10 tips om te leven als een local op vakantie

Travel door Thari

Ze zeggen altijd dat je moet leven als een local als je een plek bezoek, maar hoe doe je dat? Het is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan als je een plek bezoek waar je nog nooit bent geweest. Je kunt net als alle andere toeristen de bekendste toeristische attracties bezoeken, maar leven als een echte local is veel leuker! Dan leer je de cultuur pas echt kennen. Girlscene geeft je 10 tips om te leven als een echte local.

1. Probeer in contact te komen met een local
Wie kan je beter vertellen welke plekken je moet zien dan de echte locals? Als je een beetje je best doet is er zeker een local die je met alle plezier mooiste plekjes wil laten zien. 

2. Eet lokale gerechten
Bij een goede vakantie hoort natuurlijk goed eten. Het vinden van de juiste restaurants is niet altijd gemakkelijk in een onbekende stad. Voor het gemak kun je natuurlijk een all inclusive hotel boeken en de hele week van het buffet daar eten, maar dan leer je de echte cultuur natuurlijk niet kennen. Ga zelf op zoek naar restaurants en winkels die lokale producten verkopen.

3. Verblijf niet in een vijf-sterren hotel
Als je een vakantie wil om te relaxen is een vijfsterrenhotel de perfecte plek, maar je zult er geen locals tegenkomen. Jouw idee van een vakantie is misschien in een vijfsterrenhotel met een luxe ontbijt, maar zo leven de locals natuurlijk ook niet. Huur een appartement via Airbnb bijvoorbeeld en leef er alsof het je eigen huis is. Kook bijvoorbeeld met lokale ingrediënten en voel je een echte inwoner van de stad.

4. Reis met het openbaar vervoer
Reis net als echte locals met het openbaar vervoer. Het lijkt hierdoor niet alleen of je er al jaren woont, maar je krijgt ook de kans om meer van de stad te zien. 

5. Vermijd toeristische accessoires
Als je een Hawaii blouse aantrekt en een fotocamera om je nek hangt is het al snel duidelijk dat je een toerist bent. Laat ook je tassen met Amerikaanse vlaggen en I love New York thuis. Echte locals lopen hier niet mee rond.

6. Pas je aan aan de locals
Als je jezelf niet als een typische toerist wil gedragen is het belangrijk dat je je aanpast aan de locals. Je bent te gast in een ander land, dus probeer je zoveel mogelijk aan te passen aan hun cultuur. Probeer ook zoveel mogelijk de taal van het land te spreken. De echte locals zullen dit super leuk vinden en wie weet maak je tijdens je reis nieuwe vrienden.

7. Bereid je goed voor
De grote toeristische attracties zijn natuurlijk gemakkelijk te vinden, maar de kans is groot dat je daar geen locals tegenkomt. Zoek op internet naar ervaringen van andere mensen die een zelfde soort reis hebben gemaakt.

8. Blijf voor langere tijd op dezelfde plek
Op internet kun je veel vinden wat de echte locals doen, maar de beste manier om erachter te komen is door langer op dezelfde plek te blijven. Als je een weekje op vakantie bent lukt het bijna niet om de echte cultuur te begrijpen.

9. Bezoek een lokaal evenement
Bezoek in de avond een lokaal café of misschien is er wel een evenement in de buurt. Vergeet de toeristische boulevards en bezoek een lokale kroeg. Zo ontmoet je nog meer nieuwe mensen die je alles kunnen vertellen over de stad.

10. Scoor een lokaal weekblad
In de lokale krant kun je gemakkelijk zien wat er allemaal te doen is. Je vindt er de beste cafés en restaurants en wie weet is er een lokaal evenement waar je graag naar toe wil. 

Op welke plek zou jij willen leven als een echte local?

Beeld: thinkstockphotos