8 primer tips die je moet kennen

Beauty door Renee

Primer is een beauty product dat vaak niet genoeg aandacht en liefde krijgt van meiden. Veel mensen vinden het namelijk helemaal niet nodig om primer aan te brengen onder hun gezichtsmake-up terwijl het juist veel verschil kan maken. Anderen weten niet precies wat primer is en blijven daarom uit de buurt. Daarom deelt Girlscene 8 primer tips die je moet weten, zodat je weer iets nieuws leert!

1. Gebruik niet veel
Een belangrijke tip is om niet te veel primer te gebruiken. Less is more is absoluut van toepassing als het op primer aan komt. Als je namelijk meer aanbrengt dan nodig is heb je kans dat je juist het tegenovergestelde bereikt. In plaats van dat het ervoor zorgt dat je make-up egaal aanbrengt en lang blijft zitten brengt het juist niet netjes aan en blijft je make-up alles behalve lang zitten. Zonde dus!

2. Breng aan onder de ogen
Concealer onder de ogen heeft vaak de neiging om in de lijntjes te trekken. Je kunt poederen wat je wil, maar het blijft toch gebeuren... In dat geval komt een primer goed van pas. Zie het als een oogschaduwbasis, maar dan voor de huid onder je ogen. Door een klein beetje onder je ogen te deppen blijft de concealer beter hechten. Voilà.

3. Getinte primer
Onderschat de kracht van getinte primer niet. Over het algemeen vind je deze niet zo makkelijk in de drogisterij en daarom zijn de primers van Smashbox (te koop bij Douglas) een aanrader. Zij hebben namelijk een variant voor iedere huid zodat je altijd iets vindt wat bij jou past. Zo is er een perzik kleur primer om de kleur van de huid te corrigeren en een blauwe voor de huid die hydratatie nodig heeft.

4. Primer voor wimpers
Vele jaren geleden lagen er mascara's met primer in de schappen. Tegenwoordig is dat verleden tijd, terwijl primer voor je wimpers hetzelfde werkt als primer voor je gezicht of ogen. Zo'n primer geeft namelijk volle en langere wimpers. De truc is om het onder je gewone mascara aan te brengen voor een maximaal resultaat. Breng maximaal twee lagen mascara aan voor het mooiste effect.


5. Let op bij acne

Je kunt het beste even opletten als je acne hebt en producten gebruikt die acne tegengaan. Als je een primer gebruikt met anti-acne ingrediënten bestaat de kans dat je huid dit niet heel erg leuk vindt. Het gevolg is dat je huid geïrriteerd raakt en dat kun je beter voorkomen. 

6. Primer voor lippen
Ja, er bestaat ook zoiets als primer voor lippen. Ideaal voor meiden die graag een felgekleurde lipstick dragen! Vooral als je een lipstick kiest met matte finish kan een primer erg fijn zijn. De reden hiervoor is dat de lipstick zelf dan minder je lippen uitdroogt en dat je lipstick nog langer blijft zitten.

7. Fixeer het met poeder
Primer zelf kan een plakkerige laag achterlaten op de huid, vooral als je te veel gebruikt. Daarom is het altijd aan te raden om een lichte laag poeder aan te brengen als je klaar bent. Tip: dep de poeder op de huid in plaats van ronddraaiende bewegingen te maken.

8. Kies de juiste formule
Tot slot is het belangrijk om de juiste primer voor jouw huid te kiezen. Je vriendin kan één primer geweldig vinden, maar als jij een heel ander huidtype hebt is de kans groter dat het voor jou niet werkt. Zo is er namelijk verschil tussen een matterende, hydraterende of glanzende primer. Dus kies de juiste variant voor jezelf uit. Oh, en vergeet niet dat primer dus niet alleen voor een vettere huid geschikt is. :-)

Lees in dit artikel alle ins en outs over primer. 

Wat is de beste primer tip in jouw ogen? Gebruik jij primer?

Bron: Allure, Gurl