Lifestyle

7 redenen om een blog te starten

De modeblogs, beautyblogs, persoonlijke blogs en foodblogs schieten als paddenstoelen de grond uit. Dat is natuurlijk niet voor niets, want bloggen is hartstikke leuk. Dat is niet het enige, want bloggen heeft nog veel meer voordelen. Girlscene zet 7 redenen op een rijtje waarom je een eigen blog moet beginnen.

1. Bloggen is leuk
De belangrijkste reden om een blog te beginnen is omdat het leuk is. In het begin zul je er geen geld mee verdienen, dus als je het niet leuk vindt kun je er beter niet aan beginnen want dan houd je het nooit lang vol. Het leuke van een eigen blog is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je er op zet. Je kunt schrijven over een bepaald onderwerp dat je leuk vindt, of zelf video's opnemen. Het kan van alles zijn en dat maakt het juist zo leuk!

2. Je kunt je passie delen
Iedereen heeft wel iets waar je in geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld mode, sport, lezen of muziek. Er is vast wel iets waar jij meer van weet dan andere mensen. Het is super leuk om jouw kennis te delen met andere mensen, die hetzelfde als jij leuk vinden. 

3. Een blog is leerzaam
Naast het feit dat een blog bijhouden hartstikke leuk is, kun je er ook veel van leren. Waarschijnlijk weet je nog niet alles waarover je wil schrijven, dus je zult ook op internet moeten zoeken naar informatie. En dat niet alleen, ook word je een stuk beter in Nederlandse taal en merk je dat je na een tijdje een veel bredere woordenschat hebt.

4. Je doet nieuwe contacten op
Als mensen met dezelfde interesses jouw blog hebben gevonden, dan volgen ze misschien wel iedere blog die je schrijft. Dat is super leuk, want als je blogt over een bepaald onderwerp is de kans groot dat zij dezelfde interesses als jij hebben. Misschien kun je wel in contact komen met jouw lezers en houd je er een leuke vriendschap aan over.

5. Je leert met feedback omgaan
Als je net begint met bloggen krijg je misschien nog niet zoveel reacties, maar na een tijdje worden dat er steeds meer. Heel vaak krijg je leuke reacties, maar je zult ook kritiek krijgen. Misschien vind je dat in het begin lastig, maar daar leer je na een tijdje wel mee omgaan. Dat is ook handig in je gewone leven, want kritiek krijg je overal. 

6. Je ordent je gedachten
Soms zijn er dingen die je graag kwijt wil, maar eigenlijk bij niemand in je omgeving kwijt kunt. Misschien heb je wel een hobby die jouw vriendinnen niet leuk vinden. Een blog is dan heel geschikt, want je hierop kun je alles delen wat je wil. Zo orden je jouw gedachten, wat je zonder blog misschien niet zou kunnen doen. 

7. Je kunt er geld mee verdienen
Dit is absoluut niet de belangrijkste reden om te beginnen met bloggen, want het belangrijkste is dat je plezier hebt in het bloggen. Als je heel veel plezier hebt in het bloggen en je steekt er veel tijd in, dan zal je blog langzaam groeien. Als je veel lezers hebt bestaat de kans dat bedrijven willen adverteren op jouw website. Hier kun je geld mee verdienen en sommige bloggers kunnen daar uiteindelijk van leven. Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het duurt jaren om een blog op te bouwen en dan is de kans nog steeds klein dat je er veel geld mee gaat verdienen. Als je echt passie voor het bloggen hebt dan is dat geld natuurlijk mooi megenomen, maar het is absoluut niet de reden om te beginnen met bloggen.

Lijkt het jou leuk om een eigen blog te beginnen?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀