Beauty

Wenkbrauw shapes door de jaren heen

Wenkbrauwen hebben iets magisch… Ze geven namelijk veel uitdrukkingen weer en maken een groot deel uit van jouw prachtige gezicht. Iedereen heeft zijn eigen natuurlijke vorm wenkbrauwen, maar deze wordt vaak veranderd door het epileren. Welke vorm pas goed bij jou? Girlscene vertelt welke vormen allemaal hip zijn en zijn geweest. Zo kan jij zien wat de verschillende vormen met een gezicht doen!  

De jaren 30' wenkbrauw à la Jean Harlow
In de jaren 30 waren enorme wimpers hip, maar waren wilde wenkbrauwen not done… Dit zag je vooral bij veel actrices als Jean Harlow en Marlene Dietrich terug. Het gaf de dames een dramatische en volwassen look. Mode werd veel gevolgd in Hollywood en zeer dunne en hoger getekende wenkbrauwen waren toen hip. Veel vrouwen schoren hun wenkbrauwen hier zelfs voor. Deze wenkbrauw shape vinden we nu helemaal niet meer mooi! Vind je het wel mooi, dan moet je natuurlijk deze shape volledig rocken. Wel kunnen we je aanraden om je wenkbrauwen nooit te scheren en houd je natuurlijke boog aan. Deze vorm is ideaal voor vrouwen met van nature dunne wenkbrauwen. 

De jaren 50' wenkbrauw à la Audrey Hepburn
Audrey had toentertijd ontzettend chique wenkbrauwen en had één van de dikste wenkbrauwen die Hollywood ooit had gezien. Het pincet werd niet aangeraakt. Als je net als Audrey gezegend bent met natuurlijk volle wenkbrauwen, mag je in je handjes knijpen. Houd de natuurlijk vorm aan en epileer alleen de haartjes die hier buiten vallen. Met een potlood kun je de wenkbrauwen nog meer detail geven. 

♥ De unibrow
De Mexicaanse kunstschilder Frida Kahlo is populair geworden door haar unibrow, aka de wenkbrauw die aan één stuk doorloopt. Deze look moet je aandurven en is niet voor iedereen weggelegd. Het beste kun je de wenkbrauw wild houden en de unibrow subtiel laten doorlopen. Het ziet er verwilderd uit en staat eigenlijk het beste bij mannen. 

♥ De Bombshell wenkbrauw
Deze wenkbrauw vorm is erg gebogen, een beetje vettig en perfect verzorgd. Kim Kardashian is hier een perfect modern voorbeeld van, maar onder de klassiekers is Marilyn Monroe het voorbeeld van deze shape. De boog is perfect en de wenkbrauw ziet er vlekkeloos uit. De look ziet er gepolijst uit en met wenkbrauwgel kun je dit nog meer accentueren. Het is lastig deze vorm bij jezelf te epileren, daarom is het slim om dit door iemand te laten doen die er ervaring mee heeft. 

♥ De natuurlijke wenkbrauw
Deze vorm wenkbrauw ziet er goed verzorgd uit, maar minder dramatisch dan de Bombshell shape. Natalie Portman, Emma Stone en Paula Patton zijn hier een goed voorbeeld van. De sleutel van deze shape is de eigen vorm aan te houden. Zo is het evenwicht in je gezicht goed. Denk aan een middenweg tussen dramatische bogen van de Bombshell shape en de wilde wenkbrauwen van Cara Delevingne. 

♥ De feathered wenkbrauw
Deze wenkbrauw ziet er perfect gekamd en wild uit. Laat je wenkbrauwen voor deze look wat langer groeien. Het is een zacht gevormde wenkbrauw zonder harde lijnen. Je gebruikt hiervoor je eigen vorm en natuurlijke kenmerken. De Olsen twins zijn hier een goed voorbeeld van. 

♥ De feathered wenkbrauw met een recht einde
Dit is een zacht gevormde wenkbrauw waar je meer aan de bovenkant epileert dan de onderkant. Het zijn vaak wat langere wenkbrauwen zoals die van Rachel Weisz. 

♥ De rechte feathered wenkbrauw
Yes! De wilde, woeste wenkbrauwen van Cara Delevingne konden natuurlijk niet missen in het rijtje. Het zijn rechte, bijna jongensachtige wenkbrauwen. Wederom heb je voor deze shape zeer volle wenkbrauwen nodig. 

Welke wenkbrauw shape heb jij en welke wenkbrauw shape vind je het mooist?

Bron: Refinery29
Bron beeld: Gettyimages

Pin je inspiratie in Pinbook