Beauty

10 parfum tips die je moet weten

2

Heb je dat ook weleens gehad? Je hebt je favoriete parfum gevonden, maar de geur verdwijnt zo snel. Heel jammer, want vaak is parfum niet goedkoop. Gelukkig bestaan er handige trucjes zodat je langer met je parfum kunt. Girlscene zet 10 dingen die jij moet weten over parfum op een rijtje.

1. Breng een moisturizer aan
Parfum blijft veel langer zitten op een vette huid. Niet iedereen heeft van zichzelf een vette huid maar dat is geen probleem, want je kunt eerst een crème aanbrengen als je last hebt van een droge huid. Op die manier blijft je parfum een stuk langer zitten. Zorg er wel voor dat je crème geurloos is anders ruik je twee geuren door elkaar.

2. Gebruik vaseline
Als je nog langer plezier wil hebben van je parfum kun je ook vaseline gebruiken. Smeer de plekken waar je parfum wil spuiten eerst in met vaseline, zodat je de geur nog langer ruikt.

3. Bewaar je parfum op een koele, donkere plek
Warmte, vocht en licht hebben invloed op de kwaliteit van je parfum. Je kunt je parfum dus beter niet in de badkamer zetten. Je kunt ze beter op je slaapkamer zetten en het beste is om ze in het doosje te bewaren. 

4. Spuit je parfum direct op na het douchen
Door de warmte van de douche gaan je poriën open. Als je dan parfum opspuit blijft de geur langer hangen. Ook kan parfum lelijke vlekken op je kleding en sieraden achterlaten. Het beste kun je dus parfum opspuiten voordat je kleding aantrekt.

5. Wrijf niet met je polsen over elkaar
Dat is misschien wel de meest gemaakte fout als het om parfum gaat. Veel vrouwen spuiten op één pols parfum en wrijven ze vervolgens over elkaar. Je hebt misschien weleens gehoord dat geurmoleculen dan kapot gaan, maar dat is niet waar. Moleculen zijn niet zo gemakkelijk kapot te maken. Het zorgt er wel voor dat de geur sneller ontwikkelt, waardoor de topnoten sneller verdwijnen en je de geur minder lang ruikt.

6. Spray parfum niet op je haar
Veel vrouwen spuiten parfum in hun haar omdat het lang blijft zitten. Toch kun je dat voortaan beter anders doen, want parfum bevat vaak veel alcohol waardoor je haar er droog van wordt. Je kunt beter wat parfum op je borstel spuiten voordat je het borstelt.

7. Bepaal welke geuren bij jou passen
Vergelijk de parfums die jij al hebt en lekker vindt met elkaar. Waarschijnlijk komen ze veel overeen, ze zijn allemaal zoet of juist kruidig, zwaar of juist niet en misschien bevatten ze wel een aantal dezelfde geurnoten. Als je op zoek gaat naar een nieuwe parfum kan de verkoopster je een stuk gemakkelijker helpen met het vinden van een geur die bij jou past.

8. Meng je parfum met een geurloos product
Het laatste beetje parfum is soms lastig uit het flesje te krijgen en het is natuurlijk jammer om het weg te gooien. Je kunt daarom proberen het flesje open te maken en het laatste beetje parfum te mengen met een geurloze crème, zodat je nog langer met je geur kunt.

9. Wacht altijd even met het ruiken van je parfum
Een parfum bevat verschillende noten, topnoten, hartnoten en basisnoten. Dat betekent dat de geur na een tijdje verandert. Ga dus niet af op de geur die je als eerst ruikt, want die ruik je toch maar een paar minuten. 

10. Parfum meenemen
Het is niet handig om een flesje parfum overal mee naar toe te nemen, maar af en toe wil je toch weer een beetje extra aanbrengen. Je kunt daar een speciale verstuiver voor kopen die je zelf vult, maar wattenstaafjes zijn een veel goedkopere oplossing. Spuit parfum op een wattenstaafje en bewaar het in een boterhamzakje in je tas. Als je het nodig hebt kun je een paar keer met het wattenstaafje langs je hals gaan en je ruikt de rest van de dag weer naar je favoriete geur!

Girlscene zet nog even de favoriete parfums van de redactie onder elkaar, shop ze door op de afbeelding te klikken!

Wist jij dit al over parfum?

Bron: goodhousekeeping

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 3 jaar geleden joepiejajeej

    dus je moet het niet op je haar spuiten, maar je mag het er wel in borstelen? maakt dat verschil?!

  • 3 jaar geleden xXdreamerxX

    ja/

  1. 1