Een dag uit het leven van de oprichters van Make My Event

Fashion door Redactie

Wij van Girlscene weten allemaal dat een studiekeuze maken heel erg lastig kan zijn. Eigenlijk ben je nog te jong om zo’n grote keuze te maken voor de rest van je leven. Maar wist je dat 59% van de mensen totaal ergens anders belandt dan waarvoor ze zijn opgeleid? Er zijn zo veel (nieuwe) beroepen waarvan we eigenlijk niet eens wisten dat ze bestonden. Kijk mee naar een dag uit het leven van deze inspirerende mensen die hun droombaan hebben gevonden. Deze keer: een dag uit het leven van de oprichters van Make My Event!

“Hi Girlscene! Wij zijn Lotte Brunninkhuis (27) en Mariëlle Smit (24). Samen hebben we bijna drie jaar geleden Make My Event opgericht. Wij organiseren evenementen en leveren tegen de scherpste tarieven de beste hosts en hostesses.” Lotte is afgestudeerd aan de UvA aan de opleiding Internationaal Strafrecht en Mariëlle is op dit moment bezig met het afronden van haar scriptie voor de opleiding International Business and Languages aan de HvA. We houden allebei van lekker (en gezond) eten en sporten. “Maar eigenlijk draait bij ons vooral alles om Make My Event!”

Vanuit welke gedachte is Make My Event begonnen?
“We hebben zelf jarenlang als hostess gewerkt en begonnen ons steeds vaker tijdens boekingen te verbazen over de werkhouding van onze collega’s. Daarnaast kwamen we er achter hoe hoog de tarieven zijn die het hostessenbureau aan hun klant doorberekende. We schrokken van het feit dat er zulke hoge bedragen aan klanten werden gevraagd terwijl die niet in verhouding stonden met de kwaliteit. Wij besloten het daarom beter én voordeliger te doen. Wij leggen echt de nadruk op kwaliteit en dat voor zeer scherpe tarieven.”

Was dat niet heel eng in het begin?
“Nee, je moet niet te veel nadenken, maar gewoon doen! Het scheelt dat wij jong waren en je dan iets makkelijker risico’s kan nemen.”  

Hoe onderscheiden jullie je van de andere evenementenbureaus die ook hosts en hostesses diensten verlenen?
“Naast de scherpe tarieven die wij aanbieden, staan we voor hoge kwaliteit, enorme flexibiliteit, hanteren we een persoonlijke aanpak en schakelen we snel. Door onze ervaring weten we als geen ander hoe deze branche in elkaar zit en spelen we feilloos in op de wensen van de klant.”  

Zouden jullie achteraf dingen anders hebben aangepakt? Zo ja; wat dan?
“Nee! We hebben belangrijke beslissingen weloverwogen genomen en niet al te gekke stappen gemaakt. Het scheelt dat wij met z’n tweeën zijn en kritiek van elkaar aannemen, zo ga je veel sneller vooruit. Uiteraard maak je altijd fouten, waar je vervolgens van leert en daardoor weer sneller groeit als bedrijf.”  

Hoe vullen jullie elkaar aan?
Mariëlle: “Eigenlijk op alle vlakken. Wij zijn wat dat betreft een goud duo!” Daar is Lotte het volledig mee eens: “ondanks dat wij twee totaal verschillend zijn liggen wij altijd op dezelfde lijn. Wij vullen elkaar goed aan en hebben een zeer open communicatie. Dat werkt heel prettig, zo houd je elkaar scherp.”  

Hoe verloopt een inschrijving bij Make My Event?
“Mocht je als host of hostess willen werken voor Make My Event dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier op onze website. Aan de hand van de aanmelding word je wel of niet uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en vervolgens kijken we of je past in ons profiel en of we je willen aannemen. Voor ons is het belangrijk dat hosts en hostesses gastvrij, assertief en hardwerkend zijn en goede vaardigheden hebben of kunnen ontwikkelen.”  

Hoe werven jullie nieuwe klanten die van jullie services gebruik willen maken?
“Voornamelijk door mond tot mond reclame. Doordat we hoogwaardige service leveren en inspelen op de wens van onze klanten, worden wij vaak aanbevolen.”  

Zien jullie jezelf bij Make My Event oud worden of hebben jullie nog andere ambities?
“Wij zien onszelf niet perse oud worden bij Make My Event. Wij hebben ontzettend veel plezier in ons werk en leren erg veel, maar als echte ondernemers staan we altijd open voor nieuwe uitdagingen. We hebben nog zo veel andere gave plannen voor in de toekomst, we kunnen niet wachten om ook daar een succes van te maken.”  

Hoe verloopt een dag bij Make My Event?
“Bij MME is geen dag het zelfde. We kunnen de dag rustig beginnen maar uiteindelijk met last minute aanvragen een dag hysterisch eindigen. Dat is juist zo leuk aan ons bedrijf!”  

Als jullie op een evenement zijn dat niet door jullie georganiseerd is, genieten jullie dan?
“Vanzelfsprekend letten we op hoe het op andere events gaat. Buiten dat je daar weer van kunt leren, kijken we stiekem ook altijd hoe Make My Event het beter had kunnen doen”

Wat is jullie leukste ervaring tot nu toe geweest?
“We hebben in korte tijd al heel veel gave opdrachten voor mooie klanten mogen verzorgen. Bijvoorbeeld voor Levi’s, H&M, Swarovski, en Hunkemöller.” Lotte: “we nemen elke opdracht en opdrachtgever even serieus.” Mariëlle: “daarnaast zijn we heel erg trots op alle jongens en meiden die zich zo hard inzetten voor Make My Event en iedere klant die terugkomt!”

Hebben jullie ook minder leuke ervaringen gehad?
“Ja, dat hoort er bij. In het begin zijn wij bijvoorbeeld met een website bouwer in zee gegaan die totaal niet bij ons paste. Uiteindelijk leer je daar van: ondernemen draait om creativiteit en het is belangrijk om het positieve uit elke situatie te halen en in oplossingen te denken.”

Wie inspireert jullie?
Mariëlle: “mijn ouders. Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Door mijn ouders weet ik dat een bedrijf opstarten en het gezond houden enorm hard werken betekent. Zij hebben zo’n enorme drive, kennen geen stoppen en proberen te allen tijde te kijken naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Waanzinnig!” Lotte: “Ook ik heb de werkmentaliteit van huis uit meegekregen. Mijn vader was altijd aan het werk, kwam laat thuis en vertrok ’s ochtends vroeg direct weer naar werk. Hij heeft mij geleerd dat je succes niet zomaar in je schoot geworpen krijgt.’

Wat hebben jullie altijd bij je in je tas?
Allebei: “mijn telefoon!! Zonder telefoon kunnen wij niets. Wij hebben ook altijd visitekaartjes bij ons.” Mariëlle: “en Lotte heeft altijd make-up mee en dat is eigenlijk super handig, omdat we vaak onverwachts een afspraak of last minute event hebben”. Lotte: “Na een dag hard werken is het fijn als je even een touch up kunt doen.”

Hebben jullie nog een tip voor de Girlscene lezeressen?
“Niet te veel denken maar doen! Geloof in jezelf!”

Lijkt jullie het ook leuk om zo'n baan te hebben?

Door: Kirsty van Breemen