8 redenen waarom niemand je blog leest

Lifestyle door Thari

Het is super leuk om je eigen blog te beginnen en er zijn veel meiden die al bloggen. Je moet beginnen met bloggen omdat je het leuk vindt om te doen en niet omdat je denkt dat je er veel geld mee zult verdienen. Natuurlijk is het niet leuk als niemand je blog leest, maar hoe zorg je ervoor dat mensen je blog bezoeken? Waarom leest niemand jouw blog? Girlscene geeft je 8 redenen waarom niemand je blog leest. 

1. Niemand weet wie jij bent
De meeste meiden vinden het leuk om te weten wie de persoon achter de blog is. Je lezers willen zich kunnen identificeren in jou. Als je het niet fijn vindt hoef je echt niet iedere dag foto's van je outfit te posten, maar zorg in ieder geval voor één duidelijke foto op je blog.

2. Te veel gesponsorde posts en te weinig boeiende inhoud
Als je website vol staat met advertenties vinden je lezers je al gauw niet meer zo interessant. Het lijkt er dan meer op dat je uit bent op zoveel mogelijk geld in plaats van dat je het leuk vindt om te bloggen. Lezers willen graag een objectieve mening over een product en niet het gevoel hebben dat ze een reclamefolder aan het lezen zijn. Gesponsorde posts wekken niet echt de indruk dat je een eerlijke mening over het product geeft en als je niet eerlijk bent hebben je lezers snel genoeg van je.

3. Je post te veel foto's van jezelf
Eén, twee of drie foto's van je outfit is genoeg om te zien wat je draagt en in iedere post een selfie is ook niet nodig. Meer foto's zorgen er al snel voor dat het lijkt of je wil laten zien hoe mooi en leuk jij jezelf vindt. Je lezers vinden het leuk om dingen uit jouw leven te zien, maar het draait niet alleen maar om jou. 

4. Je betrekt de lezers er niet bij
Nieuwe lezers willen graag dat ze zich bij een 'club' kunnen aansluiten. Hiervoor is het belangrijk dat mensen reacties plaatsen. Om reacties uit te lokken kun je de blog eindigen met een vraag, hierdoor reageren lezers sneller en misschien ontstaat er een discussie tussen je lezeres. Reageer zelf ook op de reacties op je blog, zo laat je zien dat jij interesse hebt in je lezers en dat je ze serieus neemt.

5. Het is niet duidelijk waar je blog over gaat
Als je de website bezoekt moet je direct kunnen zien waar je website over gaat. Titels, foto's en de vormgeving zijn daarbij belangrijk. Mensen die surfen op internet zijn erg lui en willen dat de juiste informatie zo snel mogelijk bij hen is, als ze niet kunnen vinden wat ze zoeken zijn ze snel weer van je site.

6.  Je bent niet origineel genoeg
Er bestaan heel veel andere blogs, dus je hebt veel concurrentie en daardoor is het lastig om te groeien. Kopieer dus niet letterlijk je informatie van grote websites, maar geef er je eigen draai aan. Bedenk voordat je begint hoe jij je blog uniek kunt maken. Wat zorgt ervoor dat mensen per se jouw blog moeten bezoeken? Wat kun jij je lezers bieden wat andere bloggers niet kunnen? Als je vaker blogt zul je merken dat je een eigen stijl ontwikkelt en mensen steeds vaker speciaal voor jou artikel naar je blog komen. 

7. Je post te weinig
Als je alleen een blog post wanneer je zin hebt, is de kans klein dat je blog een succes wordt. Lezers hebben geen zin om regelmatig op je blog te kijken terwijl er niets nieuws op staat, ze zullen dan na een tijdje afhaken. Je hoeft echt niet iedere dag een blog te plaatsen, maar het is verstandig om vaste dagen te kiezen waarop je post en je lezers dit weten.

8. Je vergeet de technische kant van het bloggen
Het is belangrijk om leuke artikelen te schrijven, maar er komt nog veel meer kijken bij een eigen blog. Als je graag wil dat je website groeit moet je de term SEO bijvoorbeeld kennen, als je je daar niet in verdiept loop je veel bezoekers mis. Zorg ook voor een aantrekkelijke en overzichtelijke lay-out. 

Heb jij een eigen blog? Wat doe je er aan om zoveel mogelijk lezers te krijgen?

Beeld: thinkstockphotos 

Bron: heartifb