Beauty

Sea salt sprays voor perfect strand haar

Op dit moment kunnen we op de Girlscene redactie niet zonder één haarproduct: sea salt spray! We leven voor sprays die ons haar net dat beetje textuur geven die we zoeken. Voor ons is dat reden genoeg om eens verschillende sea salt sprays onder de loep te nemen. Want welke zijn fijn en welke kun je beter niet kopen? Daar kom je achter als je verder leest.

Sea salt spray is hét haarproduct voor de zomer, maar welke variant is dan het beste? Girlscene test het voor je uit! Wij zijn namelijk gek op deze sprays en zien het daarom als onze taak om de fijnste merken eruit te pikken. De sea salt sprays worden getest op medium-dik (Kaukasisch) haar wat zowel een fijne structuur heeft aan de onderkant als een drogere structuur aan de bovenkant. Maar allereerste leggen we even kort uit wat sea salt spray precies is en wat het doet.

Sea salt spray is eigenlijk een soort stylingspray dat je haar lekker veel textuur en slag geeft. Met deze spray kun je namelijk faken dat je een dag op het strand bent geweest. Na een dag strand voelt je haar vaak stug aan en krijg je door de combinatie van zout en zee een warrige slag in je haren. Wie altijd dat effect wil kan dus een sea salt spray gebruiken. Het werkt heel simpel: je wast je haren, doet het in een handdoek en wanneer het handdoekdroog is breng je een ruime hoeveelheid sea salt spray aan in het haar. Dit laat je vervolgens drogen aan de lucht of je föhnt het droog. Et voilà: haar alsof je van het strand komt! Dit is trouwens perfect voor meiden die steil en/of sluik haar hebben dat fijn aanvoelt.

Sea salt sprays kunnen vrij prijzig zijn en dan is de vraag of het wel goed werkt. Daarom test Girlscene drie duurdere sprays grondig om te zien welke je moet kopen en welke je moet laten liggen.


Girlscene test:
 Alterna Bamboo Beach Summer Waves Tousled Texture Spray
 Keune Blend Sea Salt Spray
 John Frieda Beach Blonde Sea Waves Sea Salt Spray 


Alterna Bamboo Beach Summer Waves Tousled Texture Spray
Prijs: €24
Inhoud: 125 ml
Verpakking: Een chique, stevige plastic fles met houten dop. De verpakking heeft een mooi ombré effect. 
Geur: Fris en snoeperig met een fruitige mango twist. Het ruikt naar Hawaiian Tropic zonnebrandcrème.
Gebruiksaanwijzing: Breng aan op vochtig of droog haar van aanzet tot punten en vorm met je vingers een warrig kapsel.
Spray: Vrij hard, wat aan de ene kant fijn is omdat het dan niet alle kanten opwaait. 
Beoordeling: De eerste indruk? De geur is enorm overheersend en het voelt niet als een sea salt spray. Dat verklaart waarschijnlijk waarom er 'texture spray' op de verpakking staat. Als je niet houdt van dat stugge gevoel dat de gemiddelde sea salt spray geeft is dit iets voor jou, maar verder geeft het niet veel hold. Op fijn haar ontstaat een mooie beachy wave, maar op wat droger haar is dit niet echt een succes. Het haar oogt niet heel mooi en gezond.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Keune Blend Sea Salt Spray
Prijs: €18,85
Inhoud: 150 ml
Verpakking: Een eenvoudige plastic verpakking met een handige spray. Pluspunten voor het handige locksysteem waardoor je het flesje 'afsluit'.
Geur: Fris en zoet zonder te overheersen. Echt een zomerse kappersgeur! 
Gebruiksaanwijzing: Spray op handdoek droog haar en laat drogen aan de lucht (of gebruik de föhn). Deze sea salt spray is speciaal voor normaal tot fijn haar.
Spray: Heel fijn, maar niet zo fijn dat het alle kanten opwaait en dus ook op je armen belandt. Niet heel handig…
Beoordeling: Je merkt echt dat het een sea salt spray voor normaal tot fijn haar is, omdat het een beetje stug aanvoelt en ontzettend veel textuur geeft na het föhnen. Dat is voor andere haartypes overigens ook prettig als je van plan bent om je haren op te steken of te vlechten. Je haar blijft gegarandeerd de hele dag goed zitten! Maar ook als je je lokken los laat hangen ziet het er prima uit. Je haar krijgt een wave zonder te pluizen. Bingo. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


John Frieda Beach Blonde Beach Waves Sea Salt Spray 

Prijs: €10,99
Inhoud: 150 ml
Verpakking: Een mooie turquoise fles die lekker in de hand ligt. Handig voor in je tas.
Geur: Kokos, lekker zomers dus!
Gebruiksaanwijzing: Spray het op handdoekdroog haar, draai je plukken in haarstrengen en ga vervolgens met je vingers door je haar voor een warrige en nonchalante look.
Spray: Een fijne spray die 'egaal' aanbrengt. Hierdoor wordt iedere lok voorzien van een beetje sea salt spray. Van de drie sprays is dit qua aanbrengen de fijnte.
Beoordeling: Hoewel het aanbrengen fijn gaat, doet de spray zelf niet zoveel. Het haar krijgt niet echt een beachy wave. Sterker nog, het haar ziet er niet heel anders uit dan wanneer je geen sea salt spray gebruikt. Jammer. Omdat het zo weinig doet en het haar geen textuur geeft of stugger maakt is €10,99 best veel geld. Deze kun je overslaan.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10

Kopen: Keune Blend, al is het alleen al omdat het flesje lekker in de hand ligt, de geur niet te overheersend is en het een goed resultaat geeft.
Niet kopen: Alterna Bamboo Beach Summer Waves. De geur is (te) sterk en het effect is niet helemaal wat je van zo'n spray verwacht. Voor die prijs kun je beter een ander product kopen. Hoewel, de goedkoopste spray van de drie (John Frieda) doet nog minder voor het haar. Het geeft geen textuur aan het haar en de beachy waves zijn nergens te bekennen. Zonde!

Welke sea salt spray vind jij het fijnst?