Food

5x lekkere en gezonde verjaardagshapjes

Je bent net op de gezonde tour, maar je verjaardag komt er weer aan. Hoe ga je dat doen? Je hebt natuurlijk geen zin om ongezonde hapjes te maken waar je zelf niet van gaat eten. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar borrelnootjes, kaas en worst te serveren. Laten we eerlijk zijn, gezond eten is voor niemand slecht. Check deze recepten en kom erachter dat gezond en lekker prima samengaan! 


Hapjes van gerookte zalm

Wat heb je nodig?
- 250 gram gerookte zalm
- 1 citroen
- 1 avocado
- 1 sjalot

Aan de slag!
1. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Haal van de ene helft voorzichtig de schil van de avocado. Zorg dat de vorm enigszins intact blijft. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en sprenkel er citroensap over om verkleuring te voorkomen. De andere helft ga je later prakken, dus die houd je nog even apart. 
2. Snipper het sjalotje, voor 10 hapjes heb je ongeveer een theelepel snippers nodig.
3. Doe de andere helft van de avocado in een kom en prak met een vork. Doe de uiensnippers, citroensap en een mespuntje zout erbij en meng het.
4. Neem een plak gerookte zalm en leg daar wat van het mengsel op. 
5. Rol de plak gerookte zalm op, doe er een plakje avocado en citroen op en zet het geheel vast met een prikker.

Bladerdeeghapjes

Wat heb je nodig?
- 16 plakjes bladerdeeg
- 400 gram geitenkaas
- 16 vijgen
- 160 gram pecannoten
- 2 appels

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hak de pecannoten.
3. Snijd de halve appel in kleine blokjes. Dat doe je het makkelijkst door er eerst partjes van te maken, die in dunne plakken te snijden, die plakken in dunne reepjes te snijden (zodat je een soort lucifers krijgt) en die reepjes in blokjes te snijden.
4. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
5. Meng de geitenkaas, appel, vijgen en pecannoten.
6. Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw het dicht.
7. Bak de hapjes ongeveer 20 minuten. Als je wil dat ze bruiner worden kun je ze insmeren met een losgeklopt ei voordat je ze in de oven zet.


Piccolini's van groente

Wat heb je nodig?
- 1 courgette
- 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel tijm
- 1 limoen, geraspt
- zwarte peper

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd de courgette in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng de kaas, limoenrasp en peper in een bakje.
4. Verdeel het mengsel over de plakken courgette en zet ze voor 15 tot 20 minuten in de oven.


Bron: iStock

Gezonde chips van zoete aardappel

Wat heb je nodig?
- 1 zoete aardappel
- Olijfolie
- Zout
- Paprikapoeder

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en dep het droog.
2. Snijd de zoete aardappel in plakjes met een dunschiller.
3. Verdeel de plakjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel de plakjes met olijfolie, zout en paprika.
4. Bak de chips 20 minuten in de oven en keer het halverwege om. Als de randjes bruin zijn en de binnenkant knapperig is, dan is je chips klaar!


Bron: iStock

Groentesticks met hummus

Wat heb je nodig?
Om te dippen:
- Wortel

- Verschillende kleuren paprika
- Komkommer
- Selderij

Voor de hummus (Je kunt het ook kant-en-klaar kopen):
- 400 gram kikkererwten uit pot of blik
- 1 eetlepel tahin
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels citroensap

Aan de slag!
1. Haal de velletjes van de knoflook en doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender. Mix het tot een egale puree.
2. Snijd de groentes om te dippen in reepjes.
3. Doe de hummus in een bakje en garneer het met peterselie of bieslook. Zet de groentes in een glas voor een leuk effect!

Ga jij deze hapjes een keer proberen of houd je het liever bij kaas en borrelnootjes?

Bron: foodness

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved