Lifestyle

Heftig verhaal: mijn ouders willen me niet meer

46

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘Heftig verhaal’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat is weggelopen van huis.

Ik was vijftien jaar en woonde thuis bij mijn ouders en mijn kleine zusje die destijds 9 was. Het moet duidelijk zijn dat ik niet voor niets ben weggelopen. Ik ben geen verwend kind, nooit geweest en ik had alle reden om weg te lopen. Mijn ouders, en dan om precies te zijn mijn moeder hield me na 15 jaar nog steeds vast alsof ik een baby was. Ik mocht niet met jongens omgaan, nooit afspreken, laat staan naar een verjaardagsfeest gaan en ik moest altijd binnen 15 minuten thuis zijn als mijn laatste vak afgelopen was. 

Het was 23 december. Het sneeuwde buiten en het was lekker warm thuis. Een ideale avond, zeker omdat er ook een schoolfeest was waar ik heen mocht gaan. Ik had een galajurk gekocht van mijn eigen geld en eigen schoenen gekocht. Ik had heel de avond aan mijn kapsel gewerkt. Ik vond mezelf echt Assepoester, want ik dacht: 'Nu gaat iedereen zien hoe mooi ik wel niet kan zijn'. Mijn moeder was het daar echter niet mee eens. Zij besloot op het allerlaatste moment, toen ik net op mijn fiets zat, dat ik niet meer mocht gaan. Ik was boos, ik was zo boos dat ik toch gewoon doorfietste. Mijn schoenen liet ik per ongeluk vallen, en ik fietste door met blote voeten. Ik hoor nog steeds de laatste woorden: 'Als je nu weggaat, hoef je nooit meer terug te komen!'

Ik kwam ook niet meer terug. Ik huilde en bleef maar huilen, ik sliep nauwelijks totdat ik bij de politie zat. Het was een week later, al die tijd sliep ik bij mijn vriendje. Mijn vriendje, waar mijn ouders niets van wisten. Na het verhaal te hebben uitgelegd en er duidelijk bij hebben gezegd dat mijn moeder me echt niet meer terug wou, besloot de politie toch dat ik terug moest.

Dit was de grootste fout die de politie heeft gemaakt in mijn zaak. Ze brachten me terug, zetten me netjes af aan de voordeur en reden weg. Mijn moeder deed de deur open, trok aan mijn haar, gooide mijn mobieltje kapot tegen mijn hoofd en duwde me daarna op de grond. Met haar hakschoenen sloeg ze me en schreeuwde ze allemaal nare dingen tegen mij. Ik was waardeloos, ze had 15 jaar van haar leven verspild aan mij en wat dacht ik wel niet om terug te komen? Ik was minder waard dan een hond, ik was een schande voor de familie en ik was een mislukkeling.

Laat het nu duidelijk zijn. Ik zat destijds op 4VWO, uiteindelijk heb ik ook mijn VWO diploma gehaald en studeer ik nu aan de Universiteit. Ik was plaatselijk kampioene in badminton en ik mocht meedoen met concoursen in de provincies. Ik had nog nooit alcohol gedronken, nog nooit gerookt of drugs gebruikt. En toch was ik een mislukkeling?

Ik was blijkbaar een mislukking en ik verdiende het om kaal te zijn, vond mijn moeder. Ze pakte een schaar en knipte mijn haar af. Daarna rende ze naar boven om een tondeuse te pakken. Ze wilde me echt kaal scheren en ik rende voor de tweede keer weg op mijn blote voeten. Mijn vader had toen de laatste woord. Hij riep: 'Wacht! Waar ga je heen?' en ik schreeuwde terug: 'Weg! Ik ga nooit meer terug!' Vijf straten later durfde ik pas mijn snelheid te minderen, en ik belde bij een willekeurig huis aan. Een stel opende het huis en ze schrokken zich dood. 'Politie' was het enige wat ik kon zeggen, en de politie kwam mij weer ophalen.

Drie maanden later, al die tijd heb ik bij mijn toenmalige vriend gewoond, werd ik pas geholpen door jeugdzorg. Ze wilden me eerst weer naar huis brengen, maar mijn moeder zei keer op keer dat ze me niet meer hoefde. Probeer je eens voor te stellen, hoe dat voelt...als je van iemand te horen krijgt dat jouw ouders je niet meer hoeven.

Toen ik eindelijk begeleiding kreeg van jeugdzorg, en op begeleid op kamers mocht, maakte mijn toenmalige vriend het uit. Nadat ik al gekwetst was door mijn ouders, werd ik ook nog in de steek gelaten door mijn ex. Ik was helemaal kapot, helemaal leeg, helemaal gebroken. Op een gegeven moment kon ik niet eens meer huilen. Ik was gewoon helemaal op. Zelfs nu, vier jaar later, terwijl ik nu gelukkig samenwoon met mijn vriend, krijg ik nog steeds tranen als ik dit stuk schrijf. Als ik terug moet denken aan die periode, dat ik in een half jaar alles kwijtraakte wat ik had, krijg ik nog steeds een zwaar gevoel in mijn maag.

Mijn ouders wilden, en willen, nog steeds geen contact met mij. Ik heb al vier jaar niks meer van ze gehoord. Mijn ex heeft mij verlaten, terwijl ik hem op dat moment juist nodig had. En jeugdzorg... Mag ik zeggen dat het niks voorstelt? Ik heb me twee maanden als een echte rebel gedragen, al zeg ik het zelf. Ik ging uit in kroegen en discotheken (ja, rebels!), ik dronk (en moest soms kotsen), en ik heb zelfs het roken geprobeerd. Allemaal omdat ik dacht: 'Ja, ik ben waardeloos, waarom zou ik me dan nog gedragen?'

Waarom ik toch ben gestopt met roken, overmatig drinken en elke avond uitgaan, ook al ben ik nu een student? Niet vanwege jeugdzorg hoor. Ik heb nu een super lief vriendje, die mij uit de super diepe dal heeft gehaald. Die elke keer als ik een mail stuur naar mijn ouders, en na een week nog steeds geen mail terug krijg, mij dan een mailtje stuurde. Die elke nacht tegen mij zegt: Ik hou van jou, jij bent alles voor mij.

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

46 reacties

 • 1 maand geleden kan88

  Lord Bubuza verenigde mijn man en ik na 8 jaar scheiden. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging en elke keer dat ik klaagde dat hij niet zou luisteren, maar in plaats daarvan wakker zou worden zonder een woord te zeggen, kwam hij op een dag thuis van het kantoor en vertelde me dat hij een scheiding nodig had. Ik weiger en hij nam zijn spullen en verliet het huis. Enkele maanden later stuurde hij me later een scheiding en toen tekende ik het. We hebben elkaar jaren niet gezien, maar ik hield nog steeds van en heb mijn man nodig na 8 jaar scheiding, dus ik zocht online naar een oplossing toen ik getuigenissen zag van hoe Lord Bubuza mensen hielp met zijn spreuk, dus ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn probleem. Hij reageerde en ik stuurde hem geld om de items te kopen en tot mijn grootste verrassing binnen 12 tot 16 uur nadat Lord Bubuza me belde om te zeggen dat hij mijn werk heeft beëindigd, belde mijn man me huilend aan de telefoon en vroeg me om te vergeven en ik deed en we leven nu gelukkig. Heer Bubuza is een God op aarde. Neem contact met hem op voor hulp via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp :: +1 505 569 0396

 • 4 jaar geleden Arwen

  Respect, nooit opgeven.

 • 4 jaar geleden just_be_yourself

  respect!! ik vind het super dat je niet hebt opgegeven, met bijv je studie enz..

 • 4 jaar geleden JuliaLoveSport

  OMG Eqt erg!

 • 4 jaar geleden Miekkaa

  wauw, ik wens je nog hel erg veel geluk toe, je bent iemand die het driedubbel verdient. Jou moeder heeft een zieke geest. heel veel succes in de toekomst!

 • 4 jaar geleden felizestrellaaa ➵

  @Goodlife, ach doe toch normaal

 • 4 jaar geleden Goodlife

  That smelly smell..

 • 4 jaar geleden Lotje :)

  Ik vind het goed dat je dit verhaal deelt met ons. Respect , je lijkt me zo'n leuke meid.

 • 4 jaar geleden Elphaba

  Jemig, dit is echt heftig. Wow. Sprakeloos.

 • 4 jaar geleden dream-girl888

  Je ouders hebben echt geen verantwoordelijkheid! Bah. Ouders die aan kinderen beginnen en die vervolgens niet de verantwoordelijkheid nemen moeten hard aangepakt worden.

 • 4 jaar geleden Sassofono

  @AmericanGurl! Ben ik het niet helemaal mee eens. Laat ik voorop stellen dat het een super heftig verhaal is en dat ik respect heb voor de schrijfster. Maar ik had het nog laffer van die jongen gevonden als hij een relatie met haar was blijven volhouden alleen maar omdat hij het op dat moment zielig zou vinden om het uit te maken. Het is toch veel zieliger als je een relatie hebt met iemand die niet van je houdt?

 • 4 jaar geleden DemisGurl

  Omg, wat erg. Maar weetje jij bent je ex niet waard. Als hij je in zo'n moeilijke tijd laat vallen, is hij veel en veel te slecht voor jou. Diep respect meid x

 • 4 jaar geleden Mikaela

  Heel veel respect

 • 4 jaar geleden Krullerd

  Het was natuurlijk erg rot voor je dat je vriend het uitmaakte, maar eigenlijk is het niet eerlijk dat je daar boos om bent en dat hij hieronder een "slappeling" wordt genoemd. Je kunt nu eenmaal geen relatie met iemand hebben als het gewoon niet meer goed voelt. Dan zou hij maanden- of jarenlang een toneelstuk voor je hebben opgevoerd.

  Wel fijn dat je nu een vriend hebt gevonden waar je zoveel steun aan hebt.

 • 4 jaar geleden Extravagenza

  Wauw echt super veel respect voor je! Ook fijn dat het nu beter met je gaat!

 • 4 jaar geleden Likeable

  !!OMG!! Van alle berichten die ik heb gelezen,is deze het ergst!! Wat erg voor je! Maar heb je dan wel contact met je zusje?

 • 4 jaar geleden MizzZoë

  Respect!

 • 4 jaar geleden Fimmy

  Waarom doet de politie en/of jeugdzorg niet? &%#*^$¥ ik vind echt dat ze daar iets aan moeten doen! (Heb je trouwens nog wel contact met je zusje?)

 • 4 jaar geleden xxmiempje

  en trouwens een paar keer lekker knus tegen je boy aan op de bank in zijn armen en dan huilen is geen probleem het is altijd wel goed xx

 • 4 jaar geleden xxmiempje

  het is echt verschrikelijk het is wel fijn om te lezen dat je er over heen bent gekomen. Je moet weten dat je altijd in jezelf moet geloven. .

 • 4 jaar geleden Lautje

  Ik zit hier zowat mee te huilen.. Super dat je er weer boven op bent gekomen. En oke, deze woorden betekenen misschien niet veel voor je als ik het zeg, i mean, je kent mij niet eens, maar: je bent het waard! Geloof me, als ik lees in dit korte stukje wat jij allemaal hebt meegemaakt denk ik bij mezelf: hoe je er bovenop bent gekomen en alles wat je bereikt hebt is fantastisch! Wees trots en blij met jezelf xxx

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  respect, en heeeel veel liefde voor jou!

  xoxooxooxooxoxox

 • 4 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Heel veel liefde voor jou...!

 • 4 jaar geleden Petronella

  wauw jij hebt echt een vreselijke moeder. wat fijn dat je daar nu niet meer afhankelijk van bent! en wat fijn dat je nu zo'n lief vriendje hebt. Heel veel geluk verder, dat verdien je

 • 4 jaar geleden Kitkat

  Wow, jouw moeder is jou echt niet waard. Goed dat je een lief vriendje hebt. Hou je sterk!

 • 4 jaar geleden Amelie

  Tranen in mijn ogen , fijn dat je zo'n lieve vriend hebt! Ik wens je heel veel sterkte bij je studie. (L)

 • 4 jaar geleden Suus

  Wauw, heftig meid... Wel slecht van de politie dat ze je toen gewoon weer thuis hebben afgezet en verder niks hebben gedaan, terwijl ze wisten wat er aan de hand was... :o Maar gelukkig ben je er boven op gekomen en heb je nu een hele lieve vriend die wel van je houdt En echt respect dat je dit durft en wilt vertellen!

 • 4 jaar geleden fleur

  wow heftig

 • 4 jaar geleden Bettiepage

  Waarom gaat men er toch steeds van uit dat elke ouder een goede ouder is? Het is niet dat je een kind op de wereld hebt gezet, dat je het kind voor de rest van je leven goed zal behandelen. Als iemand met dezelfde ervaringen als jou, kan ik alleen dit zeggen: familie kies je niet. Het is niet dat je een bloedband hebt, dat je met hen moet omgaan. Stel je eigen familie samen met personen die wel van je houden en die je wel verdienen.

 • 4 jaar geleden Joëlle

  Hoi @beautygirl14 (en anderen die dit ook meemaken). Kijk eens op www.vooreenveiligthuis.nl om te zien wat je kunt doen. Je kunt daar contact op nemen met mensen die jou kunnen helpen. Wanneer je dat niet wil, kun je daar ook contact opnemen om gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Ik hoop dat je contact durft op te nemen! Sterkte!

 • 4 jaar geleden Peej

  Heftig!!

 • 4 jaar geleden ilya

  Jezus, wat een verhaal. I'm speechless! In ieder geval heel veel sterkte en geluk toegewenst!

 • 4 jaar geleden Danique

  Wow, heftig. Ik heb echt respect voor je. Op dit moment zie ik je echt als mijn voorbeeld wat ben jij en doorzetter! Je bent echt zo sterk dat ik dit zelf nooit kunnen.

  Soms moet je vergeten wat je voelt maar onthouden wat je waard bent. En alleen jij kan dat beslissen

  xxx- iemand die om je geeft

 • 4 jaar geleden Tessa

  aghh jeetje wat een verschikkelijke mensen lopen hier toch op deze aardkloot....

  en dan ook nog zo'n slappeling van een jongen die je zo in de steek laat.

  ik hoop dat je veel geluk zult hebben in het leven wat nog moet komen... want dat heb je wel verdient. en jou en je vriend wens ik al het geluk toe.

  en @beautygirl14 probeer er met iemand over te praten misschien een vriendin... en op school heb je vaak iemand waarmee je kan praten, misschien een docent waar je goed mee kan praten... laat je niet zo behandelen want dat heeft niemand verdient , ook jij niet. en laat niemand ,,, maar dan ook niemand tegen je zeggen dat je niks waard bent want dat is niet zo. ieder levend wezen doet er toe dus ook jij.

  probeer je verhaal aan iemand te vertellen!!

 • 4 jaar geleden Just

  Sprakeloos. Ik vind het zo erg. Al vind ik wel, dat je vriend idd geen goeie timing had que uitmaken, maar misschien wou hij het al eerder, maar heeft hij voor jou gewacht. En bovendien, als hij je niet meer leuk vond, was het miss beter zo.

  Voor beautygirl14, ik ben het eens met Vittoria en Maura!

 • 4 jaar geleden Maura

  En beautygirl14, @Vittoria heeft gelijk. Ook al is het knap dat je kunt vergeven, het moet stoppen, dit is niet goed. Als je een vriendin hebt die je vertrouwt praat er op z'n minst met haar over, dan maar op school. Maar je moet echt hulp zoeken. Anoniem is beter dan niets maar dit kan zo niet langer doorgaan(het had natuurlijk nooit mogen gebeuren). En geloof me ook al is jeugdzorg ook niet echt geweldig, het is beter dan niet. Ik hoop dat je echt hulp zoekt.

  Ik hoop dat het goed komt, sterkte,

  -xxx- Maura

 • 4 jaar geleden Maura

  Er zijn geen woorden krachtig genoeg om te zeggen hoe verschrikkelijk, heftig, kwetsend ect. is. Ik leef met je mee en ik deel je mening over jeugdzorg&zo(denk ik) ze zijn meer een last dan een hulp en weten niet wat ze doen. Ook met de politie heb ik(of eigenlijk meer mij ouders) geen goede ervaringen. Slechte zaken. En ik hoop dat je in ieder geval nog in contact komt met je zusje.

  Sterkte,

  -xxx- Maura

 • 4 jaar geleden xKirby

  Jeetje... Wow

 • 4 jaar geleden wilma

  Wow..... sprakeloos

 • 4 jaar geleden Vittoria

  @ beautygirl14,

  Het is belangrijk dat dit ophoudt. Ik snap dat je van je moeder houdt, dat is een natuurlijk proces. Toch kunnen sommige moeders en vaders niet met de zorg voor hun kind omgaan. Zoals jouw moeder, zoals je het beschrijft. Knap dat je wilt vergeven, maar vergeven stelt niets voor als je niet eerst boos bent geweest. Het is belangrijk dat er ingegrepen wordt. Kan je naar een vertrouwenspersoon op school toe? Je hoeft je er niet voor te schamen. Misschien helpt dit je: http://kindermishandeling.hetklokhuis.nl/.

 • 4 jaar geleden Vittoria

  Oh meid, dit heb je echt niet verdiend! Ook al ken ik je waarschijnlijk niet, ik gun je echt liefde, eerlijkheid en rust. De bevestiging van een ouder is zo belangrijk.. Wat erg dat je die mist! Ik hoop dat je het inderdaad mag zien als hun probleem, niet die van jou. Zij zijn verkeerd bezig, jij niet.

  Ik bid.

 • 4 jaar geleden beautygirl14

  dit is bijna net als mijn leven ik bn nu 14 moet alle klusjes doen thuis en me moeder slaat me zegt dat ik niks waard bn en mag nooit naar buiten ze sloeg me met de stekker ja met de stekker en om iets dat niet had gedaan en als ik 1x nee zeg zegt ze ik doe alles en zegt je bnt me kind niet en loopt me te bedrijgen en te verkleineren zegt dat mijn leven niks waard is en dat ik alleen ben geschikt als slaaf en scheld me elke dag uit voor een dier ik zelf heb dit nooit gezegt of laten merken aan iemand mijn vader gaat altijd weg of zegt altijd ja tegen mijn moeder en hij hoord mij leiden en doet niks ik ga elke dag kapot van binnen en tog zal ik haar vergeven want ik bn niet als haar

  xxx anissa

 • 4 jaar geleden Ezzie

  .. Ben Sprakeloos.. dit is .. MEID. Je bent echt zo sterk.. zo sterk ik wardeer dit echt ... Damn,, kmoet echt nadenken nu ben zo sprakeloos

 • 4 jaar geleden J'adore

  Wow, wat heftig! En heel knap dat je nu zo sterk bent, respect

 • 4 jaar geleden Starshine

  Heel erg heftig.

  En wauw je moeder, die heeft echt problemen...

 • 4 jaar geleden Natascha

  wauw, heavy shit! Jemig..

 1. 1