Lifestyle

20 wijze lessen die je oma je leert

Waarschijnlijk krijg je regelmatig wijze raad van je oma. Zij hebben al veel meegemaakt en er zijn altijd dingen die ze anders hadden willen doen. Ze hadden mooie reizen willen maken, willen stoppen met roken en meer willen genieten. Gelukkig zijn wij nog jong en hebben we nog alle tijd om deze wijze raad op te volgen. Deze twintig wijze lessen kun jij van je oma leren!

1. Kies je carrière niet omdat je veel verdient, maar doe vooral iets wat je leuk vindt.

2. Bezorg jezelf niet te veel stress. Soms kunnen dingen wachten en is het niet erg om het een dagje uit te stellen.

3. Gebruik de snooze button niet. Deze zorgt ervoor dat je je de hele dag vermoeid voelt.

4. Gooi dingen weg die je niet nodig hebt. Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd.

5. Beweeg iedere dag. Maak op zijn minst een wandeling, want er is niets beter voor je mentale gezondheid dan beweging.

6. Stop nooit als iets goed gaat. Ga door als het je eindelijk gelukt is om een begin je maken aan die vreselijke schoolopdracht of met het uitmesten van je kledingkast. Maak het af, zodat je morgen met een voldaan gevoel in je bed mag blijven met chocola en series.

7. Eén van de manieren om succesvol te worden is hard werken. 

8. Omarm kritiek. Het is niet de bedoeling dat het je zelfvertrouwen beschadigt, maar kritiek maakt je uiteindelijk alleen maar beter. 

9. Maak jezelf niet gek. De wereld draait niet alleen om jou. Je denkt misschien soms dat je een heel zwaar leven hebt, maar er zijn mensen in de wereld die het moeilijker hebben dan jij.

10. Doe vrijwilligerswerk. Met vrijwilligerswerk help je niet alleen andere mensen, maar je krijgt er zelf ook een voldaan gevoel van. 


Bron

11. Leef alsof je lichaam nog minstens honderd jaar mee moet. Probeer slechte leefgewoontes te veranderen in goede gewoontes.

12. Iedereen heeft af en toe een slechte dag. Neem een douche en kruip lekker in bed. Morgen is het beter.

13. Maak zo veel mogelijk reizen. Voor veel mensen is reizen echt het hoogtepunt in hun leven. Van reizen zul je nooit spijt krijgen. 

14. Neem rust als je het nodig hebt. Jouw familie, vrienden of collega's kunnen niet voor jou bepalen of je rust nodig hebt.  

15. Luister niet altijd naar andere mensen. Het is goed om af en toe iets te kunnen aannemen van andere mensen, maar je hoeft niet altijd alles te doen wat er wordt gevraagd. Denk vooral zelf na. Risico's nemen kan je leven helemaal veranderen. Bij twijfel kun je beter spijt hebben dat je iets niet hebt gedaan. 

16. Leef iedere dag alsof het je laatste is. 

17. Kijk niet terug. Herinneringen zijn mooi, maar probeer altijd naar de toekomst kijken.

18. Streven naar perfectie is verspilling van je tijd.

19. Je bepaalt zelf of je gelukkig bent. 

20. Geniet van kleine dingen, bijvoorbeeld van een goed boek, een lekkere kop thee of een kus van een geliefde.

Welke wijze lessen heb jij van je oma geleerd?