemand die je 's avonds warm houdt, waar je vlinders in je buik van krijgt als je degene ziet en die je trots je vriend mag noemen... Dit is misschien een bekende situatie voor anderen, maar niet voor jou. In je omgeving zie je dat iedereen een relatie krijgt. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld om een vriend of vriendin te hebben, maar jou is het nog niet overkomen. Je kunt je er behoorlijk druk over maken, maar je kunt het ook positief te bekijken. Hé, het is helemaal niet erg dat je nog nooit een relatie hebt gehad! Girlscene vertelt je waarom. 

1. Je hebt nog jaren te gaan
Het lijkt misschien voor eeuwig te duren voordat je jouw Facebookstatus kunt veranderen, maar eerlijk: je bent nog geen veertig. Je hebt nog een heel leven voor je waarin je kunt genieten van romantische strandwandelingen en onbenullige discussies over de afstandsbediening. Je bent nog hartstikke jong, een relatie komt vanzelf wel! 

2. Je leert zelfstandig te zijn
Als single lady weet je hoe je voor jezelf moet zorgen. En dan bedoelen we niet alleen dat je kunt koken en schoonmaken, maar ook dat je alleen kunt zijn en je eigen problemen op kunt lossen. Je bent niet afhankelijk van iemand anders en daar heb je je hele leven wat aan! 

3. Je raakt niet afgeleid
Een vriendje hebben is heel leuk, maar het is ook een behoorlijke afleiding. In de les is het best moeilijk om je te concentreren als je constant aan hem moet denken. Je hebt vast weleens bij vriendinnen gezien dat ze ineens thuiskwamen met een slecht rapport doordat ze een vriendje kregen. Jij kunt je focussen op andere dingen die óók heel belangrijk zijn. 

4. Je weet wie je bent
Je hebt mensen die zich van de ene relatie in de andere storten. Ze zijn nog maar net uit een relatie gestapt of ze hebben alweer een andere Romeo gevonden. Deze mensen halen al hun geluk uit een relatie. Ze weten niet wie ze zijn zónder relatie. Bij jou is het omgekeerd: je weet wie je bent en kun je ook iemand vinden die écht bij jou past. En zo hoef je je dus ook niet van de ene relatie in de andere te storten ;-). 

5. Je laat je niet beïnvloeden
De druk is hoog om een relatie te hebben. Als je 18 bent en zegt dat je nog nooit een relatie hebt gehad dan kun je er de donder op zeggen dat je scheve gezichten krijgt. Mensen denken dat je lesbisch of aseksueel bent, wat behoorlijk vervelend kan zijn als dit niet het geval is. Alle scheve gezichten en vervelende vragen hebben je niet beïnvloed om toch een relatie te nemen. En dat is best knap, want je hebt je eigen grenzen aangegeven! 

6. Je kunt je dromen waarmaken
De meeste mensen zouden zeggen dat hun relatie niet in de weg staat. Maar eerlijk is eerlijk: als je een vriendje hebt dan ga je niet zo snel zes maanden op wereldreis. Je zou je vriendje te erg missen om dat te doen. Als single lady ben je aan niemand gebonden en kun je dus doen wat je wil. Vooral als je jong bent zit je vol met dromen en daarom komt het nu juist goed uit dat je nog niet aan iemand gebonden bent. Jaag die dromen na! 

7. Je hebt andere belangrijke dingen in je leven
Met een interessante opleiding, leuke vriendinnen en een volle agenda ben je misschien helemaal niet bezig met relaties. Je hebt genoeg leuke dingen in je leven, voor jou hoeft er niet óók nog een relatie bij. En dat is toch alleen maar positief? 

8. Je bent niet de enige 
Ook al hebben de meeste mensen in je omgeving al een ex (of drie) achter de rug, je bent echt niet de enige die op jouw leeftijd nog geen relatie heeft gehad. Geloof ons, er zijn meer mensen die in hetzelfde schuitje zitten. 

9. Het maakt niks uit
Waarom zou je een relatie moeten hebben... Omdat het zo hoort? Omdat anderen het zeggen? Je hoeft je echt niet te verontschuldigen of schamen voor iets waar je nog niet klaar voor bent. Iedereen bewandelt haar eigen pad. Het komt wanneer het komt! 

Heb jij al een relatie gehad? Zo niet, vind je het erg dat je nog nooit een vriend(in) hebt gehad? 

Beeld: thinkstockphotos