Lifestyle

Deze 10 spullen heb je absoluut nodig in je keuken

15

Yay! Super spannend je gaat eindelijk op jezelf wonen en dit betekent ook dat je zelf voor je eten mag zorgen. Ideaal, want jij bepaalt zelf wat er op tafel komt te staan. Dit keer geen vieze spruitjes... maar koken in een keuken zonder spullen is erg lastig kunnen we je vertellen. Welke basis spullen heb je absoluut nodig in jouw eerste echte keuken? Girlscene weet raad en vertelt je welke spullen absoluut niet te missen zijn!

1. Servies
Denk aan borden, glazen, bekers en bestek. Tip: vaak kun je een starterspakket kopen: een set met verschillende maten borden en schaaltjes. Zo'n pakket heb je overigens ook met bestek. Win,win!

2. Pannen
Ten eerste is het slim om een koekenpan aan te schaffen, zo'n pan gebruik je namelijk toch het meest. Om eitjes te bakken en vlees. Ook is een wok ideaal, want hier kun je eigenlijk alles mee. Vlees bereiden en natuurlijk groenten wokken. Daarnaast heb je natuurlijk ook gewone pannen nodig om mee te koken. Anders is het erg lastig om bijvoorbeeld pasta of rijst te koken. 

3. Theedoeken en handdoeken
Zeker ideaal als je geen vaatwasser in je keuken hebt, maar ook als je die niet hebt. Hoe droog je anders je gewassen handen af en je pannen die niet in de vaatwasser kunnen? 

4. Oven, magnetron of combimagnetron
Als student is het slim om grotere maaltijden te maken en de helft in te vriezen. Zo heb je goedkoop nog een maaltijd achter de hand. Hiervoor heb je natuurlijk wel een magnetron nodig om het te laten ontdooien en op te warmen. Ook is een oven ideaal. Lasagne maken zonder oven is namelijk niet te doen! Heb je geen vaste oven in je keuken? Schaf dan een combimagnetron aan, dit is een oven en magnetron in één. 

5. Een vergiet en ovenhandschoenen
Met een vergiet kun je veel. Groenten wassen, rijst, aardappelen en pasta afgieten en dit zonder de helft in de wasbak te laten verdwijnen. Pannen zijn gloeiend heet als ze van het vuur komen dus met de blote handen afgieten is niet aan te raden. Daarvoor zijn ovenhandschoenen ideaal. Natuurlijk zoals de naam al zegt kun je deze handschoenen ook gebruiken om ovengerechten uit de oven te halen. :-)

6. Snijplanken
Hygiëne is belangrijk in de keuken en daarom is het slim om minstens drie snijplanken aan te schaffen. Je kunt namelijk geen groenten snijden op een plank waar je net kip op hebt gesneden bijvoorbeeld. Houten snijplanken zijn vaak wat duurder dan plastic snijplanken.

7. Messen
Wederom heb je hier weer verschillende varianten van nodig. Een vleesmes, groentemes en een aardappelmesje zijn bijvoorbeeld erg handig. Ook mag je nooit je vleesmes gebruiken na het snijden van kip voor een ander product!

8. Houten lepels en spatels (keukengerei)
Om in een pan te roeren is het slim om hier aparte lepels en spatels voor aan te schaffen. Ten eerste kookt dit veel fijner omdat je makkelijker kunt roeren en ten tweede zijn deze lepels en spatels vaak hittebestendig. Zo verbrand je niet je tengels als je met je ijzeren lepel in de pan roert. Ook kun je dit vaak als een setje kopen.

9. Een waterkoker 
Dit is ten eerste niet te missen als je een theeleut bent en de hele dag door thee drinkt, maar ook erg handig als je water sneller aan de kook wilt brengen tijdens het koken. 

10. Koffiezetapparaat
Misschien ben je zelf een enorme koffie addict of juist helemaal niet, maar een koffiezetapparaat is altijd slim om in huis te hebben. Hoe bied je bijvoorbeeld je moeder een lekker kopje koffie aan als ze op bezoek komt? En hoe overleef jij de ochtend als koffie addict... 

Natuurlijk kun je veel meer uitbreiden, maar waarom hier zelf meteen bakken met geld aan uitgeven als je dit ook allemaal voor je housewarming kunt vragen? Denk aan een staafmixer, tosti-ijzer en mooie wijnglazen bijvoorbeeld. 

Wat vind jij belangrijk om in je eigen keuken te hebben? 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 5 jaar geleden Lotte

  Servies: Ja, dit is wel een must.

  Pannen: Ook een must

  Theedoeken en handdoeken: Ook een must

  Oven, magnetron of combimagnetron: Oneens, dit is zeker niet nodig. je kan heel veel maken zonder oven, maaltijden die je hebt ingevroren kun je ook prima in de pan opwarmen! (Al zou ik niet meer zonder mijn combimagnetron kunnen)

  Vergiet en ovenhandschoenen: Oneens. IPV ovenhandschoenen of pannenlappen kun je prima een handdoek gebruiken. Eerlijk gezegd, ik heb pannenlappen en een ovenhandschoen en gebruik ze eigenlijk nooit. Ook woon ik nu al een hele tijd op mezelf en een vergiet is echt niet noodzakelijk. Gewoon goed leren afgieten haha.

  Snijplanken: EENS. Je kunt niet genoeg snijplanken hebben. Ik heb er denk ik wel 10 van allerlei verschillende formaten.

  Messen: Gedeeltelijk mee eens. Als je één goed mes hebt kun je daar in principe alles mee. Het is niet nodig om meteen een hele set te kopen, al is het wel handig.

  Houten lepels en spatels: Één spatel zou ik zeker aanschaffen, aangezien een eitje of pannekoek uit de pan scheppen met bijvoorbeeld een vork geen succes is. Maar verder is het echt niet per se nodig.

  Waterkoker: Handig, maar niet nodig. Water kun je ook prima koken in een pannetje. Mijn zus is een enorme theeleut en heeft dit ook jaren zo gedaan.

  Koffiezetapparaat: Ik snap het principe van je visite koffie aan kunnen bieden, maar toen ik op kamers zat had ik gewoon een potje oploskoffie staan voor bezoek.

 • 5 jaar geleden MamavanChloë

  Ik ging 4 jaar geleden op mezelf, toen was ik net 20 geworden en ik kocht van alles wat ik leuk vond maar niet te duur was, twijfelde ik, dan keek ik ff in een andere winkel waar t toevallig wel goedkoper was. Ik weet nog hoe blij ik was met mn eerste combimagnetron... :P

 • 5 jaar geleden Lily

  Deze zijn wel erg logisch. Bij de wc heb je ook een wc borstel, cleaner, wc papier en een milieuvriendelijke luchtverfrisser nodig.

  Onderzetters voor de pannen missen hier trouwens nog, een afwasteil en afwasmiddel. En een tafelkleed.

 • 5 jaar geleden Peej

  alles... check

 • 5 jaar geleden Traveler

  @LMFAO, dan zeg ik inderdaad, sorry ik heb geen koffiezetapparaat. Dat drinken ze maar wat anders maar voor die 2 koppen per jaar vind ik het geldverspilling.

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  Ik ga binnenkort verhuizen en ik zou al bijna ME KOFFIEAPPARAAT VERGETEN OMG

  leuk artikel girlscene. en bedankt! haha

 • 5 jaar geleden HarryStylesismybae.

  Ik vind een waterkoker anders wel een must hoor.. En trouwens, ze zeggen nou niet de je de nieuwste duurste koffiezetapparaat moet kopen die tien verschillende koffie's kan maken. Een simpele van 20 euro van de blokker is genoeg, aangezien bezoek enzo vaak een kopje koffie lust, en om te zeggen dat je geen koffiezetapparaat hebt is toch wel een beetje raar, of niet?

 • 5 jaar geleden jedolwinine

  @daryldixon

  & als je mensen op visite krijgt en ze vragen om koffie?

  'sorry, ik heb geen koffiezetapparaat...'

 • 5 jaar geleden MOU

  Ik vind dit allemaal een beetje logische dingen. Ik ben het ook eens met Traveler, een koffiezetapartaat is alleen een must als je koffie lekker vind. Ik vind het ook echt niet lekker. Ik vervang het koffiezetaparaat voor een schaar haha. Een waterkoker vind ik ook niet echt een must, maar is wel handig.

 • 5 jaar geleden DinjaDONUT

  Ik wist niet dat je pannen nodig had in een keuken....

  -.-

 • 5 jaar geleden Traveler

  @Anne, blijkbaar voor sommige mensen wel ja, haha!

 • 5 jaar geleden Atosenzosja

  Ik mis echt een schaar. Zo vet belangrijk maar zo makkelijk te vergeten.

 • 5 jaar geleden Anne

  @traveler, koffie is haaaaartstikke noodzakelijk

 • 5 jaar geleden Traveler

  Een koffiezetapparaat vind ik nou niet bepaald noodzakelijk. Ik vind koffie smerig en als mensen koffie willen, dan hebben ze gewoon pech. Ik ga echt niet zo'n ding kopen voor die ene keer dat mensen koffie willen. Dan drinken ze maar thee, haha!

 • 5 jaar geleden Daantjuuh

  Handig!

 1. 1