Health

Dingen die je NIET moet denken over wintersport

Sneeuw met een warm zonnetje, sportief in de buitenlucht zijn en natuurlijk een feestje bouwen tijdens de après ski: het wintersportseizoen is geopend! Ga jij dit jaar ook op ski's of een snowboard staan? Dan zijn dit de gedachten die absoluut niet moet hebben tijdens wintersport! 

"Volgens mij ben ik wel goed verzekerd"
Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar je moet voorbereid zijn op het ergste: op wintersport kunnen er ongelukken gebeuren. Het is niet alleen heel vervelend als je iets breekt, maar het kan ook nog eens heel duur uitvallen als je niet goed verzekerd bent. Het zou zomaar kunnen dat je het transport van de traumahelikopter zelf moet betalen, en dat is echt niet goedkoop! Informeer bij je verzekering of je volledig gedekt bent. 

"Ik heb geen lessen nodig, ik leer het vanzelf wel"
Ga nooit op wintersport zonder lessen te nemen. Snowboarden en skiën moet je leren. Zonder enige training op wintersport gaan kan levensgevaarlijk zijn. 

"Ik word wel fit op wintersport"
Zorg dat je fit bent voordat je op wintersport gaat. Je wil niet dat je buiten adem bent nadat je van één bergje af bent gegaan. Om het meeste uit je wintersportvakantie te halen, heb je een goede conditie nodig. Hup, naar die sportschool!

"Ik hoef die oncharmante helm echt niet altijd op"
Oké, we geven toe dat het er niet heel charmant uitziet, maar dat is geen reden om een helm maar achterwege te laten. Zelfs als je niet van plan bent om van een steile berg te gaan. Better safe than sorry! 

"Een bril is overbodig" 
Ook ski- of snowboardbrillen zijn niet altijd charmant, maar ze zijn er niet voor niks. Je wil je ogen goed beschermen. Door de felle zon, snijdende wind en de sneeuw is het moeilijk voor je ogen om zich steeds aan te passen. Daarom heb je een goede bril nodig die goed aansluit op je helm en gezicht. Bovendien is UV-straling heel slecht voor je ogen. Gewoon op zetten dus!

"Anderen moeten maar uitkijken voor mij"
Als je van een berg af gaat, kijk dan niet alleen recht voor je, maar ook om je heen. Je bent waarschijnlijk niet de enige op de piste en het is daarom belangrijk dat je uitkijkt voor andere wintersporters. Niet iedereen houdt zich aan de regels, het kan altijd gebeuren dat je opeens tegen iemand aan knalt. En dat wil je niet! 

"Ach, ik kan heus wel even buiten de piste"
Ga nooit van de piste af. Ook al denk je dat het geen kwaad kan, die restricties zijn er om een reden. Er kunnen heel gevaarlijke dingen gebeuren als je je hier niet aan houdt. 

"Die accessoires heb ik echt niet allemaal nodig"
Gebruik de juiste accessoires tijdens wintersport. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden (of in ieder geval een stuk minder ernstig worden) door accessoires. 

"Ik moet me gewoon over mijn angst heen zetten en van die berg gaan!"
Eerlijk is eerlijk: skiën of snowboarden kan eng zijn. Het liefst zou je iedereen willen verbazen door van de hoogste berg te gaan, maar als je eenmaal boven staat... Als je iets niet durft, doe het dan ook niet. Push jezelf niet om iets te doen dat je eigenlijk niet wil. Er zijn al veel ongelukken gebeurd doordat mensen iets deden wat ze eigenlijk te eng vonden. 

Ga jij dit jaar op wintersport?

Bron: pureoutside
Bron beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved