Video Lifestyle

Report: MTV EMA's 2014 (+video)

OMG. Girlscene werd een tijd geleden uitgenodigd voor één van de grootste awardshows in Europa… We hebben het over de MTV EMA's! Renée was de gelukkige die naar Glasgow mocht afreizen om het spektakel mee te maken en uiteraard heeft zij veel gefotografeerd én gefimd. Dus klik snel verder om het report te lezen en de vlog te bekijken!

Of ik - Renée - naar de MTV EMA's in Glasgow wil. Uh, duh! Natuurlijk wil ik dat. Ik heb altijd al de EMA's mee willen maken, dus uiteraard zeg ik geen nee tegen een trip naar het Schotse Glasgow. Dus zo geschiedde!

Zaterdagochtend, een dag voor de grote show, moest ik vroeg opstaan om naar Schiphol te vertrekken. Normaal noem ik mezelf een ochtendmens, maar om 6 uur opstaan was wel héél vroeg. ;-) Gelukkig kostte opstaan totaal geen moeite, want eindelijk was het zover... Een tripje naar Glasgow met MTV!

Samen met Laura, zij won via Girlscene, stapte ik om half tien in het vliegtuig om naar Schotland te vliegen. Niet dat de vlucht veel voorstelde, want een jus d'orange en stroopkoek (oftewel, een uur en vijf minuten) later stonden we al in Glasgow. Dat ging snel! Vanaf het vliegveld werden we naar het hotel gebracht en we zagen meteen dat het hotel naast het SSE Hydro ligt waar de EMA's plaatsvond. Yes! Dat was een goed begin.

We schoven nog even aan voor een laat ontbijt - het is een uur vroeger in Glasgow, maar voor ons is het eigenlijk al lunchtijd - en daarna gingen we op pad om de eerste de beste Superdrug en Boots binnen te stappen. Ondanks dat ik mezelf een no buy had opgelegd en ik dus eigenlijk niks mocht kopen, moest ik toch echt even wat beauty spulletjes in mijn mandje stoppen. Oeps. Ik vertel nog niet wat ik heb geshopt, daarvoor moet je de vlog bekijken. Verder bestond de dag uit een cultureel avondmaal bij McDonald's en voor mij een heerlijk bad met een LUSH bruisbal. Life is good

Zondag was eigenlijk pas de grote dag, want dan zou het muziekspektakel beginnen! Als VIP gasten van MTV waren Laura en ik uitgenodigd voor een leuke pre-party waar we nieuwe internationale vrienden voor de avond maakten en champagne dronken. Er werden foto's gemaakt - heel. veel. foto's - en uiteindelijk verlieten we Glasgow's Science Centre met make-up. Ja, echt! Essence was namelijk hoofdsponsor en dat betekende dat ze mascara's, oogschaduw en lippenbalsems uitdeelden alsof het cakejes waren. Niet verkeerd. ;-) Na twee uurtjes en fijne deuntjes van de DJ's later stond iedereen te trappelen om naar de show te gaan. De deuren van de MTV EMA's gingen openen!

Met alle genodigden liepen we naar SSE Hydro om plaats te nemen in de zogenaamde Hyperspace. Vanaf die plek had je namelijk perfect zicht op de hele zaal én stond je naast het podium waar de awards uitgereikt werden. Ik bedoel, wie kan zeggen dat Ariana Grande en Nicki Minaj op ongeveer een haarlengte afstand stonden? Wij nu dus wel!

Eigenlijk zijn er niet veel woorden om de MTV EMA's te omschrijven... 'Wauw' lijkt het enige passende woord. De EMA's is een groot (licht)spektakel waar de grootste internationale artiesten op afkomen. Nog nooit heb ik Ed Sheeran, Ariana Grande, Enrique Iglesias, Nicki Minaj en U2 samen gezien met mijn eigen ogen. Je kon duidelijk zien dat er heel veel moeite en hard werk in de show is gestoken! De MTV EMA's bijwonen is een coole ervaring die wij in ieder geval niet snel vergeten. 

Laura: "Toen ik bericht kreeg van Girlscene dat ik mee mocht met Renée naar de EMA's kon ik het niet geloven. Ik heb het mailtje meerdere keren moeten lezen voordat ik het besefte. Ik mocht mee naar Glasgow en zou daar veel grote sterren in het echt gaan zien!

Het live bijwonen van de EMA's was echt een supergave en bijzondere ervaring. Elk jaar kijk ik er samen met vriendinnen naar. De EMA's in real life meemaken is toch net iets anders dan op televisie. Ik was voornamelijk verrast dat er zoveel mensen aan de show meewerken. Het is echt een enorme organisatie!

Ik keek het meest uit naar de optredens van Ed Sheeran, Kiesza en hoopte ook stiekem dat Nicki Minaj 'Anaconda' zou doen. En natuurlijk deed ze dat! Deze optreden waren voor mij de hoogtepunten van de avond."

Beeld zegt meer dan een 1000 woorden en aangezien ik al op 600 woorden zit en Laura haar ervaringen heeft gedeeld, is het tijd om de foto's en de video te laten zien. Enjoy. :-)

Klik hier als je de video niet kunt bekijken
Klik hier om je te abonneren op Girlscene's YouTube kanaal


Met Laura en Rita (uit Portugal). Zo'n MTV award is loeizwaar!


Gotta love a photobooth...


Selfie!


Panorama foto vanaf de Hyperspace


Ariana Grande vloog letterlijk door de lucht


Kiesza - van het nummer Hide Away - was geweldig


My anaconda don't...


Ed Sheeran deed het ontzettend goed zoals altijd


Pretty!


Oh Enrique... ;-)


Ozzy Osbourne won Global Icon

Wat vind je van de video? Heb je naar de MTV EMA's gekeken?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved