Beauty

How to: verschillende soorten krullen maken

Wie houdt van krullen is bij Girlscene aan het goede adres! Er zijn meerdere artikelen compleet aan krullen gewijd. In dit artikel lees je alle tips en tricks om verschillende soorten krullen te krijgen. Onder andere Hollywood waves, Victoria's Secret krullen en messy haar komen aan bod! Lees snel verder als je wil weten hoe je deze krullen maakt.


Hollywood waves
Chiquer dan chic krijg je het niet als je Hollywood krullen in je haar hebt. Niet voor niets is dit een kapsel waar veel celebs voor kiezen als ze een rode loper event hebben. Eén van de kenmerken van dit kapsel is dat het haar vaak over één schouder heen ligt.

Het is belangrijk om niet meteen bij de haaraanzet te beginnen met krullen, maar ongeveer ter hoogte van het oog. Pak steeds plukken van ongeveer 5 centimeter en wikkel deze om een tang met een diameter van 38 mm. Krul de voorste plukken door de krultang recht (horizontaal) te houden. De rest van het haar krul je om de krultang die je verticaal houdt. Zet elke pluk vast met een clip totdat het afgekoeld is. Wanneer elke pluk koud is borstel je het uit, zoals bij Amanda Seyfried is gedaan.


Beachy waves
Het fijne aan beachy waves is dat je geen schoon haar hoeft te hebben om deze haarstijl te proberen. Zelfs de haarwortels van Doutzen Kroes zijn vetter dan normaal tijdens een event. Dit hoort allemaal bij de nonchalante beachy krullen. 

Je krijgt zulke krullen door het zout in het zeewater en daarom zijn er tegenwoordig verschillende sea salt sprays te koop om beachy hair te creëren. Dit spray je in de meeste gevallen op nat haar en vervolgens föhn je het droog terwijl je plukken haar om je vinger draait. Heb je daar geen zin in? Laat je haar dan aan de lucht opdrogen en wikkel het haar om een krultang met een diameter van 25 mm. Krul de ene pluk richting het hoofd en krul de andere pluk van het hoofd af zodat de krullen niet aan elkaar 'plakken'. De krullen mogen best dicht tegen de haaraanzet gezet worden.


Victoria's Secret waves
De Victoria's Secret modellen staan bekend om hun lange blonde manen met volumineuze krullen. Dit soort krullen zijn zo populair dat het een naam heeft gekregen: de Victoria's Secret waves! Deze haarstijl kost iets meer tijd dan de beachy waves.

Voor deze krullen heb je absoluut producten nodig die volume geven. Begin daarom met een volume mousse op nat haar en föhn dit droog met een grote ronde borstel. Gebruik daarna een krultang met groot opzetstuk (diameter van 38 mm of groter) en krul het haar van het gezicht af. Vergeet de haarlak niet en volumepoeder niet voor een va-va-voom resultaat! 


Messy waves
Rommelige krullen (of slag) is het kapsel voor meiden die houden van een nonchalante uitstraling. Het je ne sais quoi-gehalte ligt hoog, dus het lijkt niet alsof je erg veel moeite hebt gedaan om je haren in toom te houden. Het prettige van deze haarstijl is dat je überhaupt niet veel moeite hoeft te doen.

Messy waves krijg je al door met een vlecht in het haar te slapen. Wat je ook kunt doen is een kleine hoeveelheid mousse op droog haar aanbrengen en dit een inmasseren met je vingers totdat het opgedroogd is. Let op dat je niet te veel gebruikt, omdat je haar anders er nat en vet uitziet. Als je niet veel gebruikt geeft het een matte finish alsof je op het strand bent geweest. Wie van zichzelf niet een messy slag heeft kan vervolgens een krultang met een opzetstuk van 25 mm gebruiken om nonchalante krullen te maken.


Barely there waves
De barely there waves zijn krullen die erg los zijn, zoals je ziet bij Shay Mitchell hierboven. In tegenstelling tot messy waves is dit een nettere manier om je haar te dragen. Het is misschien niet een kapsel dat je snel naar school zou dragen, maar voor een avond uit of date is dit wel perfect. 

De kunst van de barely there krullen is om een krultang te gebruiken met een erg groot opzetstuk van 38 mm of groter. Verder krul je vooral grote plukken met de tang en geen kleine secties. In het geval van Shay Mitchell worden de krullen allemaal dezelfde kant op gekruld. Laat het haar niet te lang om de krultang zitten zodat het meer een slag wordt dan een stevige krul. En vergeet niet om het haar goed uit te borstelen als het afgekoeld is voor het Shay Mitchell-effect. Als je het mooi vindt kun je de punten van het haar niet krullen.

Welke krullen/slag vind jij het mooist?

Bron: Allure, The Beauty Department, Seventeen
Beeld: Getty Images

Must reads 👀