Health

7 redenen waarom je moet beginnen met sporten

Je vind gym op school al een hel, dus no way dat jij in je vrije tijd voor je plezier naar de sportschool gaat. Je kunt je echt niet voorstellen dat er mensen zijn die de sportschool boven een relaxte avond op de bank verkiezen. Jij ziet de sportschool alleen maar als een noodzakelijk kwaad. Naast dat sporten voor een goed figuur zorgt zijn er nog meer voordelen. Deze redenen brengen je misschien wel zover dat je een abonnement bij de sportschool afsluit. 

1. Sporten is een sociale bezigheid
In een teamsport ben je natuurlijk afhankelijk van elkaar waardoor je nieuwe mensen ontmoet. Als je graag nieuwe mensen wil leren kennen is een teamsport ideaal. Of ga je liever naar de sportschool? Ook daar kun je prima nieuwe mensen leren kennen. Als je net een nieuwe leefstijl hebt aangemeten is de sportschool de ideale plek om een partner in crime te vinden. Misschien houd je er wel een goede vriendschap aan over.

2. Je hebt een goede reden om te gaan shoppen
Als je regelmatig sport heb je natuurlijk wel genoeg sportkleding nodig. Shoppen is altijd leuk en zo heb je nog een extra reden om de stad in te gaan. Als je regelmatig nieuwe sportkleding koopt zorgt dat ervoor dat je nog gemotiveerder wordt dan je al was.

3.Je wordt er blij van
Als sport-hater wil je het misschien liever niet geloven, maar sporten maakt je echt gelukkig. Als je sport maakt je lichaam endorfine aan, dat is een stofje dat ervoor zorgt dat je je blij voelt. Misschien kun je in niet echt genieten van je work-out, maar zeer weten dat jij na een tijdje echt een voldaan gevoel hebt na het sporten.


Bron

4. Sporten is leuk
Misschien heb jij duidelijk een andere mening over sporten, maar je zult zien hoe vaker je het doet hoe leuker je het begint te vinden. Je wordt steeds beter in de sport die je beoefent en dingen die je goed kunt zijn in het algemeen leuker om te doen.

5. Presteren
Presteren is natuurlijk niet de belangrijkste reden om te beginnen met sporten, maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Zeker weten dat het extra motivatie geeft als je samen met je voetbalteam ook regelmatig een wedstrijd wint. Als je een individuele sport beoefent kun je een 'wedstrijd' met jezelf houden. Je kunt proberen om het hardlooprondje dat je altijd doet nog sneller te lopen dan de vorige keer.

6. Je kunt meer eten
Het probleem van de meeste meiden is dat ze een hekel hebben aan sporten, maar wel van lekker eten houden. Als je gaat sporten is het niet erg als je af en toe een extra blokje chocola neemt. Natuurlijk heeft het geen zin om te beginnen met sporten als je ook iedere dag een reep chocola naar binnen werkt. Maar als je af en toe iets extra's neemt hoef je je niet zo snel zorgen te maken als je weer in je skinny jeans moet. Voor een extra stukje chocola zijn we wel bereid om ons naar de sportschool te slepen, toch?

7. Sporten zorgt dat je productiever bent
Geen tijd om te sporten? Dat is geen geldige reden. Sporten zorgt ervoor dat je hersenen een boost krijgen. Er komt namelijk een stofje vrij waardoor je helderder kunt denken. Na een intensieve work-out heb jij dus binnen no time schoolwerk af.

Om welke reden ga jij het liefst sporten?

Bron: trendystyle, sochicken

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved