Fashion

11 tips om kleuren beter te combineren

6

Je staat vast weleens wanhopig voor je kledingkast, omdat je niets leuks kunt vinden om aan te trekken. Je hebt wel wat leuke dingen, maar je kunt niet alweer met dezelfde outfit aan komen. Een andere combinatie maken lukt ook niet echt en tijdens het shoppen koop je maar weer oor de zekerheid de zwarte versie. Combineren kan soms heel lastig zijn, dus Girlscene geeft je tips om voortaan beter te combineren. 

1. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen
Weet je niet goed hoe je die pastelkleurige jas kunt combineren? Probeer dan eens met andere pastelkleurige items te combineren, de kans is groot dat het super leuk bij elkaar staat. Dit geldt eigenlijk voor alle verschillende tinten, als je bijvoorbeeld een aardetint kiest, combineer dan ook met aardetinten.

2. Gebruik een kleurencirkel
Als je begint met een item in één kleur, kun je kiezen om deze te combineren met de complementaire kleur. Iedere kleur heeft een complementaire kleur. Deze kleuren versterken elkaar. In een kleurencirkel kun je direct zien welke kleuren complementair zijn, want ze staan recht tegenover elkaar in de cirkel. Het vakje van de complementaire kleur staat altijd net zo ver van het centrum als de kleur die je als eerst hebt gekozen.

3. Gebruik maximaal 3 kleuren
Als je te veel kleuren kiest kan het lijken of je zomaar iets bij elkaar hebt aangetrokken en dat wil je natuurlijk niet. Kies altijd minstens één naturel tint, zodat je bijna niet de mist in kunt gaan. Kies in ieder geval één van de kleuren zwart, wit, bruin, grijs of beige. 

4. Doe de ombre test
Het is lastig om verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren. Het staat heel fashionable of je slaat de plank juist volledig mis. Als je niet zeker weet of twee tinten goed bij elkaar staan, kun je op Google zoeken naar een ombre afbeelding in die kleur. Als beide kleuren in de afbeelding staan, passen de kleuren goed bij elkaar.

5. Zoek inspiratie
Het is goed om zelf te experimenteren met kleuren, maar kijk ook hoe andere mensen dit doen. Haal inspiratie van bijvoorbeeld fashionbloggers of uit magazines. Vergelijk daarna met je eigen garderobe welke items jij hebt en hoe jij ze kunt combineren. Je zult merken dat hoe meer je combineert doet hoe beter je er in wordt.

6. Laat kleur van je schoenen en accessoires terug komen
Zorg dat de schoenen bij de rest passen, want schoenen maken of breken je outfit. Dat geldt ook voor de accessoires. Als je kleding en accessoires goed bij elkaar passen zorgt dat er voor dat je outfit een geheel is.

7. Kijk welke kleding bij jou past
Je kunt je kleding nog zo mooi combineren, maar het moet ook bij jou passen. Kijk naar je haar- en huidskleur en welke kleuren daar mooi bij staan en welke niet. In dit artikel kun je precies vinden welke kleuren bij jou passen en welke juist niets voor jou doen. 

8. Stel een kleurenpalet samen voor jezelf
Kijk welke kleuren jou mooi staan en welke je zelf leuk vindt. Als je voor jezelf bepaalt welke tinten en kleuren je mooi vindt kun je items aanschaffen in deze kleuren. Zo kun je eindeloos combineren met kledingstukken die altijd bij elkaar passen. 

9. Basics
Om verschillende combinaties te kunnen maken is het belangrijk om te investeren in goede basics. Je kunt gerust wat duurdere items kopen, want ze raken nooit uit de mode en zijn handig om mee te combineren.

10. Gebruik accessoires
Als je het toch iets te spannend vindt om direct helemaal uit te pakken met kleding in verschillende kleuren, dan kun je ook beginnen met wat accessoires. Als je een zwarte outfit draagt kun je daar bijvoorbeeld een opvallende tas, ketting of sjaal bij dragen. Zo kun je gemakkelijk en goedkoop variëren met je outfit.

11. Kies één item met een gekleurde print
Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een jurkje, een sjaal of een ketting. Kies voor de rest van je outfit alleen kleuren die ook in het gekleurde item voorkomen.

Vind jij het lastig om je kleding op verschillende manieren te combineren?

Beeld: thinkstockphotos

Bron: cosmopolitan

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved