News

Bizar: Engelsman ontwaakt uit coma en spreekt vloeiend Frans

23

De 25-jarige Rory Curtis kan van geluk spreken dat hij nog leeft. De Engelsman kreeg een ernstig auto-ongeluk en lag zes dagen in een kunstmatige coma. Toen hij weer ontwaakte, werd meteen duidelijk dat Rory niet helemaal de oude was. Ineens sprak hij vloeiend Frans en dacht Rory dat hij Matthew McConaughey was...

Nee, het gaat hier niet om een verzonnen verhaal. Wat Rory overkomen is, is echt gebeurd. In augustus 2012 was hij betrokken bij een auto-ongeluk waarbij hij ernstig hersenletsel en gebroken bekken opliep. Rory moest kunstmatig in coma gehouden worden om de schade van zijn hersenletsel zoveel mogelijk te kunnen beperken. 

Vloeiend Frand
Na zes dagen ontwaakte Rory uit de coma. Zijn familie was natuurlijk heel blij, maar toen hij vertelde hoe het met hem ging keek iedereen heel raar op. Rory vertelde zijn verhaal in vloeiend Frans. Terwijl hij die taal nooit sprak voor het ongeluk! "De verpleegster vroeg aan mijn ouders welke kant van de familie Franstalig was. Ze waren echt in shock. Ondertussen praatte ik gewoon verder met mijn perfecte Franse accent", vertelt Rory aan Daily Mirror. 

Matthew McConaughey
Dat Rory niet meer de oude was, werd meteen duidelijk. Maar er was nog iets geks aan de hand... Toen Rory -de voormalig semi professionele voetballer van Sourport Swifts FC- in de spiegel keek, herkende hij zichzelf niet meer. Hij was ervan overtuigd dat hij Matthew McConaughey was en zijn spiegelbeeld klopte dus niet. "Ik weet er niet veel meer van, maar ik weet nog dat ik dacht dat ik hem was. Langzaamaan begon het tot mij door te dringen dat ik Matthew niet was, maar soms dacht ik weer dat ik films moest opnemen", aldus Rory. 

Hersenbloeding
De doktoren kwamen erachter dat hij een multifocale intracraniële hersenbloeding heeft gehad, wat betekent dat zijn bloedvaten gebarsten waren en er bloed in zijn hersens had gelekt. Rory ging ook nog een aantal fases door waarin hij dacht dat hij 12 of 14 jaar oud was. Ook wist de Engelsman niet meer dat zijn hond was overleden. 

Herstel
Rory weet inmiddels dat hij Matthew McConaughey niet is, maar hij spreekt nog wel vloeiend Frans. Hij heeft verder niks overgehouden aan zijn hersenbloeding. Rory werkt nu als kapper en is heel blij dat hij zo goed is hersteld van het auto-ongeluk. 

Wat vind jij van Rory's verhaal? 

Bron: dailymirror, metro

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved