7 oefeningen die missen in je work-out

Health door Thari

Er bestaan zoveel oefeningen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De ene oefening belooft dat je buikspieren binnen no time zichtbaar zijn terwijl een andere oefening weer essentieel is voor een goede houding. Het is natuurlijk onmogelijk om alle oefeningen die je kent uit te voeren, daarom hebben wij oefeningen die je aan je work-out moet toevoegen op een rijtje gezet.

Clam shells
Deze oefening zie je niet vaak in een work-out, maar deze is wel belangrijk. Met deze oefening train je je bilspieren en tegelijkertijd verkleint de oefening de kans op blessures. Als je staat leun je vaak op hetzelfde been en zitten doe je vaak met je benen over elkaar, waardoor de stabiliteit van je heup- en bilspieren is verminderd. Met deze oefening train je de buitenkant van je bilspieren en dat is bij fietsen en wandelen bijvoorbeeld niet zo. De buitenkant van je bilspieren wordt vaak vergeten, maar is minstens zo belangrijk als de rest.

Walking lunges
De gewone lunges ken je waarschijnlijk wel, maar nog veel effectiever zijn walking lunges. Met walking lunges train je namelijk je bovenbenen, hamstrings, kuiten, billen en je romp. Super effectief dus! En dat niet alleen, walking lunges zijn ook een goede cardio-oefening. Met alleen deze oefening doe je een volledige work-out voor je onderlichaam. Je kunt de oefening zo zwaar maken als je wil door in beide handen gewichten vast te houden.

De windmolen
De windmolen is een goede manier om je buikspieren te trainen en leuk ter afwisseling van de 'gewone' buikspieroefeningen. En nog leuker is misschien wel het feit dat je niet alleen je buikspieren traint, maar ook nog eens je evenwicht en coördinatie. Voor deze oefening heb je niet veel gewicht nodig om resultaat te zien. 

Down dog
Je denkt misschien dat je zware gewichten nodig hebt om effectief te trainen, mar dat is absoluut niet waar. De 'down dog' is een yoga-oefening waarbij je in een statische houding staat. Met de oefening train je de stabiliteit van je schouders, je strekt je wervelkolom en de achterkant van je benen. Ook train je de buitenkant van je bovenarmen en de stabiliteit van je romp en dat zijn voor vrouwen vaak probleemzones. Heel effectief dus! 

Scorpion sequence
Dat yoga een effectieve manier van trainen is, wist je waarschijnlijk wel. Daarom is deze oefening ook zeker het proberen waard, maar het vergt wel wat meer oefening dan de meeste andere oefeningen. Ook de 'scorpion sequence' zorgt voor een stabielere romp, schouderkracht en meer mobiliteit en kracht in je bovenrug. Als je deze oefening regelmatig uitvoert zul je zien dat je lichaamshouding een stuk beter wordt.

Calf raises
Buikspieren, armspieren, bilspieren, no way dat we die vergeten, maar de kuitspieren, die worden nog weleens vergeten. We doen er alles aan om in de zomer een kort rokje te kunnen dragen en daarbij zijn de kuiten natuurlijk ook zichtbaar. Het is dus niet verkeerd om ze ook te trainen. In veel oefeningen worden je kuiten al getraind, maar dat is niet genoeg om echt resultaat te zien. Voer 2 keer per week calf raises uit voor mooie gevormde kuiten. Probeer niet om de oefening zo vaak mogelijk te doen, maar probeer de oefening zo gecontroleerd mogelijk uit te voeren voor extra resultaat.

Turkish get up
Waarschijnlijk wordt dit niet je favoriete oefening, maar dat is geen reden om hem niet te doen. Het vergt wat tijd om de oefening onder de knie te krijgen, maar daar krijg je zeker geen spijt van. Het resultaat mag er zijn! Met deze oefening train je de stabiliteit en kracht van je hele lichaam. Het is de bedoeling dat je vanaf de grond opstaat met een gewicht in je hand. Hierbij train je alle spieren in je lichaam, waardoor je veel calorieën verbrandt. Je zult merken dat je na drie keer al het gevoel hebt dat je intensief hebt gesport. Ideaal voor een snelle work-out.

Doe jij deze oefeningen al tijdens je work-out?

Beeld: thinkstockphotos

Bron: byrdie