Vrouw valt 50 kilo af door selfie dieet

News door Renee

Sonja Bakker en Atkins, move over! Anno 2015 is er een heel ander soort dieet ontstaan, namelijk het 'selfie dieet'. Blijkbaar is alles waar selfie voor staat hot en heeft de 35-jarige Eva dit dieet nu wereldwijd bekend gemaakt. En het grootste succes? Dat is zijzelf, aangezien Eva maar liefst 50 kilo is afgevallen met dit zelfbedachte dieet.

De IJslandse Eva is 35 jaar en heeft twee kinderen op de wereld gezet. Je zou denken dat ze midden in het leven staat, maar eerlijk gezegd had ze juist totaal geen energie meer. Ze was niet blij met hoe ze eruitzag en daarom besloot ze vorig jaar januari om het roer om te gooien. De foto's van Eva motiveerden haar om af te vallen. En met succes, want inmiddels is ze zo'n 50 kilo lichter. Vraag je af hoe ze dat deed? Met het selfie dieet, dus.

Verandering kan moeilijk zijn, vooral als je probeert om je levensstijl om te gooien door (veel) gezonder te eten. Omdat Eva niet tevreden was met zichzelf, mede door het zien van foto's, besloot ze om haar afval avontuur online te delen. Ze schaamde zich enorm voor haar foto's, maar tegelijkertijd was het een stok achter de deur om resultaat te boeken. En dat deed Eva! "De eerste foto plaatste ik als een soort grap. Ik voelde me heel slecht over mezelf, zag er slecht uit en dacht dat het mij zou motiveren als ik verandering zag."

Mocht je je afvragen wat Eva's eetpatroon was: voorheen at ze vooral afhaalmaaltijden, fastfood en veel kaas. Dat in combinatie met chocola en koekjes als haar guilty pleasure en weinig sporten zorgde ervoor dat ze na twee zwangerschappen zo'n 120 kilo woog. Eva maakte een einde aan de 'slechte gewoontes' en ging thuis zelf maaltijden maken. Daarnaast at ze fruit en groenten en stopte ze met het eten van suiker, tarwe en zetmeel. Blijkbaar werkte dit goed voor Eva. "Mijn vrienden waren degenen die het verschil tussen de foto's lieten zien en dat hielp mij om het dieet te blijven volgen." Toch was het niet altijd even makkelijk, want Eva had regelmatig zin in chocolade. Dan keek ze naar haar eerste foto's om haar ervan te weerhouden om een stukje te nemen. Het resultaat? Aan het einde van het jaar is ze vele selfies rijken en 50 kilo armer.  


Voor & Na

Eva plaatste onder andere deze selfies tijdens het afvallen:


De allereerste selfie


Eva's broer kon haar eindelijk optillen

Wat vind jij ervan dat Eva dit selfie dieet volgt? Zou deze methode jou motiveren als je zou willen afvallen?

Bron en beeld: Daily Mail