Beauty

Met deze 10 tips vind jij het juiste parfum

Je staat in de parfumerie, omdat je op zoek bent naar een nieuwe geur. Je ziet tientallen flesjes staan, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Welke geur past het beste bij jou? Bloemig, fris kruidig of juist zoet.. Het is lastig om een parfum te vinden die bij je past. Welke geur je lekker vindt is heel persoonlijk. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken welke geur bij je past. Girlscene geeft tips om de perfecte parfum te vinden!

1. Welke parfums heb je al? De kans is groot dat de geuren die al hebt veel op elkaar lijken. Ze zijn misschien allemaal bloemig of juist kruidig. De geuren die je al hebt kunnen veel zeggen over jouw smaak qua parfum. Kijk ook welke geurnoten er in jouw favoriete parfums zitten. Zo kun je gericht zoeken in de parfumerie.

2. De geur van de parfum verandert als je hem langer draagt. Als je de parfum net hebt opgespoten ruik je de eerste minuten vooral de topnoten. Daarna ruik je de hartnoten van de parfum. Uiteindelijk blijven alleen de basisnoten van de geur die de hele dag hangen. Kies dus niet direct een geur als je hem opgespoten hebt, want aan het einde van de dag ruikt je geur heel anders.

3. Ruik niet te veel geuren. Je kunt het beste eerst om advies vragen aan de medewerkster van de parfumerie. Zij kan je adviseren welke geuren bij je passen. Als je te veel geuren ruikt kun je niet meer goed beoordelen welke je lekker vindt.  

4. Als je toch meerdere geuren wil ruiken is het handig om een papieren zakdoekje mee te nemen. Ruik tussendoor soms aan het zakdoekje, want hierdoor wordt je reukvermogen geneutraliseerd.

5. Koop geen geurtjes omdat je vriendinnen hem ook hebben. Geur is heel persoonlijk en kan op jouw huid heel anders ruiken dan bij die van je vriendinnen. Test daarom een geur niet alleen op een kaartje, maar ook altijd op je huid voordat je hem koopt.

6. Vaak zijn geurtjes niet goedkoop, dus het is niet verstandig om na één keer testen het geurtje direct te kopen. Loop regelmatig de parfumerie binnen en test het geurtje dat je wil kopen. Als je na een tijdje de parfum nog steeds lekker vindt, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet.

7. Vraag om testers bij de parfumerie. Zo kun je de parfums een aantal keer testen en weet je zeker dat je de geur kiest die het beste bij je past.

8. Koop de eerste keer niet direct de grootste fles die er is. Mocht de geur toch tegenvallen, dan zit je niet direct met een grote fles. Als je de geur iedere dag opspuit kun je daarna natuurlijk een grotere fles kopen.

9.Wil je een lichte parfum of juist een parfum met een sterkere geur? 
Parfum (geurbestanddelen 20-40%)
Eau de parfum (geurbestanddelen 10-20%)
Eau de toilette (geurbestanddelen 5-10%)
Eau de cologne (geurbestanddelen 2-3%)

10. Wil je iemand een geur cadeau geven? Als je weet welke geur iemand lekker vindt dan kun je een geur kopen die dezelfde geurnoten bevat. Als je dat niet weet, kun je het beste een cadeaubon geven, want een geur is heel persoonlijk en het zou jammer zijn als de geur nooit wordt gebruikt.

Kende jij deze tips om de juiste parfum te vinden al?

Bron: besteproduct, shape

Beeld: istock

Must reads 👀