12x irritante dingen die je ouders op social media doen

Lifestyle door Thari

Moeders die al jouw foto's liken en vaders die selfies hebben ontdekt en je hiermee de hele dag lastigvallen via WhatsApp. We zijn heel gek met onze ouders en zouden echt niet zonder hun aanwezigheid kunnen, maar als het om social media gaat zouden we prima zonder hen kunnen. Dat vinden we niet allemaal even leuk. Girlscene zet 12 situaties die je misschien hebt meegemaakt op een rijtje. 

1. 'Doen jullie dat eigenlijk ook?'
Je moeder heeft een foto op Facebook gezien van andere jongeren die helemaal losgaan tijdens uitgaan en veel te veel alcohol hebben gedronken. Je moeder is verbaasd en vindt natuurlijk dat dat niet kan en vraagt zich af of jij en je vriendinnen dat ook doen. 

2. Ze reageren op de foto van iemand anders omdat ze denken dat het jouw foto is 
'Leuke foto, je lijkt precies op je vader' Thanks, het is alleen jammer dat jouw tante niet doorheeft dat het niet jouw foto, maar een van je vriendinnen is. 

3. Je moeder die zichzelf een bericht stuurt
Ze probeert je een bericht te sturen, maar ze begrijpt nog niet helemaal hoe Facebook werkt waardoor het bericht niet op jouw tijdlijn komt. Ze plaatst het als een gewone status waardoor niemand begrijpt voor wie het bedoeld is.

Of ze feliciteert iemand door te reageren op de felicitatie van iemand anders die ze helemaal niet kent, omdat ze het bericht in het verkeerde tekstvak typt.

4. Je moeder liket altijd jouw foto
Het lijkt wel of ze op jouw status updates zit te wachten, want ze liket altijd jouw updates als eerst. Echt altijd. Op de like van de rest van je familie kun je ook altijd rekenen, want ze liken alles wat jij op Facebook plaatst.

5. Je ouders weten alles sinds ze op Facebook zitten
Wie van jou vriendinnen een nieuwe relatie heeft, wat je klasgenoten dit weekend hebben gedaan en welke kleur jouw beste vriendin haar haren heeft geverfd. Ze weten echt alles. 

6. 'Zullen we even een selfie maken?'
Je ouders denken dat ze helemaal hip zijn omdat ze een selfie hebben gemaakt met de Eiffeltoren.

7. 'Hallo, oma hier.'
Je oma vond het ook tijd worden voor Facebook, heel gezellig want ze stuurt je iedere dag een berichtje. Alleen begrijpt ze nog niet helemaal hoe het werkt en doet ze alsof ze met je aan de telefoon is. Ze begint altijd haar berichtje met 'Hallo, oma hier'.

8. Ze nodigen je uit voor spelletjes
Je oma heeft niet alleen Facebook ontdekt, maar ook Candy Crush en Farmville. Ze is wanhopig op zoek naar levens voor Candy Crush en nodigt haar hele vriendenlijst uit om levens te sturen. 

9. Je moeder plaatst foto's van jou
En dan niet zo maar foto's. Nee, ze kiest net de foto's uit van de tijd dat jij make-up nog niet had ontdekt en jouw poseer skills lieten ook nog wat te wensen over. Natuurlijk vergeet je moeder ook niet te vermelden waarom je ook alweer zo chagrijnig keek op die foto. Bedankt mam!

10. Ze doen mee aan doorstuurberichten
Stuur dit bericht binnen 10 minuten door aan 10 mensen, anders gaat WhatsApp geld kosten. Behalve van je nichtje van 10 en je ouders ontvang je van niemand nog een doorstuurbericht. Van je jonge nichtje is het misschien nog te begrijpen, maar je ouders zouden toch beter moeten weten. 

11. Ze delen inspirerende quotes
Van schattige kattenfilmpjes kun je niet genoeg krijgen, maar van zweverige quotes wel. Af en toe een mooie tekst is prima, maar als dat het enige is wat je op Facebook doet...

12. Ze willen vrienden worden met iedereen
Schaamteloos nodigen ze iedereen uit om vrienden te worden op Facebook. Jouw ouders worden vrienden met je hele vriendengroep. Wat willen ze in hemelsnaam met jouw vrienden? Binnen één dag kom je er al achter wat de bedoeling is. Je moeder wenst jullie veel plezier tijdens jullie stapavond en zo kan ze op iedere foto reageren en weet ze precies wat jullie allemaal doen.

Doen jouw ouders deze dingen ook op social media? Welke iritante dingen doen jouw ouders op social media?

Bron: thoughtcatalog

Beeld: thinkstockphotos