WTF: Tasjesdief gevonden door een selfie

News door Renee

Weet je al dat een selfie anno 2014 erg nuttig kan zijn? Nee? Nou, denk eens aan je worst nightmare als je op vakantie bent. Eén van de dingen die je trip aardig kunnen verzieken is dat je spullen gestolen worden door mensen op je vakantiebestemming. Dit overkwam twee Nederlandse toeristen in het Italiaanse Rimini. Gelukkig hebben zij op een bijzondere manier hun spullen terug gevonden...

We love a good selfie, maar het is wel erg vervelend als iemand je selfie verpest. Alhoewel, in het geval van twee Nederlandse toeristen in Italië kwam de photobomb wel erg goed uit... Een stel vierde vakantie in Rimini totdat ze er 's avonds achterkwamen dat iemand ineens hun tas opzettelijk had meegenomen. OMG! 

Je zou misschien denken dat je in het buitenland weinig kans maakt om je gestolen spullen terug te krijgen, maar deze twee Nederlanders is het wél gelukt. Hoe? Het maatschappelijke nut van een selfie is bewezen. Toen het koppel door hun vakantiefoto's scrolden zagen ze dat iemand besloot om ook door de camera vastgelegd te worden. Uiteraard was het niet de bedoeling van de man om op de foto te staan, maar voor de Nederlanders was het een geluk bij een ongeluk. De man aka tasjesdief was uit op één ding: de tas van de Nederlanders stelen. Dat is hem gelukt, maar niet voor lang.

Nadat de Nederlanders de dief spotte op de foto hebben ze aangifte gedaan en de foto als bewijs afgeleverd. Je ziet namelijk niet alleen het hoofd van de man, maar ook dat zijn hand richting de tas gaat. Eén plus één is twee en binnen een paar dagen heeft de politie de tasjesdief in kwestie aangehouden. Het mooiste van het verhaal? De tas is weer terug bij het stel dat inmiddels alweer thuis is. Het is alleen niet bekend of de inhoud ook is teruggekomen...

Wat vind je ervan dat het koppel de tasjesdief onbewust heeft vastgelegd door een selfie te maken? Wat zou jij doen als jouw tas gestolen zou worden?

Bron: RTL Nieuws, NU
Beeld: Ilmattino.it