Fashion

Hoe houd je jouw lingerie mooi?

Oehlala lingerie en vrouwen zijn soms elkaars beste vrienden. Mooie lingerie zorgt ervoor dat veel vrouwen zich zelfverzekerder voelen. Een bh kan bijvoorbeeld net wat meer vorm geven en het juiste ondergoed is ook erg belangrijk. Ook mannen zijn in de slaapkamer fan van mooie lingerie en dit is ook een pluspuntje. Maar hoe voorkom je dat jouw lingerie niet uit elkaar valt en hoe houd je jouw bh's mooi? Lees snel de volgende tips want Girlscene weet raad! 

Dit is misschien een verrassend bericht, maar het is helemaal niet slecht om je bh's vaak te wassen. De meeste bh's zijn gemaakt met elastan en deze stof is juist geschikt voor een wasje. Elastan behoudt de elasticiteit van je bh en door je bh regelmatig te wassen houd je de vezels goed schoon waardoor je lingerie langer meegaat. Toch is het wel het beste om je bh's met de hand te wassen en ze zo mooi mogelijk te houden. Dit geldt vooral voor bh's die voorgevormd zijn. Dit doe je als volgt.

♥ Als eerste is het belangrijk om je bh's op kleur te sorteren. Als je dit niet doet is de kans groot dat de kleuren met elkaar mengen en dat je dadelijk een witte bh met roze vlekken hebt... Dus sorteer zwart bij zwart, wit bij wit en kleur bij kleur. 
♥ Je bh's was je niet in kokend water maar in warm water waar je jouw handen makkelijk in kunt doen zonder blaren te krijgen. Je kunt dit in een bak doen of in een emmer. Mocht je dit niet hebben dan is de wasbak ook altijd een optie. Let er alleen wel op dat de bak goed schoon is voordat je de bh's er in doet.
♥ De bh's doe je in in de emmer of wasbak en deze laat je eerst even een paar minuutjes weken. Het is niet de bedoeling dat je als een gek de bh's gaat boenen en wrijven. Bij het warme water doe je natuurlijk een beetje wasmiddel en/of wasverzachter. 
♥ Daarna spoel je de bh's goed uit onder de kraan. Dit doe je eerst met warm water en vervolgens met koud water. 
♥ Wring je bh's niet uit, want hierdoor kan de stof lelijk worden. Hang ze liever op aan een waslijn of leg ze op een droge handdoek. 
♥ Het is wel slim om de cups van je bh alvast in de juiste vorm te brengen. 

Geen tijd om met de hand je bh's te wassen? No worries! Je kunt je bh's ook prima in de wasmachine stoppen, maar dit heeft ook zijn eigen zorg nodig. 

♥ Wederom selecteer je de bh's op kleur voordat je ze gaat wassen. 
♥ Het is altijd slim om het etiket in de bh even goed te bekijken. In het etiket staat namelijk aangegeven hoe je de bh het beste kunt wassen. Als er staat aangegeven dat je de bh op de hand moet wassen, dan kun je het beste toch echt de stappen hierboven toepassen. Het is niet slim hem dan in de wasmachine te gooien. Overschrijd nooit maar dan ook nooit de temperatuur die staat aangegeven in het etiket. De aangegeven temperatuur is namelijk afgestemd op het behoud van je bh. Lingerie kun je het beste op 40 graden wassen, tenzij anders staat aangegeven op het etiket. 
♥ Het beste kun je jouw bh's met een beugel wassen in een waszakje. De vorm behoudje zo beter en je voorkomt dat de bh beschadigd wordt door de wasmachine. Ook kan het zo zijn dat je bh zonder waszakje de andere was kapot maakt door de haakjes van je bh. Daar gaan je mooie witte blouse... Dit wil je natuurlijk niet!

♥ Ook is het slim om de haakjes te sluiten voordat je de bh in het zakje doet. De haakjes kunnen namelijk door het waszakje komen en panty's kapot maken. 
♥ Een ding wat je erg goed moet onthouden is dat bh's en de droger niet elkaars beste vrienden zijn, dus stop nooit je bh's in de droger. 

Hoe was jij je lingerie het liefst?

Bron: Livera, Wastips
Bron beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved