Make-up tips om je kater te verbergen

Beauty door Thari

Je hebt misschien weleens een kater gehad en dat is helemaal niet erg, want dat gebeurt iedereen wel een keer. Het was zo gezellig dat je een wijntje te veel hebt gedronken en de volgende dag werd je wakker met een onaangename verrassing. Toch zul je gewoon weer fit moeten verschijnen op school of op je werk. Geen paniek, want met deze tips ziet niemand dat jij te diep in het glaasje hebt gekeken.

1. Was je gezicht
Waarschijnlijk was je de avond ervoor niet meer in staat om je gezicht goed te reinigen, dus het is belangrijk om je gezicht eerst goed te reinigen. Nadat je de restjes make-up van de vorige avond hebt verwijderd is het tijd om je gezicht nat te maken met ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat je wallen verminderen en je er al een stuk frisser uitziet. 

2. Ga gezwollen ogen tegen
Waarschijnlijk heb je niet gewoon 8 uur geslapen zoals dat hoort, dus je ogen zijn meestal een beetje gezwollen. Dit kun je tegengaan door kopje onder te gaan in een bak met water, ijs en komkommer. Wat ook werkt en misschien iets minder vervelend is na zo'n zware avond zijn theezakjes. Leg twee warme groene theezakjes voor 2 minuten op je ogen en je kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Concealer
Concealer is onmisbaar als je een kater hebt. Normaal ben je misschien met een klein beetje concealer klaar, maar als je een kater hebt moet je iets enthousiaster zijn met je concealer. Gebruik verschillende kleuren om je oneffenheden te bedekken, bijvoorbeeld een roze kleur om je blauwe kringen te camoufleren.

4. Shapen
Als je alcohol hebt gedronken is je gezicht de volgende ochtend vaak gezwollen. Een beetje shapen à la Kim K. kan dus geen kwaad. Als je nog niet echt een pro bent als het om shapen gaat, dan is het waarschijnlijk niet iets waar je op zit te wachten als je een kater hebt. Geen paniek, want in dit artikel helpt Girlscene je een handje.

5. Roze
Roze is de perfecte kleur als je een kater hebt, want het zorgt ervoor dat je er wakker en gezond uitziet. Breng blush aan, want blosjes op je wangen staan altijd gezond. Vergeet ook als finishing touch je lipstick niet. Het werkt goed als je blush en lipstick dezelfde kleur zijn. Kies bijvoorbeeld een frambooskleurige lipstick en blush, want die laten je tanden en ogen witter lijken.

6. Ogen
Smokey eyes kun je vandaag achterwege laten. Je kunt beter gaan voor een frisse look. Gebruik een huidskleurig oogpotlood op je waterlijn, zodat je ogen wat minder rood lijken. Krul je wimpers en breng een paar laagjes zwarte mascara aan en je ziet er al een stuk beter uit.

7. Je haar
Het is natuurlijk wel zo fris om even te douchen na een avondje uit, maar daar heb je niet altijd tijd voor. Als alternatief kun je dan droogshampoo gebruiken. Dit heeft een sterke geur die de geur van sigaretten en alcohol verdringt. Je kunt je haar beter vlechten of opsteken. Dat ziet er wat frisser uit en lift je gezicht een beetje. En laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt.

8. Highlighter
Als je voldoende slaapt heeft je huid van zichzelf een natuurlijke glow, maar na drie uur slaap heb je die helaas niet. Gebruik een beetje extra highlighter om toch een frisse blik te creëren. 

9. Paracetamol
Neem 's ochtends direct een paracetamol als je wakker wordt. Dit zorgt dat je veel minder last van de ellende van je kater hebt. Hierdoor neemt de zwelling in je gezicht af en natuurlijk helpt het ook tegen de hoofdpijn, zodat jij je helemaal kunt concentreren op je make-up.

Wat doe jij om je kater te verbergen?

Beeld: thinkstockphotos