Lifestyle

6 momenten waarop je onbewust asociaal bent

Niemand wil asociaal zijn, toch zijn we in sommige situaties niet zo netjes als we zelf misschien denken. Iedereen is af en toe onbewust onbeschoft. Je hebt geparkeerd op twee parkeerplaatsen, had je muziek wel heel hard staan of je vergat op te staan voor een oude dame in de bus. We worden met zijn allen steeds asocialer. Waarschijnlijk betrap jij jezelf er na deze situaties op dat je asocialer bent dan je dacht. 

Namen onthouden
Waarschijnlijk heb je het weleens meegemaakt. Je ontmoet iemand die je nog niet kent en je stelt je voor. Doordat je zo druk bent met bedenken hoe jij jezelf moet voorstellen vergeet je hoe de ander heet. Het gebeurt veel mensen en iedereen gebruikt hetzelfde excuus 'Ik ben slecht met namen'. Veel mensen gebeurt het onbewust, maar het is wel onbeschoft. Als je geïnteresseerd bent in een persoon en je wil de naam graag onthouden, dan weet je zeker dat je de naam in één keer onthoudt.

Openbaar vervoer
In het openbaar vervoer maken genoeg dingen mee die we onbeschoft vinden, maar waarschijnlijk doen we zelf ook gewoon mee. We doen alsof we slapen, omdat we liever niet hebben dat mensen naast ons komen zitten. We vergeten dat we in de stiltecoupé zitten en vergaten op te staan voor een oude dame. Ook het eten van een Burger King menu in de trein wordt over het algemeen niet echt gewaardeerd. Waarschijnlijk kun je niet ontkennen dat je een van deze dingen zelf hebt gedaan, in het openbaar vervoer is iedereen wel eens onbeschoft.

Je smartphone
Dat social media helemaal niet zo sociaal is wist je waarschijnlijk wel. Regelmatig zijn we berhoorlijk asociaal met onze smartphone. Je smartphone in een gezelschap gebruiken is eigenlijk nooit netjes, maar we zijn tegenwoordig bijna allemaal verslaafd aan onze smartphone waardoor we niet meer door hebben dat we onbeschoft bezig zijn. Het is niet leuk als je een gesprek met iemand voert terwijl je gesprekspartner met zijn of haar smartphone bezig is.

Auto rijden
Meiden die een rijbewijs hebben kunnen ongetwijfeld momenten opnoemen waar ze onbeschoft waren en het niet eens bewust deden. Vooral in het begin kwam het regelmatig voor dat je boze blikken kreeg terwijl je stinkend je best deed om de auto van je moeder veilig thuis te brengen. Je vergat iemand voorrang te geven en parkeerde heel asociaal op twee parkeerplaatsen, omdat het niet beter lukte. Je besluit je auto maar te laten staan en hoopt dat niemand het gezien heeft. Eigenlijk heel asociaal, want iemand anders kan hierdoor misschien geen parkeerplaats vinden.

Afval op straat gooien
Je hebt vast weleens afval op straat gegooid, omdat je geen zin had om te bewaren tot je een prullenbak tegenkwam. Je weet dat het niet netjes is om afval weg te gooien, maar je denkt vaak 'Ach, één colablikje kan geen kwaad' omdat er toch al zoveel ligt. Waarschijnlijk dachten andere mensen precies hetzelfde als jij, dus ook als je voor één keer afval op straat gooit ben je asociaal bezig. 

Winkelen
Vooral in grote winkels als Primark en H&M heb je vast weleens meegemaakt dat je een shirt achteraf toch niet zo mooi vond. Je hebt geen zin om terug te lopen om het shirtje op de goede plek te hangen. Je hebt maar één missie en dat is het shirtje zo snel en onopvallend mogelijk dumpen. Hierdoor moeten de medewerkers jouw rommel opruimen en wordt de winkel al gauw een grote puinhoop. Het meest asociale is misschien nog wel dat je dan ook nog klaagt dat het altijd zo rommelig is in winkels. 

Herken jij jezelf in deze asociale situaties? Wat vind jij nou echt onbeschoft?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
15 meiden hebben deze blog geloved