Lifestyle

Etsy DIY: Juwelendoos en muurhangers

Het cadeautjes seizoen is weer aangebroken! En omdat je niet met een standaard bodylotion of paar sokken wil aankomen onder de kerstboom, ben je op zoek naar een plek waar je originele cadeautjes kunt scoren. En dat kun je op Etsy. Dit is een website waar creatievelingen hun originele spullen verkopen. Ook kun je natuurlijk je creativiteit gebruiken en zelf cadeautjes maken voor de feestdagen. Girlscene deelt twee leuke Etsy DIY's, dus doe leuke inspiratie op en stroop je mouwen alvast op!

Juwelendoos  

♥ Wat heb je nodig?
♥ Witte pipecleaners
♥ Schaar
♥ Natriumtetraboraat
♥ Hittebestendige glazen
♥ Meetlepels
♥ Gekleurde gel (vloeibaar) waar je eten mee kunt kleuren  
♥ Potlood
♥ Kwastje 
♥ Metallic goud glazuur verf
♥ Verfverdunner
♥ E6000 Lijm (superlijm)
♥ Doosje (kan in elke kleur)
♥ Klosje touw

1: Maak de basis voor het kristal wat je gaat maken. Dit doe je met een paar witte pipecleaners zoals de afbeelding hierboven. Breng alle uiteinden naar het midden en draai dezen plat in elkaar. In de pipecleaners zit ook ijzerdraad dus dit is makkelijk te buigen. 

2: Knip een touwtje van ongeveer 30 centimer en rijg deze door de buitenste rand van je gerolde pipecleaners. 

3: Schep zo'n 9 eetlepels van het Natriumtetraboraat in een hittebestendig glas.

4: Kook water en meng ongeveer 3 eetlepels gekookt water met een 1/2 eetlepel kleurstof. Roer de gekleurde gel zodat de substantie goed kan mengen. Blijf het glas met het kokende water -het Natriumtetraboraat  en de kleurstof- goed roeren totdat het Natriumtetraboraat is opgelost en de kleur donkerder oogt. Wil je de kleur donkerder maken? Dan voeg je gewoon nog wat extra kleurstof bij.

5: Laat het rolletje van pipecleaners zakken in de opgeloste substantie. Met het touwtje kun je hem vasthouden. Het is namelijk de bedoeling dat het rolletje niet de bodem van het glas raakt. Zoals je hierboven kunt zien is het daarom slim een potlood ertussen te rijgen en het rolletje zo te laten rusten. Het rolletje moet je zo'n 5 uur in de substantie laten hangen, voordat het gewenste effect te zien is. Je kunt het glas daarvoor even bedekken met een theedoek. Daarna kun je het touwtje eraf knippen en heb je een prachtig kristal helemaal zelf gemaakt!

6: Nu kun je de randen voorzichtig verven met de gouden verf. Het pencil kun je daarna schoonmaken met de verfverdunner. Het kristal laat je in de tussentijd even drogen, maar dit mag absoluut niet in direct zonlicht. De kleuren kunnen daardoor namelijk vervagen. Easy, laten drogen en vastlijmen op het doosje. Klaar is kees!

Muurhangers

♥ Wat heb je nodig 
♥ Kartelschaar
♥ Zilver draad
♥ Aluminium tape
♥ Een schaar
♥ Agate stukken (platte stenen)
♥ Papier vouwer 1: Knip het zilveren draad

Om de maat van de steen goed op te meten, wikkel je het zilveren draad losjes rond de buitenkant van de steen en dit knip je af met de schaar. 

Vind het midden van het draad en draai dit om elkaar tot een lusje. 

2: Maak de steen af

Beslis eerst hoe je wilt dat de Agate steen hangt. Knip een stuk van het aluminium tape af en buig dit met de papier vouwer om de rand heen. Hiermee kun je het goed aandrukken. 

3: De aluminium tape knippen

Met de kartelschaar kun je de tape mooi knippen. Dit geeft een speels effect. De tape wordt om de hele steen aangebracht deze keer dus zorg dat je de juiste lengte afknipt.

Plaats het gevormde ijzerdraad om de steen en breng hierover de aluminium tape aan.

Begin bij de lus aan de bovenkant van de steen en vouw de randen er goed en strak omheen.

Druk de tape wederom met de papier vouwer goed aan en je eerste muurhanger is af! Herhaal de voorgaande stappen voor de andere muurhangers. 

 

Hier vind je nog meer leuke DIY's van Etsy.

Ga jij deze DIY's ook zelf maken?

Bron: Etsy
Bron beeld: Etsy

Pin je inspiratie in Pinbook

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
16 meiden hebben deze blog geloved