DIY: geurkaarsen

Lifestyle door Thari

Op de Girlscene-redactie steken we het liefst zoveel mogelijk kaarsjes aan tijdens de donkere winterse dagen. Ze zijn super leuk om je kamer wat gezelliger te maken. Je kunt overal voor weinig geld leuke kaarsjes vinden, maar het is natuurlijk nog leuker om zelf je kaars te maken. Dan kun je hem ook nog je favoriete geur geven, zodat jouw kamer gezellig is en ook nog eens lekker ruikt! Lees hier hoe je zelf de perfecte geurkaars maakt!

Wat heb je nodig?
- een kaars (het kan ook een half opgebrande kaars zijn)
- etherische olie (bijvoorbeeld te koop bij de tuinen)
- lont (te koop bij iedere hobbywinkel)
- een satéprikker
- een leuk potje om je kaars in te doen, je kunt bijvoorbeeld een Weckpot of een leuk theekopje gebruiken. Koop bij de kringloop bijvoorbeeld een theekopje met een schoteltje van een oud theeservies.

Aan de slag!
1. Snijd de kaars in kleine stukjes en doe deze in een pan. Als je een nieuwe kaars gebruikt kun je het lont gebruiken voor je eigen kaars, pas dan op dat je het lont niet doorsnijdt.

2. Laat de kaars langzaam smelten op een laag vuur en wacht tot de kaars helemaal is gesmolten. Je kunt je kaars ook au bain marie laten smelten of voor 5 tot 10 minuten in de magnetron zetten.

3. Voeg wat druppels etherische olie toe. Vaak is drie druppels al genoeg, maar als je wil dat je geurkaars sterker ruikt kun je natuurlijk meer olie toevoegen. Bij De Tuinen kun je bijvoorbeeld olie in veel verschillende geuren olie kopen zodat jouw geurkaars precies ruikt zoals jij lekker vindt. 

4. Laat het kaarsvet ongeveer 2 minuten staan nadat je de olie hebt toegevoegd.

5. Wikkel een uiteinde van het lont om de satéprikker en leg de satéprikker op het kopje, zodat het lont in het midden van het kopje hangt.

6. Giet het kaarsvet in het kopje en zorg ervoor dat het lont zo recht mogelijk in het kaarsvet zit.

7. Wacht tot je kaars helemaal is gestold en knip dan het lont af op ongeveer 1 centimeter boven de kaars. Als je echt geen geduld hebt kun je de kaars ook in de koelkast zetten.

8. Als je bijvoorbeeld een weckpotje gebruikt kun je er bijvoorbeeld een zelfgemaakt etiket opplakken of vergiet het potje met kant of lint. 

Voila! Jij hebt de perfecte geurkaars die bij je interieur past én naar jouw favoriete geur ruikt. Check ook deze filmpjes om inspiratie op te doen voor de leukste geurkaarsjes.

Heb jij weleens je eigen kaarsen gemaakt?

Beeld: iStock