Beauty

8 dingen die je moet weten over mascara

We love mascara! Serieus, als je eenmaal begint met mascara dragen lijkt het bijna onmogelijk om ermee te stoppen. Dit onmisbare beauty product ziet er eenvoudig uit, maar toch zijn er een paar dingen die je moet weten over mascara. Daarom zet Girlscene deze acht dingen voor je op een rij. Wil je alle ins en outs over mascara kennen? Lees dan snel verder.


1. Borstel

First things first: kies de juiste mascaraborstel. Wil je weten welke borstel bij jou past? Lees dan dit artikel. De borstel van de mascara maakt namelijk wel degelijk verschil. De juiste vorm geeft je sneller de look waar je voor gaat. Zo geeft een gebogen borstel gekrulde wimpers en geeft een borstel met 'haren' je langere wimpers. Voor ieder wat wils dus!

2. Zwart
Wie niet weet welke mascarakleur geschikt is moet altijd voor zwart gaan. Zwart spreekt namelijk meer dan bruin, omdat bruin natuurlijker oogt en minder opvalt. Kies het liefst voor ultrablack of iets in die trant zodat je niet eindigt met grijs-zwarte wimpers.

3. Waterproof
Ga voor waterproof wanneer je het nodig hebt. Denk aan sporten, regenachtig weer, zomerdagen... Dan is een waterproof mascara je beste vriend! Veel meiden hebben een hekel aan de waterproof formule omdat het moeilijk van je wimpers te verwijderen is. En dat klopt, maar aan de andere kant zorgt waterproof mascara er als geen ander voor dat je wimpers de hele dag gekruld blijven. Als je problemen hebt met zakkende wimpers dan is waterproof mascara helemaal onmisbaar.

4. Wimperkruller
We durven te wedden dat je nooit meer zonder wimperkruller kunt als je het eenmaal hebt gebruikt. Als je niet van nature gekrulde wimpers hebt of krijgt door mascara is een wimperkruller namelijk net zo onmisbaar als de mascara zelf. Even je wimpers krullen maakt namelijk een wereld van verschil! Bovendien blijven je wimpers langer in vorm gedurende de dag.

5. Opbouwen
Dan nog een belangrijk punt... De mascara zelf aanbrengen, want de borstel doet niet al het werk voor je. ;-) Voorzie je wimpers van een laag mascara door een mascara te gebruiken die je wimpers langer maakt. Dan pak je een mascara voor volumineuze wimpers die je tegen de wimperaanzet drukt en omhoog werkt. Focus goed op de buitenste wimpers voor een flirterige oogopslag.

6. Trend: spinnenpootjes
Of je het mooi vindt of niet, je kunt er dit seizoen niet omheen. Spider lashes zijn hot. Niet voor niets is L'Oréal Miss Manga een bestseller op het gebied van mascara. Het gaat er hierbij om dat je wimpers op een modieuze manier aan elkaar plakken. Maar let op: de lijn tussen modieus en verschrikkelijk is dun... 


7. Trend: gekleurde mascara

Gekleurde mascara is nog steeds in. Vorig jaar schreven we er al een artikel over, maar ook dit jaar blijft de trend hangen. De meest draagbare kleur is (verrassend? ;-)) genoeg blauw. Breng het aan over je hele wimpers, of juist aan de onderkant of de punten van de wimpers. Dit is een leuke trend voor het voorjaar en zomer als je durft!

8. Oogmake-up remover op oliebasis
Tot slot is het belangrijk dat je mascara er weer netjes af krijgt. De kans dat je wimpers afbreken is namelijk groot. Dat is iets wat je waarschijnlijk liever voorkomt en daarom kun je het beste een oogmake-up remover op oliebasis kopen. Breng dit aan op een watje en leg dit 30 seconden op je oog. Hierdoor weekt de mascara los van de wimpers en kun je het makkelijk verwijderen.

Wat is volgens jou dé mascara tip? Welke mascara gebruik jij?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved