10x dingen die slanke meiden niet meer willen horen

Lifestyle door Vivian

Iedereen heeft zo zijn eigen bouw en stofwisseling en de een heeft nu eenmaal bredere heupen en de ander juist geen heupen. Als je een erg slanke bouw hebt, hoeft het niet zo te zijn dat je ongezond leeft of een eetstoornis zoals anorexia hebt. Toch worden veel mensen over één kam geschoren en wordt er te snel geoordeeld. Dun zijn is ook echt niet alles... Deze tien dingen zijn herkenbaar voor erg slanke meisjes en dit hoeven ze zeker niet meer te horen!

1. "Huh eet jij pizza en patat? Ik dacht dat je alleen sla en fruit at!"
Ja ik eet gewoon waar ik zin in heb... Ik ben niet dun omdat ik extreem gezond leef, ik ben slank omdat dit mijn bouw is! Ik krijg met gemak deze hele pizza op. :-)

2. "Waarom ga je naar de sportschool?"
"Je bent al zo slank, je hoeft echt niet nóg meer gewicht te verliezen." Deze opmerking is ook erg vervelend. Sporten is gezond en dit geldt voor iedereen, wat voor lichaam je ook hebt. 

3. "Échte vrouwen hebben rondingen."
Dus ik ben geen echte vrouw? Dunnere meisje hebben misschien niet het lichaam van een curvy lady, maar dit betekent absoluut niet dat je niet vrouwelijk bent. 

4. "Geen wonder dat je het koud hebt! Je hebt helemaal geen vlees op je botten..."
Weer word je hier geconfronteerd met je slankheid. Je kunt het ook gewoon koud hebben, omdat je te dunne kleding hebt aangetrokken...

5. "Wacht maar tot je ouder wordt, dan zit al dat gewicht er allemaal in één keer aan."
Héél cliché deze opmerking... Mensen proberen je bang te maken door dit te zeggen, maar meestal komt het voort uit jaloezie. We zien later wel hoe je er dan uitziet, nu ben je blij met dit lichaam! 

6. "Ben je niet ziek? Ik maak me zorgen om je."
Je hebt nergens last van, voelt je kiplekker en bent gewoon gezond... Mensen koppelen dunheid vaak aan een ziekte, omdat je door ziekte ook veel gewicht kan verliezen. Dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn! 

7. "Je moet echt wat meer en vetter eten."
Je eet gewoon alles wat je wilt, dus dit gaat niet op. Je kan er ook niets aan doen dat je zo dun bent... Bovendien is vet eten echt niet de juiste manier om aan te komen. Lees hier tips hoe je op een gezonde manier kunt aankomen. 

8. "Kijk je uit dat je niet wegwaait?"
Dit is altijd zo'n flauw grapje...Eigenlijk moet je hier op antwoorden met het volgende: "Als ik naast jou loop waai ik vast niet weg!" Of: " Nee ik heb een paar stenen in mijn zakken gedaan, zodat ik niet wegwaai..."

9. "Hoeveel weeg je? 40 kilo of zo?"
In het ergste geval tillen ze je ook nog op en melden ze nog een keer dat je echt niet zwaar bent... Vaak wordt er ook nog gevraagd welke maat kleding je draagt en daar wordt ook nog gemeld, dat het wel een erg kleine maat is... Vergelijk niet met elkaar, maar let op je eigen gewicht. 

10. Iedere keer dat je een beetje eten op je bord laat liggen: ‘Geen wonder dat je zo dun bent.’
Je kan gewoon voldoende gegeten hebben en misschien wel heel veel geluncht met hamburgers en patat en je laat daarom je eten staan... Wat moet je dan? Tegen je wil eten, totdat je misselijk bent? I don't think so...

Komen jullie deze opmerkingen bekend voor of maak jij ze zelf toevallig wel eens?

Bron beeld: Getty

Pin je inspiratie in Pinbook