Instagram posts die geen likes verdienen

Lifestyle door Thari

Alle leuke momenten leggen we tegenwoordig vast op Instagram. We proberen de prachtigste kiekjes te maken van onze lunch of maken een foto van onze outfit. Na minstens 20 pogingen doen we er nog even een filter overheen en onze foto is klaar om zoveel mogelijk likes te krijgen op Instagram. Het is super leuk om de foto's van andere mensen te bekijken, maar er komen ook regelmatig irritante foto's voorbij. Girlscene zet de irritantste dingen op Instagram voor je op een rijtje. 

1. De selfie
Een selfie op zijn tijd is best oké, maar je hebt van die mensen op Instagram die hun gezicht schijnbaar het interessantst vinden wat ze op een dag tegenkomen. Negen van de tien posts die hij of zij plaatst zijn selfies. Je mag natuurlijk best af en toe op je eigen Instagram staan, maar vijf selfies op dezelfde plek, met dezelfde gezichtsuitdrukking én dezelfde filter is misschien iets te veel van het goede.

2. De onduidelijke Instagrampost 
Een vage foto met een ingewikkelde quote erbij, waardoor niemand begrijpt wat er aan de hand is. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen. Je begint je af te vragen wat er aan de hand is en misschien maak je je zelfs zorgen. In veel gevallen is dat niet nodig, want de bedoeling van deze foto is vaak om aandacht te trekken. Ze willen dat mensen reageren en vragen wat er aan de hand is. Als dit de manier is om aandacht te trekken, dan verdient deze post zeker geen likes! 

3. De winactie freak
We zijn allemaal dol op gratis spullen, maar daar hoeft niet iedereen mee lastig gevallen te worden. Af en toe een gokje wagen en meedoen aan een leuke winactie is natuurlijk niet erg, daar zijn winacties voor bedoeld, maar grijp niet iedere kans om iets te winnen.

4. Healthy foto's  
Je luncht natuurlijk iedere dag en veel health freaks laten dit niet ongemerkt voorbijgaan. Dagelijks komen dan ook de nodige kiekjes voorbij met uitgebreide lunches. Natuurlijk niet zonder allerlei trendy en healthy food. Waarom fotograferen mensen in hemelsnaam hun eten, jij zet je bammetjes met kaas toch ook niet op Instagram? Zijn er echt mensen die het leuk vinden om te zien wat je de hele dag eet?

5. De spammer
Mensen die je hele Instagram vol spammen met wat ze de hele dag doen, terwijl ze echt geen interessanter leven hebben dan andere mensen. Ook al maken ze de meest prachtige foto's, 1 of 2 foto's per dag is meer dan genoeg. Niemand heeft zin om iedere dag twintig foto's van één persoon te bekijken, laat staan ze alle twintig een like te geven.

6. De hashtag overload
Hashtags zijn de ideale manier om meer volgers te krijgen, maar het wordt niet door iedereen gewaardeerd. Misschien krijg je er meer volgers door, maar waarschijnlijk zullen ze je weer heel snel ontvolgen. Door alle hashtags die ook maar iets (of zelfs helemaal niets) te maken hebben met je foto, wordt je post een stuk langer. Daardoor duurt het langer om verder te scrollen en dat vinden veel volgers irritant. Hashtags als #likeforlikes moeten ze al helemaal verbieden, want mensen die ze gebruiken komen echt desperate over. En wanhopige mensen verdienen sowieso geen likes. 

7. Nepaccounts
Je zoekt je favo celeb op Instagram en dan kom je erachter dat er ineens minstens 10 Kim Kardashian's bestaan en er lijken wel heel veel mensen Beyoncé te heten. Waarom zou iemand een Instagramprofiel willen volgen van een neppe Beyoncé? Deze foto's komen waarschijnlijk gewoon van Google en verdienen dus echt geen likes.

8. #nofilter
Veel Instagrammers gebruiken deze hashtag, of ze een filter gebruiken of niet. Zelfs op foto's waar het duidelijk te zien is dat het Toaster filter is gebruikt beweren mensen nog dat ze geen filter hebben gebruikt. Filters zijn oké, maar op Instagram kun je er gewoon eerlijk over zijn toch? Geen likes meer voor mensen die #nofilter gebruiken, terwijl ze dat wel hebben gedaan!

Welke Instagramposts verdienen volgens jou geen likes?

Bron: thoughtcatalog.com

Beeld: iStock