News

Instagram heeft groot nieuws voor ons!

Een foto van je lunch en een selfie van je look of the day. Nog even een filtertje er overheen en het kiekje is klaar voor Instagram. Je bent zeker niet de enige die verslaafd is aan Instagram, er zijn nog 300 miljoen andere gebruikers! Hiermee heeft dit social media kanaal Twitter ingehaald. Instagram heeft dit nieuws aangekondigd met ander nieuws, er gaan een aantal dingen veranderen...

Het is feest op het kantoor van Instagram, het social media kanaal heeft in vier jaar tijd 300 miljoen gebruikers! Dat is een echte mijlpaal, want hiermee hebben ze Twitter ingehaald. Bovendien is het gebruikersaantal in twee jaar verdrievoudigd! Dit vrolijke nieuws kondigden ze aan op Twitter (ironisch) en daarbij hadden ze ook nog ander nieuws te melden. Er worden een aantal nieuwe dingen ingevoerd: 

Celebs krijgen geverifieerde accounts
Twijfel je of je de echte Blake Lively volgt? Binnenkort heb je dit probleem niet meer, Instagram gaat namelijk -net als Twitter- met geverifieerde accounts werken. Celebrities krijgen een vinkje op hun account, zodat je weet dat je een écht account volgt. Handig! 

Spamaccounts worden hard aangepakt
De laatste tijd stikt Instagram van de nepaccounts met namen als 'hotgirl3278428' en 'sexyboy328442'. Super irritant! "Het is belangrijk dat Instagram authentiek blijft, het is een plek waar mensen echte momenten delen", zegt Instagram directeur Kevin Systrom. Daarom gaat Instagram harder optreden tegen spamaccounts. Hopelijk is hiermee de "win hier een gratis iPhone" en "follow for follow" spam ook verleden tijd! 

Er komt meer reclame
Helaas... Een groot puntje waar de meeste gebruikers niet om staan te springen. Er komt meer reclame op Instagram. Er zijn nu al advertenties ingevoerd en die zullen zeker niet verdwijnen. Volgens de directeur is dit de enige manier om te blijven groeien. "Als je 300 miljoen gebruikers hebt, is het niet goedkoop om alles draaiende te houden. We moeten ook nieuwe mensen kunnen aannemen." 

Voor nu zijn dit de enige veranderingen, maar Instagram is met meer dingen aan het experimenteren. Zo willen ze volgend jaar een nieuwe functie introduceren waarmee gebruikers sneller een beeld krijgen van wat er in de wereld gebeurt. Een soort 'verkennen', maar dan wereldwijd. "Instagram wordt in de hele wereld gebruikt. We moeten een manier vinden om dat beter uit te dragen", aldus Kevin Systrom. 

Wat vind jij van het nieuws van Instagram? Ben jij al verslaafd aan Instagram?

Bron: nos, hellogiggles
Bron beeld: thinkstock

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved