Lifestyle

9 dingen die je herkent als je (net) op jezelf woont

Je hebt je vleugels uitgeslagen, ein-de-lijk heb je een eigen stekkie gevonden. Het is tijd om het ouderlijk huis te verlaten en op jezelf te gaan wonen. Dat betekent dat er veel dingen gaan veranderen. Zo wordt je was ineens niet meer voor je gedaan en moet je zelf zorgen dat je aan het einde van de maand nog te eten hebt. Maar er is ook meer tijd en ruimte voor feestjes! Deze dingen herkent iedereen die (net) op zichzelf woont.

1. Je ziet je vrienden veel vaker
Nu je jouw eigen stekkie hebt zie je jouw vrienden veel vaker. Niet alleen omdat niemand tegen je zegt dat je vanavond even geen vrienden over de vloer mag krijgen, maar ook omdat op jezelf wonen soms best eenzaam kan zijn. Toen je nog bij je ouders woonde, was er 's avonds altijd wel iemand thuis. Als je op kamers woont dan is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Tijd om je vrienden weer te bellen om te vragen of ze zin hebben om te chillen! 

2. Je wordt verdrietig van je banksaldo
Alsof die paar honderd euro per maand aan huur nog niet genoeg is, moet je ook nog je eigen eten kopen en andere rekeningen betalen (voorheen wist je niet dat water- en afvalstoffenbelasting bestonden, weet je hoe dúúr dat is?!)... Je banksaldo is nog nooit zo laag geweest. Sparen was makkelijk toen je bij je ouders woonde, maar nu moet je daar toch echt een paar shopsessies voor aflassen. 

3. Je begrijpt je moeder veel beter
Nu je zelf moet afwassen, schoonmaken, koken en wassen, heb je ineens veel meer begrip gekregen voor je moeder. Stiekem had je nooit door hoeveel werk het huishouden is. Nu je het zelf moet doen, heb je veel meer begrip gekregen voor je moeder. Als ze de volgende keer zeurt dat ze zo moe is, begrijp je waarom! 

4. Je huis is een troep
Niemand die zegt dat je jouw kamer moet opruimen en de afwas moet doen... Tja, daar gaat het al gauw mis. Het is behoorlijk lastig om je kamer netjes te houden als je geen moeder hebt die zegt dat je echt een keer die berg kleding moet opbergen. In het begin is die overgang vooral moeilijk, dus grote kans dat jouw huis nu een troep is. 

5. Je waardeert je ouders
Nu je in je nieuwe kamer zit, zie je ineens in dat bij je ouders wonen eigenlijk ook niet zo slecht was. Elke dag stond er een warme maaltijd voor je klaar en er was altijd iemand die je gezelschap kon houden of kon helpen. Nu moet je het allemaal zelf regelen. Je hebt nieuwe waardering voor je ouders gekregen, wat bof je eigenlijk met hen! 

6. Je weet wat vrijheid is
Zin om dertien afleveringen van Grey's Anatomy achter elkaar te kijken? Wil je om 3 uur 's nachts een zak chips eten? Geen zin om schoon te maken? Allemaal prima, want JIJ bepaalt wat er gebeurt. Je hoeft aan niemand toestemming te vragen en kunt doen waar je zin in hebt. Soms gaat dat ook weleens mis (zie punt 4), maar dit is dus hoe vrijheid voelt. Heerlijk! 

7. Je hebt privacy
Geen ouders die je kamer binnenvallen, je hebt nu echt privacy! Je mag iedereen meenemen naar je kamer wie je maar wil (dus ook je crush), niemand die er wat over kan zeggen. En niemand die je stoort tijdens je private dance party. Het dagboek dat op je kamer ligt, is ook helemaal veilig! 

8. Je eet veel slechter
Weet je wel hoe moeilijk het is om elke dag weer te verzinnen wat je moet koken? Om nog maar te zwijgen over de kosten van boodschappen... Daarom ga je ineens veel vaker naar de snackbar en reken je noedels ook als een fatsoenlijk diner. Om nog maar te zwijgen over de zakken chips en snoep die je naar binnen werkt. Oeps! 

9. Je bent een stuk luier
Je merkt dat je een stuk luier wordt... 's Avonds lekker op bank liggen in plaats van aan school zitten, Instagrammen in plaats van schoonmaken, pizza in de oven gooien in plaats van een gezonde maaltijd koken. Het is echt even wennen, dat op jezelf wonen!

Welke dingen herken jij?

Bron beeld: thinkstockphotos

Bedankt de tip, Britt!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved