Health

Een killer body door Essentrics

Yoga? Streetdance? Been there, done that. De nieuwe fitnesstrend die je moet proberen is Essentrics. In 25 minuten heb je een full body work-out achter de rug. Klinkt als afzien en vreselijke spierpijn achteraf, maar dat is is juist het leuke: Essentrics is geschikt voor iedereen (ja, zelfs als je a-sportief bent) en het is geen sport waarbij je om de haverklap op de klok kijkt of de tijd al voorbij is. Meer weten over Essentrics? Lees snel verder. 

Vaker sporten is wat iedereen zich voorneemt, het hele jaar door. Helaas worden sportschoolabonnementen meestal na een maand niet meer gebruikt. Tja, een uur op de loopband staan of sjouwen met gewichten is niet bepaald leuk. Om nog maar te zwijgen over de spierpijn die je er aan overhoudt. Wij stellen voor om je goede voornemen bij te stellen: een sport vinden die je leuk vindt en daardoor ook volhoudt!

Essen-watte?
Om je te helpen bij de zoektocht naar een leuke sport, laten wij je graag kennis maken met Essentrics. Essen-watte?! Het is een Canadese work-out, bestaande uit vloeiende stretches en krachttraining. Een kruising tussen yoga, pilates en dans, eigenlijk. Miranda Esmonde-White heeft Essentrics bedacht. Ze had twee doelen voor de work-out: een slank en sterk lichaam, zonder blessures. Essentrics belooft je spieren langer en soepeler te maken, met een killer body als resultaat. Denk aan de figuurtjes die je ziet bij So You Think You Can Dance, zoiets bereik je ook met Essentrics. En je krijgt er ook meer energie door!

Proefles
Girlscene's Danique en Emma kregen de uitnodiging van Danielle de Wildt -die Essentrics naar Nederland heeft gehaald- of ze Essentrics weleens wilden proberen. Een sportieve uitnodiging slaan we niet snel af -vooral niet na de feestdagen waarin we flink hebben gebunkerd- en we waren wel benieuwd naar die nieuwe fitnesstrend. Zo gezegd, zo gedaan en begin januari stonden we in de sportzaal van Squash City in Amsterdam voor onze eerste Essentrics les.   

Oefeningen
Tijdens een lesje Essentrics kun je verwachten dat je hele lichaam wordt getraind. Je traint zowat elke spier in je lijf. Je bouwt het langzaam op en begint met een warming-up om je spieren voor te bereiden op de intensievere oefeningen die daarna komen. Daarna bouw je het weer langzaam af. Bij elke oefening is het belangrijk dat je je spieren zo lang mogelijk maakt, dat is in het begin even lastig maar je zou al snel moeten merken dat je soepeler wordt. De oefeningen zien er op het eerste gezicht wat simpel uit, maar vergis je niet! 

Toegankelijk
Essentrics is toegankelijk voor iedereen. Tijdens de les viel het ons op dat de leeftijden heel erg uiteenliepen. De docent vertelde ons dat ze een les heeft met iemand van 20 en iemand van 80 jaar oud. Wow. De oefeningen zijn dus laagdrempelig en je hoeft echt geen danseres of slangenmens te zijn om Essentrics te kunnen doen. Doordat de bewegingen simpel maar toch effectief zijn, vliegt de tijd voorbij. Althans, dat vonden wij. 

Meer informatie over de work-out vind je op Essentrics.nl.

Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom hebben we een aantal Essentrics video's voor je opgezocht waardoor je een goede impressie kunt krijgen van de work-out:

Essentrics wordt op verschillende locaties in Nederland gegeven, waaronder in Amsterdam, Venray en Utrecht. Klik hier voor een overzicht van alle locaties.

Had jij van Essentrics gehoord? Wil jij het weleens proberen? 

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved