Beauty

Alles wat je moet weten over hairextensions

9

Ben je helaas niet gezegend met een volle bos haar? Don't worry! Dan zijn hairextensions namelijk een goede oplossing. Met een paar extensions in je haar creëer je binnen no time meteen voller en volumineuzer haar. Girlscene's Danique koos voor mooie Balmain extensions, deze liet ze bij Rob Peetoom Hair & Beauty Amsterdam Bijenkorf inzetten. Bekijk snel het eindresultaat van Danique's nieuwe coupe en lees over de voordelen en feiten van hairextensions!

Feiten:
♥ Hairextensions zijn gemaakt van 100% echt haar, dat is het mooist en het beste voor je haar.
♥ De extensions blijven ongeveer 3 maanden zitten.
♥ De extensions zijn er in verschillende lengtes: 30 cm, 40 cm, 45 cm en 60 cm.
♥ Wax (keratine) hairextensions zijn niet per se schadelijk voor je haar. Of extensions schadelijk zijn voor je haar ligt aan de manier van plaatsen, de verzorging achteraf, hoe lang je de extensions draagt en op welke manier je de extensions verwijdert.
♥ De extensions van Balmain zijn gemaakt van Chinees haar. Deze zijn het meest geschikt voor mensen met steil haar.


De linkerhelft is zonder extensions en de rechterhelft is met, wat een verschil!

Tips & voordelen:
♥ Je kunt je haar door extensions volume geven en/of verlengen. 
♥ Laat extensions altijd door een professional zetten. Het lijkt erg makkelijk om het zelf te plaatsen, maar een kleine fout kan grote gevolgen hebben en je haar bijvoorbeeld afbranden...
♥ Let op het merk van de extensions dat je laat plaatsen. Er zijn namelijk ook merken die minder mooie stukken in je haar zetten en er daardoor bijvoorbeeld niet natuurlijk uitzien. Ook kunnen slechte kwaliteit extensions in de klit raken, je eigen haar beschadigen en een erg droge en pluizige coupe geven.  
♥ Let goed op de structuur van je eigen haar en de structuur van de extensions. Dit moet dicht bij elkaar liggen. Een professional kan je hierbij een goed advies geven. Met steil haar is het erg raar als je gekrulde extensions laat zetten. Met goede extensions die bij jouw eigen haar passen, kun je vrijwel alles doen wat je wilt; laten drogen, krullen en steilen.
♥ Gebruik een goede haarborstel. Je hebt ook speciale borstels voor extensions. Borstel je haar in de ochtend, avond en voor het wassen goed door. Dit zorgt ervoor dat de extensions niet gaan klitten. Borstel wel voorzichtig!
♥ Gebruik goede haarproducten, het liefst zonder siliconen en olie. Je haar wordt hier namelijk zo glad van dat de extensions eruit kunnen glijden. Informeer bij de kapper welke shampoo geschikt is.
♥ Ga af en toe met je vingers door je haar om de extensions goed los van elkaar te houden, zo voorkom je dat losgekomen haren gaan klitten en de extensions aan elkaar vast zitten.
♥ Laat je extensions ongeveer drie maanden zitten, niet langer. Iedereen heeft haaruitval en door haaruitval worden de plukjes waar de extensions aan vast zitten steeds dunner. Als je de extensions te lang laat zitten wordt het te zwaar voor je haar en kan je eigen haar afbreken. Ook kunnen de uitgevallen haren tussen de bonding van je extension gaan vervilten en daardoor kun je het niet goed uitkammen. Wees dus op tijd bij het verwijderen van je extensions.
♥ Verwijder je extensions niet zelf, maar laat dit doen door een professional. In salons hebben ze hier de juiste middelen voor en wordt dit super voorzichtig en zorgvuldig gedaan. Op deze manier ziet je eigen haar na het verwijderen van de extensions er gezond en prima uit. 

Lees hier nog meer informatie over de verschillende soorten extensions!

Bekijk in de video's hoe de extensions worden geplaatst. 

Bron: Balmain, Glamour

Zou jij ook extensions willen laten zetten of heb je dit wel eens gedaan?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 2 jaar geleden Babette

  Super tips! Ga ook altijd voor de beste kwaliteit die je kunt vinden. Zelf bestel ik altijd mijn hairextensions op thrix.nl

 • 3 jaar geleden Shanice Willemsen

  Ik heb afgelopen jaar bij vrijwel alle grote en bekende webwinkels haar extensions gekocht. Veel verschil in kwaliteit. Goedkope hairextensions kopen blijkt vaak een illusie. De beste prijs kwaliteit verhouding heeft toch wel Sams hair.

  https://www.samshairextensions.nl/

 • 4 jaar geleden AnaB

  Verzorging van je hairextensions en je eigen haar is echt belangrijk hoor. Ik koop mijn haartjes altijd bij Rougeberry Hairextensions. Daar geven ze altijd goed advies hoe je dat het beste doet =)

 • 4 jaar geleden Theeleut

  Ik heb zelf extensions, zijn wel clip in maar ideaal! Wil niet meer zonder

 • 4 jaar geleden Legaly-blond

  Ik doe extensions zetten hier heb ik ook een cursus voor gedaan op school.

  Ben zelf ook erover na het denken of ik ze zou laten zetten door mijn baas haha.

 • 4 jaar geleden Dushi

  Heel erg leuk. Balmain is wel heel erg duur, wist niet dat dat merk Chinees haar gebruikt. Zo leer je nog eens wat

  Verzorg ze maar goed om zo lang mogelijk plezier van je hairextensions te hebben. Hier zijn nog veel meer tips en adviezen te raadplegen http://www.voordeligehairextensions.nl/service/hair-extensions-verzorgen/

 • 4 jaar geleden Miss_V

  Ik heb twee weken geleden extensions laten zetten, maar ben helemaal niet tevreden. Doei veel te veel geld

 • 4 jaar geleden Simplement_Chic

  Ik heb 6 jaar lang extensions gehad, ook met waxje, van Great Hair (echt een aanrader trouwens, super mooi en goed haar!), maar ik was het "neppe" en super lange helemaal zat en ik heb ze er daarom toevallig gisteren uit laten halen, for good! Mijn eigen haar is eigenlijk ook behoorlijk lang en had ze enkel voor wat meer volume erin.. Mijn eigen haar heeft er overigens echt NOOIT onder geleden, heb ze soms zelfs 5 maanden achtereen in gehad en nergens last van gehad. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik een ontzettend goede kapster heb (maar dan ook ECHT). Ik vind er dan ook serieus 0 nadelen aan vast zitten, behalve dan dat het "nep" is en je de waxjes voelt zitten als je door je haar gaat. Als ik complimentjes kreeg over m'n haar dan kon ik die voor mijn gevoel ook nooit echt aannemen, haha.

  Ik zou zeggen; als je dun en/of super kort haar hebt van jezelf en je wilt wat meer; doen! Maar als je best prima haar hebt van jezelf dan zou ik het niet doen, tot die conclusie ben ik nu ook gekomen, haha . Voelt toch een stuk fijner zo.

 • 4 jaar geleden fitaddict.nl

  Ik heb ze ook gehad.. maar dan clip in. Mn hoofd werd super zwaar na een tijdje dragen. Vind het niks meer en gelukkig is mn haar nu echt lang van zich zelf.

 1. 1