25 tekenen dat je een uitsteller bent

Lifestyle door Thari

Je kamer opruimen en huiswerk maken zijn over het algemeen niet echt dingen waar je blij van wordt. Het is lastig om je er toe te zetten, dus vaak stel je het uit tot het laatste moment. Helaas los je er niets mee op, want het moet toch gebeuren en het zorgt voor een heleboel onnodige stress. Ben jij ook een uitsteller? Dan herken je deze dingen zeker!

1. 's Ochtends snooze je minstens een half uur voordat je uit bed gaat.

2. Je bent nooit helemaal tevreden over het resultaat van je schoolopdracht, omdat je weer eens te laat bent begonnen. Als je kon stoppen met uitstellen had je met gemak allemaal achten en negens op je rapport.

3. Tijdens tentamenweken leef je op Red Bull en koffie.

4. Je haat zondagavond, want dan moet je alles nog doen wat je eigenlijk in het weekend had moeten doen.

5. Je hebt een haat-liefdeverhouding met social media, want je vindt het heerlijk om urenlang mensen te stalken via Facebook, maar social media heeft je ook al heel wat stress opgeleverd.

6. Ook al zegt de docent dat je niet op het laatste moment kunt beginnen aan de opdracht, je probeert toch altijd of het écht niet lukt.

7. Je neemt je na elke toets voor dat je de volgende keer wel op tijd begint, terwijl je eigenlijk al weet dat het gaat mislukken.

8. Je maakt altijd grote plannen. Voor morgen.

9. Je maakt een lijstje omdat je productief wil zijn, maar je bent nog nooit verder gekomen dan het maken van het lijstje. Dat vond je al een prestatie op zich.

10. 'Morgen ga ik echt stoppen met uitstellen', zeg je dagelijks.

11. Je bent altijd moe omdat je te lang opblijft om je werk af te maken.

12. Als je iets leent van iemand duurt het minstens een half jaar voordat je het teruggeeft.

13. Je hebt echt alles al geprobeerd om het uitstellen te stoppen: je telefoon uitzetten, lijstjes maken, vroeg opstaan, maar niets werkt voor jou...

14. Op tijd komen is niet jouw ding.

15. Je bent trots op jezelf als je een kwartier aan school hebt gewerkt zonder te stoppen. Je bent zelfs zo trots dat je vindt dat je wel drie uur pauze hebt verdiend.

16. Een nacht opblijven voor een deadline is voor jou heel gewoon.

17. Je betaalt vaak de volle pond voor een product, omdat je geen zin had om naar de winkel te gaan toen het in de aanbieding was.

18. Je zegt altijd tegen iedereen dat je het beste kunt presteren onder druk.

19. Je denkt dat multitasken de beste manier van werken is.

20. Je belooft jezelf dat je je kamer nooit meer zo'n zwijnenstal laat worden, maar een maand later is het weer precies hetzelfde.

21. Zelfs de kleinste taken die je binnen vijf minuten klaar kunt hebben stel je zo lang mogelijk uit.

22. Als jij een boek openslaat zonder dat je over twee dagen een toets hebt, dan is dat echt een uitzondering.

23. Als je iets binnen twee uur hebt afgemaakt waar je maanden tegenop zag, ben je trots op jezelf en ben je er van overtuigd dat je het beste alles zo lang mogelijk kunt uitstellen.

24. Je moet altijd haasten als je met het openbaar vervoer gaat, omdat je te laat van huis vertrekt. Je begint altijd net iets te laat met omkleden en je tas inpakken, dat kan 's ochtends ook nog met gemak.

25. Je zit nu op Girlscene terwijl je eigenlijk je huiswerk moet maken.

Ben jij een uitsteller?

Beeld: thinkstock