20 tips om aan het einde van de maand geld over te houden

Lifestyle door Redactie

Goed omgaan met geld is een talent, dat heb je vast wel gemerkt. Op de één of andere manier is je bankrekening nooit gevuld... Tijd om daar verandering in te brengen! Met een paar simpele aanpassingen in je leven zal jouw spaarvarken snel weer gevuld zijn. Girlscene zet een aantal budget hacks voor je op een rij, lees je mee? 

1. Wikkel een plaatje van je spaardoel om je pinpas, bijvoorbeeld van die vakantiebestemming of de perfecte schoenen. Zo word je voor elke aankoop herinnerd aan je doel. Wil je dat kopje koffie écht kopen?!

2. Bij sommige webshops krijg je korting als je jarig bent. Verander je geboortedatum in de dag van vandaag voordat je iets bestelt, wie weet krijg jij wel een hele fijne korting! 

3. Misschien voor de hand liggend, maar we de sleutel naar een leven zonder schulden: geef niet meer uit dan je hebt. Leen van niemand geld meer, ook niet een lunch van €5. Vaak vergeet je van wie je allemaal geld hebt geleend en kom je erachter dat al die leningen bij elkaar toch wel een heel hoog bedrag zijn... 

4. Heb je een wake-up call nodig? Vergelijk je financiële situatie met leeftijdgenoten. Het is behoorlijk confronterend om te zien dat je bijvoorbeeld €100 per maand meer uitgeeft aan kleding dan anderen. Vergelijk jezelf op de website van B.O.E.G., klik hier

5. Drink alleen maar kraanwater, ook in restaurants. Gratis en nog gezond ook!

6. Geef aan in restaurants dat je jarig bent, misschien krijg je wel korting! 

7. Laat je items een paar dagen in je online winkelmandje. Sommige webshops sturen je dan een mailtje dat je korting krijgt op de items als je ze aanschaft!

8. Vliegtickets kun je het beste kopen op dinsdag om 3 uur. Gebruik skyscanner.com om de goedkoopste vlucht naar jouw bestemming te vinden. 

9. Verwijder je cookies voordat je een vlucht boekt. Dit kan voor een lagere prijs zorgen. 

10. Boeken via Klm.com is iets goedkoper dan boeken via Klm.nl. 

11. Check in met Foursquare als je ergens wat gaat eten of drinken. Dit kan je korting of een gratis drankje zorgen! 

12. Plan je maaltijden voor de hele week. 

13. Ga met de fiets in plaats van het openbaar vervoer of de auto. 

14. Rook je? STOP! Lees 'Stoppen met roken' van Allen Carr, dit boek heeft duizenden mensen geholpen om te stoppen. 

15. Houd je aan je boodschappenlijstje. 

16. Ga alleen uit eten voor speciale gelegenheden. 

17. Pin een weekbedrag en betaal in cash. Extra pinnen is niet toegestaan! 

18. Denk voor elke aankoop: 'Heb ik het écht nodig?'

19. Kijk eerst in je keukenkastje wat je nog hebt. Bedenk bij de dingen die je nog hebt een gerecht. Meestal doe je het andersom: de kip is in de bonus, maar daarbij heb je nog veel andere ingrediënten nodig. Door het om te draaien houd je de kosten laat. 

20. Open een spaarrekening en zet er elke week een vast bedrag op. Klik hier voor een overzicht van hun voordelige spaarrekeningen.

Welke budget hack ga jij gebruiken? 

Bron: buzzfeed, nrc, learnvest 
Bron beeld: istock

*Dit is een gesponsord artikel