News

Dit plus-size model bewijst dat het schoonheidsideaal onzin is

174

Veel meiden dromen ervan om model te worden, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als je niet gezegend bent met ellenlange benen en je je ook niet in een size 0 jurkje kunt wurmen, dan valt je droom in duigen. Of toch niet... Tess Holliday voldoet niet aan het schoonheidsideaal met haar lengte en een maatje meer, maar heeft tóch een modellencontract gescoord. Deze lady bewijst dat het schoonheidsideaal onzin is!

Dit is Tess Holliday (echte naam Tess Munster), een vrouw met maat 50. Er is haar altijd verteld dat ze geen model -zelfs niet plus-size- kon worden vanwege haar grote maat en haar lengte. Alle kritiek weerhield Tess er niet van om haar droom na te jagen. De 29-jarige Tess is het eerste model met maat 50 die een modellencontract binnen heeft gesleept!  

Tess wil andere vrouwen inspireren om zich niet aan het schoonheidsideaal te houden. Zij heeft nooit geluisterd naar anderen en kijk waar ze nu is! Haar motto is #EffYourBeautyStandards en die hashtag gebruikt bij vrijwel elke foto op Instagram. Tess gebruikt haar roem om deze boodschap over te brengen naar elke vrouw die denkt dat ze niet mooi genoeg is.  

Het plus-size model heeft niet alleen in Vogue Italia gestaan, maar ze heeft ook al gewerkt voor verschillende fashion designers. Deze week is haar carrière compleet met een contract bij MiLK Model Management! Hiermee is ze het plus-size model bij een mainstream modellenbureau met de grootste maat ever

"Elke keer als er iets groots gebeurt in mijn carrière, dan kan ik het niet geloven. Ik blijf dat 13-jarige meisje uit Mississippi dat constant te horen kreeg dat ze niet goed genoeg was. Ik had nooit verwacht dat mijn leven er zo uit zou zien", vertelt Tess in een interview. 

Wat vind jij van de boodschap van Tess? Vind je dat er meer modellen zoals Tess moeten komen?

Bron: eonline, bustle, hollywoodreporter
Beeld: instagram

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved