Lifestyle

10 dingen die je leert als je op jezelf gaat wonen

Je gaat voor het eerst het huis van je ouders verlaten en op jezelf wonen. Je hebt er zin in, want nu kun je eindelijk zelf bepalen wat je kookt en je hoeft je niet langer aan je broertje te ergeren. Toch is het in het begin niet makkelijk. Je komt er 's avonds achter dat je geen toiletpapier meer hebt en je hebt geen idee hoe een wasmachine werkt. Maar daar leer je natuurlijk alleen maar van! Girlscene zet 10 dingen die je leert als je op jezelf gaat wonen op een rijtje.

1. Je moet echt gezond eten om gezond te blijven
Je wil het misschien liever niet geloven, maar toch is het waar. Je hebt nu geen moeder meer die zorgt dat je de nodige vitamientjes binnen krijgt. Als je eenmaal op jezelf woont zul je toch moeten leren om gezond te koken, je kunt natuurlijk niet de komende jaren leven op hamburgers en pizza's. 

2. Je had toch beter wat vaker het waslabel van je kleding kunnen checken
Waarschijnlijk koop je meestal je kleding zonder te controleren wat er op de labeltjes staat. Je moeder wast het toch, dus het maakt jou niet zoveel uit wat er op staat. Als het moment gekomen is dat je zelf je was moet doen, heb je waarschijnlijk geen idee wat de waslabels betekenen. Of nog erger, je komt er achter dat er 'dry clean only' in staat. Als er iets is waar je geen geld voor over hebt, dan is het wel de stomerij.

3. Je had toch beter wat vaker naar je ouders kunnen luisteren 
Je wordt misschien af en toe gek van ze, maar geloof ons, heel vaak hebben je ouders toch gelijk. Neem dus zoveel mogelijk van ze aan zolang je nog thuis woont. Als je eenmaal uit huis bent heb je waarschijnlijk spijt dat je niet vaker naar je ouders wilde luisteren.

4. Je had je meubels beter kunnen opmeten voordat je ze kocht
Als je bij IKEA bent denk je misschien dat je kamers minstens drie keer zo groot is dan hij in werkelijkheid is. Of je komt er achter dat je die bank met geen mogelijkheid in je appartement op de tiende verdieping krijgt. 

5. Het leven is duur 
Zolang je nog bij je ouders woont hoef je geen boodschappen te doen, geen huur te betalen en heb je geen last van hoge energierekeningen. Het geld dat je eerst besteedde aan kleding, etentjes en make-up moet je nu besteden aan boodschappen. Het gebeurt je in het begin waarschijnlijk regelmatig dat je de hele week op soep moet leven, omdat je geen geld meer hebt.

6. Je bent meer gehecht aan je ouders en familie dan je misschien dacht
Als je thuis woont hoop je vast wel soms dat je zo snel mogelijk het huis van je ouders kunt verlaten. Je ergert je aan je moeder die vindt dat je moet opruimen en je broertje maakt je 's ochtends veel te vroeg wakker. Als je op jezelf woont kom je erachter dat je dat gezeur van je moeder en de herrie van je broertje eigenlijk toch wel mist... 

7. Het eten van je moeder was toch niet zo slecht als je soms dacht
Je baalt misschien als je moeder wéér aardappels en karbonade heeft gemaakt, maar als je het eenmaal zelf moet doen ben je allang blij dat je überhaupt eten krijgt.

8. Je moet echt je douche schoonmaken
Dat je zelf schoon wordt van een douche betekent niet dat je je douche niet hoeft schoon te maken. Je denkt misschien dat het onnodig is, maar je moeder heeft echt staan boenen om de badkamer iedere week schoon te krijgen.

9. De koelkast vult zichzelf niet
Bij je ouders lijkt het misschien of de koelkast vanzelf weer gevuld wordt als er iets op is. Als je op jezelf woont blijkt niets minder waar. En die wasmand leegt zichzelf helaas ook niet meer.

10. Een man in huis is eigenlijk onmisbaar
Misschien erger jij je regelmatig aan je vader of je broer, maar als je alleen woont mis je ze toch wel. Wat moet je nu doen als de stroom uitvalt? Wie moet je band plakken, een lamp vervangen en het internet repareren? 

Wat heb jij geleerd toen je voor het eerst op jezelf ging wonen? Wat lijkt jou het vervelendst als je voor het eerst op jezelf gaat wonen?

Beeld: istock

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved