Deze Barbie ziet eruit als een 'normaal' meisje

News door Emma

Barbie krijgt al jaren kritiek op haar uiterlijk. Haar lichaam ziet er niet uit als dat van een echte vrouw met ellenlange benen, een super smalle taille en ook nog een grote boezem. Jonge meisjes zouden hier een voorbeeld aan nemen. Maar daar is verandering in gebracht: er is nu ook een Barbie te koop die eruitziet zoals jij en ik! Compleet met acne, littekens en striae...

De Barbie zoals ze nu in de speelgoedwinkel ligt is allesbehalve een realistische weergave van een vrouw. Zo is de taille van Barbie twee keer zo smal als die van de normale Amerikaanse vrouw, namelijk 40,5 centimeter. Het ideaalbeeld in de modellenwereld is zelfs 60 centimeter! Barbie's smalle taille biedt niet eens genoeg ruimte voor al haar organen! Als Barbie echt zou leven, dan zou ze door haar smalle nek niet eens haar hoofd kunnen dragen. Bizar!

Er is vanaf nu een Barbie op de markt die er wél utiziet zoals een 'normaal' meisje! Ze heeft dezelfde maten als een gemiddelde 19-jarige vrouw. Als deze speelgoedpop echt zou leven, dan zou ze gewoon vrolijk rond kunnen dartelen! Ook heeft de pop maar een klein beetje make-up op, in tegenstelling tot de traditionele Barbie. De realistische speelgoedpop is nu online verkrijgbaar voor $25. 

Om de pop nog realistischer te maken, kun je er voor $6 een stickervelletje bij bestellen. Zo kunnen kinderen acne, striae, cellulitis, blauwe plekken en littekens op de Barbie plakken. Elk meisje krijgt tenslotte te maken met deze dingen! 

Deze real Barbie is ontworpen door kunstenaar Nickolay Lamm. Hij is al een tijdje bezig met dit project (we schreven hier al over zijn realistische Barbie) en nu is zijn speelgoedpop eindelijk op de markt! Nickolay heeft zijn pop de Lammily genoemd. Na een succesvolle crowdfunding -hij heeft meer dan $500.000 opgehaald en er waren al 19.000 poppen vooruitbesteld- kan hij de Lammily eindelijk aan iedereen aanbieden in een webshop.

Nickolay vindt het heel belangrijk dat er een realistische Barbie op de markt is: "Ik wil dat de normale maten als mooi worden gezien. Deze pop is er zodat meisjes opgroeien met zelfvertrouwen over hun eigen lichaam."

Wat vind jij van de realistische Barbie? Ben je blij dat deze pop nu te koop is? Of vind je het onzin en moeten we het bij de traditionele Barbie houden? 

Bron: dailymail, buzzfeed
Bron beeld: nickolay lamm