Beauty

Haarstijlen die vet haar verbergen

16

Help! Je hebt vettig haar, maar je hebt geen tijd meer om het te wassen. Wat moet je doen? Met vet haar de deur uit gaan? Of je haar wassen en te laat komen op school? Geen paniek, met deze tips kun je rustig een dagje overslaan. Girlscene geeft je tips hoe je met vet haar de deur uit kunt zonder dat het er vreemd uitziet. Misschien lukken deze kapsels nog wel beter als je je haar niet hebt gewassen!

Je hebt het vast zelf ook weleens meegemaakt dat je geen zin of tijd had om je haar te wassen. 's Ochtends kom je erachter dat je geen droogshampoo meer hebt, dus de enige optie was om met je vette lokken de deur uit te gaan. Wat moet je in hemelsnaam beginnen met die vette plukken. Toch is vet haar veel minder erg dan je misschien denkt. Het heeft ook een voordeel! Vet haar heeft veel meer textuur dan schoon haar en dat kan voor deze kapsels handig zijn. Je haar los laten hangen is geen goed idee, maar deze haarstijlen wel!

1. Beach waves
Vet haar plakt vaak aan je hoofdhuid, waardoor het volume ver te zoeken is. Volume is de beste manier om je vette lokken minder op te laten vallen. Probeer dus extra volume te creëren, vooral bij de haaraanzet. Kam je haar niet als je uit bed komt, maar spray er veel volumespray of droogshampoo in en je vette lokken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2. Krullen
Vet haar heeft ook zo zijn voordelen, het heeft namelijk veel meer textuur dan schoon haar. Hierdoor blijft je haar veel beter in model zitten. Blijven jouw krullen normaal nooit zitten? Probeer het dan eens als je een wasbeurt hebt overgeslagen. Je krullen blijven een stuk beter zitten.

3. Vlecht
Een slordige, nonchalante vlecht is de ideale manier om je vette haar te verbergen. Doe voordat je begint met vlechten wat volumepoeder bij de aanzet in je haar en toupeer je haar voor extra volume. Doe je haar allemaal naar één kant en maak een losse vlecht. Zet je vlecht vast met een dun elastiekje en haal met je vingers wat plukjes los. Zorg ervoor dat je vlecht echt los zit, want als je vlecht te strak zit lijkt het alleen maar vetter en dat wil je niet! Je kunt eindeloos combineren met je vlecht, een gewone vlecht, een Franse vlecht of een vissengraatvlecht, als het maar nonchalant is! Doe hier inspiratie op voor mooie vlechten.

4. Knot
Vet haar is vaak plakkerig, waardoor het minder volume heeft. Toupeer je haar voor meer volume of gebruik een haardonut. Doe je knot zo hoog mogelijk zodat je hoofdhuid zoveel mogelijk wordt bedekt door de knot en je vette haar minder opvalt. 

5. Verbergen
Je kunt je vette lokken natuurlijk ook prima verbergen. Doe je haar in een knot en knoop bijvoorbeeld een sjaaltje om je hoofd. Trendy én handig om je vette haar te verbergen.

Welke haarstijl draag jij het liefst als je geen zin hebt om je haar te wassen?

Bron: byrdie

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved