10 tips om meer water te drinken

Food door Thari

Je hoort vaak dat water drinken goed voor je is, want je krijgt er een mooie huid door, het voert afvalstoffen af en het heeft nog veel meer voordelen voor je gezondheid. Alleen vergeet je soms dat je genoeg moet drinken waardoor je aan het eind van de dag misschien nog niet eens 1 liter op hebt. Girlscene geeft je 10 tips om je meer water te drinken.

Iedereen zegt wel dat je meer water moet drinken, maar waarom eigenlijk? Dat lees je hier!

1. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt
Zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt, zodat je niet vergeet te drinken. Neem regelmatig een slokje water zodat je de hele dag door drinkt. 

2. Maak er een gewoonte van
Begin de dag bijvoorbeeld altijd met een glas water en spreek met jezelf af te dat je voor iedere maaltijd een groot glas water drinkt. Na een tijdje ben je er helemaal aan gewend en haal je die 2 liter met gemak.

3. Voeg fruit toe
Na een tijdje kan water beginnen te vervelen, waardoor je geen zin hebt om er iedere dag twee liter van te drinken. Om het makkelijker vol te houden kun je fruit of groente aan je water toevoegen. Je kunt eindeloos variëren dus probeer zelf wat jouw favoriet is. Munt, citroen en komkommer is bijvoorbeeld een lekkere combinatie. 

4. Gebruik een app
Er bestaan speciale apps waarin je kunt bijhouden hoeveel water je per dag drinkt. Op die manier kun je jezelf motiveren om meer water te drinken, want de app geeft een seintje als het weer tijd is om te drinken en je kunt precies bijhouden hoeveel je al op hebt. 

5. Vul je flesje telkens als je naar het toilet gaat
Vul elke keer als je naar toilet bent geweest je flesje opnieuw. Doordat je veel drinkt moet je vaker naar toilet, je vult je flesje opnieuw waardoor je even later weer moet, je komt eigenlijk in een soort vicieuze cirkel.

6. Eet veel groenten en fruit die water bevatten
Je hoeft niet alleen maar water te drinken om voldoende vocht binnen te krijgen. Ook groente en fruit bestaan voor een groot deel uit water, kies bijvoorbeeld watermeloen of komkommer.  

7. Neem een flesje of een groot glas
Als je telkens een klein glaasje water neemt moet je heel veel glazen drinken voordat je twee liter op hebt. Je kunt dus beter een flesje van een halve liter nemen, want voordat je het weet heb je weer een flesje leeg. Je hoeft dan maar vier flesjes te drinken en je hebt al twee liter op. Dat valt best mee toch?

8. Houd een flesje water bij je als je televisie kijkt of op school zit
Als je college hebt of als je thuis op de bank een film kijkt, ben je vaak afgeleid. Je zult merken dat je flesje water leeg is zonder dat je het doorhebt. 

9. Koop een leuke waterfles
Je kunt natuurlijk een oud frisdankflesje gebruiken, maar het is veel leuker om een leuke fles te hebben. Wedden dat een leuke fles je motiveert om meer water te drinken?

10. Vraag je vrienden en familie
Water drinken is voor niemand slecht, dus het werkt nog beter om het samen te doen. Zo kun je elkaar helpen herinneren en natuurlijk ook motiveren.

Drink jij genoeg water?

Beeld: thinkstockphotos