Beauty

8 dingen waarmee je moet stoppen tijdens het douchen

37

Hmm 's avonds voordat je gaat slapen neem je een fijne warme douche. Je zet de douche lekker warm om er vervolgens minstens 20 minuten onder te blijven. Het is heerlijk om lang te douchen, je haar te wassen en je tanden te poetsen terwijl je geniet van de warmte. Toch kun je sommige dingen voortaan beter niet meer doen. Girlscene geeft je 8 dingen die je niet moet doen tijdens het douchen.

1. Dezelfde spons of washand meerdere keren gebruiken
Je hebt vast wel zo'n fijne spons in je badkamer waar je je heerlijk mee kunt wassen. Als je klaar bent spoel je hem uit om hem de volgende keer weer te gebruiken. Die spons is echt een broedplaats voor bacteriën en daar wil jij je de volgende keer echt niet meer mee douchen. Was je washandjes na iedere douche in heet water en sponzen kun je het beste na een paar keer gebruiken weggooien.

2. Iedere dag scrubben
Op sommige scrubverpakkingen staat dat je het iedere dag moet gebruiken, maar dit is absoluut niet goed voor je huid. Het voelt misschien als de beste manier om je huid schoon te maken, maar dat is het niet. Doordat je steeds een laagje huid weghaalt krijg je snel last van een geïrriteerde huid.

3. Je haar wassen zonder het eerst te kammen
Als je haar gevoelig is voor klitten is het beter om het te kammen voordat je gaat douchen. Nat haar kammen zorgt ervoor dat het snel beschadigt. Als het echt nodig is om je haar te kammen als het nat is dan kun je hiervoor het beste een grove kam voor gebruiken.

4. Je tanden poetsen onder de douche
Je denkt misschien dat je aan het multitasken bent als je je tanden poetst onder de douche, toch kun je dit beter niet meer doen. Naast dat je waarschijnlijk langer aan het poesten bent heb je waarschijnlijk ook niet de volle aandacht bij het tandenpoetsen. Hierdoor poets je minder goed en poets je niet alle tanden even goed.

5. Beginnen met het scheren van je benen
Benen scheren is echt een rotklusje. Als je het direct doet ben je er klaar mee, denk je misschien. Toch kun je dat beter niet doen. Om mooie gladde benen te krijgen moet je minstens 15 minuten onder de douche staan, hierdoor openen je haarzakjes en zijn je haartjes zachter. Je benen scheren als je haast hebt is dus geen goed idee.

6. Je haar iedere dag wassen
Deze tip kent iedereen wel, maar toch is het voor veel meiden lastig vol te houden. Je bent bang dat je aan het einde van de dag vet haar hebt, dus je springt toch nog gauw even onder de douche. Je kunt natuurlijk wel iedere dag douchen, maar zorg dan dat je haar niet nat wordt. Het beste is om je haar dan in een handdoek te wikkelen. Wissel het wassen met shampoo af met droogshampoo. Je hoeft natuurlijk niet in één keer je haar 2 keer per week te wassen, maar probeer het af te bouwen. Als je je haar wast verwijder je natuurlijke oliën, waardoor ze extra geproduceerd worden en je haar alleen maar vetter wordt.

7. Je zet de douche te warm
Het is misschien fijn om je douche telkens iets warmer te zetten, maar dit kun je toch maar beter niet doen. Probeer altijd een temperatuur van ongeveer 37 of 38 graden aan te houden. Te warm douchen zorg ervoor dat je huid en haar uitdroogt. Sluit je douche af met koud water voor extra glanzend haar.

8. Je gebruikt je handdoek niet voorzichtig genoeg
Als je te wild met je handdoek over je haar wrijft zorgt dat ervoor dat je haarzakjes beschadigd raken waardoor je haar sneller afbreekt. Ook krijg je enorm last van klitten als je je haar droog wrijft. Je kunt beter je haar zoveel mogelijk uitwringen en het dan in een handdoek wikkelen. Hier bestaan zelfs speciale handdoeken voor. Laat je handdoek ongeveer 5 tot 10 minuten zitten, als je hem te lang laat zitten is dat ook niet goed voor je haar. Ook voor je huid is het niet goed om je met een ruwe handdoek af te drogen.

Aan welke dingen maak jij je (stiekem) schuldig?

Bron: cosmopolitan

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved